2019 – een enorme rollercoaster

Het is de laatste dag in 2019 en aangezien we binnen enkele uren een nieuw jaar inzetten wou ik nog even samen met jullie mijn 2019 reflecteren en kijken wat er in dit jaar allemaal is gebeurd.

2019 was een jaar met zoals zovele ups and downs. Toen het jaar begon wist ik totaal niet waar het mij nu zou brengen en wat heeft dit jaar voor moois in petto gehad voor mij!

Januari:

Het jaar begon met examens! Ik zat namelijk op de hoge school en dat betekend dat we in januari volop moeten blokken en dat de tweede week mijn examens zouden beginnen. Ik was op van de stress en dit bracht mij in een enorme dip, ik werd ook nog ziek midden in de blok waardoor ik nog meer achterop raakte en dus nog meer begon te stressen. Hoewel ik over sommige examens een goed gevoel had bleek ik het toch erg mis te hebben aangezien ik begin februari te horen kreeg dat ik voor alle examens was gezakt. Zoals ik al zei was dit dus een extreme stressperiode waardoor mijn menthal healt ook enorm achteruitging en ik mezelf helemaal niet meer was.

Februari:

In februari besloten mijn ouders, zus, schoonbroer en ik dan ook om een weekendje weg te trekken – mijn lesvrije week goed inzetten en deze stress te laten varen. We gingen naar de Ardenne, een extreem leuk weekend wat me enorm deugd deed. Zo gingen we naar de brouwerij van La Chouffe, dronken we wat in cafétjes, speelde mijn zus en ik arcadespelletjes – waar we toen enorme winst binnenhaalde haha. Vooral een weekend met veel plezier en family time. Mijn lesvrije week verliep erg goed en ik kon weer wat terug op mijn tellen komen maar dit vervloog jammer genoeg in de eerste week school terug. Toen kreeg ik mijn rapport en bleek ik voor alle vakken te zijn gezakt. De grond zakte letterlijk onder mijn voeten weg aangezien ik enorm mijn best had gedaan en ik door de stress niet kon functioneren naar behoren. Ik besloot vol het houden maar ook toen sloeg onzekerheid toe waardoor ik op het einde van februari heb moeten besluiten (ook vanwege mijn mentale gezondheid) om mijn studies stop te zetten. Ik kon de dagelijkse stress van moeten presteren niet meer aan en het leek me een beter idee om me te storten op mijn studentenjob en een permanente baan te zoeken. Maar er gebeurde nog iets heel leuks in februari: Valerie en ik besloten om nog eens af te spreken (we leerde elkaar namelijk kennen  op De Boekenbeurs in 2018) en we gingen een lekker dagje naar Maastricht. Zo gingen we naar boekhandel Dominicanen en keken we de film Vals in de bioscoop. We hadden meteen een band en besloten om nog eens af te spreken.

Maart:

Stoppen met mijn opleiding was de beste beslissing die ik maakte! Begin maart vierde ik samen met mijn zus en papa carnaval wat supergezellig was. Valerie en ik spraken een aantal keren af en bedachten een projectje, we zouden namelijk in april naar een boekenclub gaan (Kindnessreads book club) en we dachten dat het wel een leuk idee leek om ook eentje zelf te doen aangezien er in Limburg niet echt een young adult leesclub is en we dit wel een leuk idee vonden. Zo ontstond Magical Stories, een leesclub waar we in het geheim zeker 2 maanden mee bezig waren voordat onze eerste samenkomst zou plaatsvinden. Talloze meetings over de naam, het concept, de locaties, de boeken die we zouden bespreken en nog veel meer wat bij een leesclub kwamen kijken bracht Valerie en mij samen tot een hecht team en een close vriendschap (te bedenken dat we ons nog maar kende van november 2018 :p) Ook gingen we samen nog naar de Clavis stockverkoop in Herkenrode waar we allebei een aantal boeken kochten voor in onze boekencollectie.

April:

In april hadden Valerie en ik veel leuke evenementen gepland. Eerst was er de Kindnessreads book club in Leuven op zondag 7 april (een volledig sfeerverslagje van deze dag kan je HIER lezen) Een week later hadden we een heel weekend gepland. We gingen op zaterdag 13 april eerst naar het Clavis Book Café (ook van dit event kan je het volledige sfeerverslag HIER lezen) en op zondag 14 april gingen we samen naar het Droomvallei boekenfeest (Sfeerverslagje van deze dag kan je HIER lezen) April was dus een maand vol leuke events!

Mei:

Mei stond helemaal in het teken van boekshoppen. 1 mei gingen Valerie, Tessa en ik naar de Lannoo boekenmarkt in Hasselt waar we helemaal los gingen! Ik kocht er meer dan 20 boeken voor een zeer leuk prijsje. De eerste zondag van de maand mei gingen we naar YA-day in Leuven. Dit werd georganiseerd door uitgeverij Hamley Books en was super gezellig! Je kon deelnemen aan workshops, boeken laten signeren door auteurs en boekshoppen in de Standaard boekhandel en als verrassing kreeg je een goodiebag mee naar huis. Al bij al dus een hele leuke zondag. Ook gingen Valerie en ik naar de Boekenoutlet van Uitgeverij Baeckens in samenwerking met Boekhandel Pardoes, ook hier gingen we weer helemaal los en kwam ik weer met een hele stapel boeken thuis. In mei werd mijn boekcollectie dus enorm aangevuld en heb ik een leuke tijd gehad met Valerie. Ook hadden we in mei onze eerste meeting met de mensen van Z33 waar we mee gingen samenwerken voor een zomerproject.

Juni:

In juni was het vooral een rustige maand met niet zoveel op de planning. In het begin van de maand gingen Valerie en ik naar de boekvoorstelling van “Vissen praten niet” (ook hier kan je een volledig sfeer verslagje HIER vinden) voor de rest waren het examens voor Valerie in juni en kwam ze soms door het warme weer even zwemmen. Ook deden we nog wat behind de scènes dingen voor de bookclub en Z33. Ook ging ik eindelijk voor auto-rijlessen en kreeg ik een voorlopig rijbewijs waarmee ik zelf de baan op mocht woohoo!Juli was een drukke maar leuke maand. De maand eindigde met Yaltival in Eindhoven waar ik samen met Tessa heen ging. Het was een zeer leuke dag met een hoop leuke workshops, signeersessies en veel bookish shopping (volledig sfeerverslagje kan je HIER lezen)

Juli:

De maand juli begon met de boekvoorstelling van “Blind verdriet” geschreven door Bjorn Van Den Eynde. Ook dit was een superleuke namiddag en ik kon eindelijk mijn hele team mortis collectie laten signeren. Ik ging ook oefenen met mijn papa om te rijden. En eind juli mochten we eindelijk ons projectje met Z33 bekendmaken (hoe dit alles verliep kan je HIER lezen) Ook kochten mijn ouders in Juli een nieuwe auto die we mochten gaan ophalen. Ik kreeg hun “oude” auto waar ik zelf mee mocht gaan rondrijden en vooral veel oefenen.

Augustus:

Augustus is een maand die ik nooit zal vergeten. Het zomerproject DISplay ging van start voor ons waardoor ik bijna ieder weekend van huis was. Ik solliciteerde voor een job die ik uiteindelijk ook kreeg! Dit betekende dan ook dat ik moest stoppen met mijn studentenjob. Ook gingen Valerie en ik samen naar Paal op stelten en man wat was dit een ervaring!! We zagen #Likeme live (waar ik heel blij van werd), Lil Kleine (een regelrechte FLOP!! NIET OM AAN TE HOREN), Laura Tessoro (Ze was zoooo goed live!) en Milow (Iemand die ik zeker live wou zien) het was ook nog eens supermooi weer en heb me enorm geamuseerd zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar. En als het allemaal nog niet gek genoeg was besloten we om in augustus te beginnen met een booktube kanaal genaamd Our never ending story . En niet alleen op werk en boekenvlak kreeg ik leuk nieuws. Mijn zus en schoonbroer kwamen namelijk ook vertellen dat ze in 2020 een kindje verwachten!! Ik was hier super enthousiast over aangezien ik het mijn zus erg gun en ze al eventjes waren aan het proberen. In 2020 zal ik dus weer tante worden (van een jongen aangezien we dit in oktober te weten zijn gekomen) Ik ging ook samen met hen naar de GaiaZoo wat een super gezellige dag is geworden.

September:

In september begon ik met mijn job in een kinderdagverblijf. Dit betekende dat ik een drukkere periode had en ik dus niet veel tijd had om leuke dingen te doen aangezien ik mij volledig wou focussen op mijn werk. Wel gingen Valerie en ik nog naar de boeken outlet van Pardoes in samenwerking met uitgeverij Baeckens waar ik niet zoveel boekjes kocht (ik had deze outlet dan ook eerder in het jaar eens gezien) En voor de rest dus veel werken en proberen om mijn blog op orde te krijgen. Ik ging ook nog naar de it-night met een vriendin wat ook zeer leuk was!

Oktober:

Oktober was een zeer drukke maand. Ik had natuurlijk door de week mijn werk en in het weekend kon ik leuke dingen doen. Zo gingen Valerie en ik samen naar de Hamley Books signeerdag in de Standaard Boekhandel in Leuven. Dit was een zeer gezellige namiddag. Ook hield Clavis weer een outlet waar we rondkeken voor boekjes. En eind oktober begon natuurlijk ook De Boekenbeurs – iets waar Valerie en ik al lang naartoe geleefd hadden aangezien dit de leukste periode van het jaar is! We mochten naar de VIP openingsavond en natuurlijk was er ook de Clavis Sleepover op De Boekenbeurs ( het sfeerverslag van de eerste 2 dagen kan je HIER vinden en van de sleepover kan je het sfeerverslag HIER vinden)

November:

In november gingen Valerie en ik maar liefst nog 5 dagen naar De Boekenbeurs. Dit waren enorme gezellige weekenden maar uiteindelijk ook wel druk en vermoeiend. Hierna had ik 1 weekendje voor mezelf voordat mijn verjaardagweekend zou beginnen. Om mijn verjaardagweekend te beginnen gingen Valerie en ik naar het concert van Duncan Laurence (Dit verslagje kan je weer HIER lezen)

December:

December was een was een zeer leuke maand met een onverwacht en zuur einde. Begin december gingen Valerie en ik namelijk voor mijn verjaardagweekend met mijn familie wokken en naar Suzan en Freek dit was zeer gezellig en hier heb ik dan ook erg van genoten. Dan was er mijn verjaardag – een gewone werkdag en toen ik naar huis reed kreeg ik een sterretje in mijn autoruit. Dit is uiteindelijk diezelfde week nog doorgebarsten en hebben we moeten laten maken. Dit was al een zeer grote tegenvaller (en dat natuurlijk vlak na mijn verjaardag) Maar dat kon de pret niet bederven want Valerie en ik gingen op 8 december naar Niels Destadsbader in het Sportpaleis. Dit concert was gewoon geweldig! Ik heb hier ook echt de longen uit mijn lijf meegezongen en enorm van genoten. Daarna waren er natuurlijk de feestdagen die helaas eindigden in mineur. Ik werd op tweede kerstdag gevraagd door mijn bazin of ik naar het werk kon komen de dag nadien. Hier kreeg ik helaas ook te horen dat ik werd ontslagen – iets waar ik enorm door geschokt was in het begin maar waar ik uiteindelijk ook blij door ben aangezien ik het werk wel graag deed (met de kindjes) maar mij nooit echt thuis voelde in hun team. In 2020 zal ik dus weer opnieuw op zoek gaan naar een job wat wel bij mij past en wat mij hopelijk genoeg zal uitdagen.

Zoals jullie dus wel konden zien is mijn 2019 een jaar geweest met prachtige momenten maar ook zeker momenten die mij uit het lood sloegen – maar een jaar kan natuurlijk niet altijd perfect zijn aangezien ik ook maar een mens ben en ieder mens wel eens tegenslagen heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 22 oktober 2020

    […] mijn 2019 wrap-up (deze kan je hier lezen) vertelde ik dat ik in februari ervoor koos om te stoppen met mijn huidige studie en te gaan […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *