Sfeerverslag: Boekenbeurs 31/10 & 1/11

De Boekenbeurs is in volle gang! Deze keer vertel ik over de sleepover georganiseerd door Uitgeverij Clavis en de vrijdag erna. Laten we dus snel beginnen bij het begin…

31 oktober 2019

31 oktober was het eindelijk zover!! Na maanden uitkijken was de dag van de sleepover op De Boekenbeurs eindelijk daar. MAAAAR eerst moest er gewerkt worden. Ik had weer een late shift (van 15:00 – 18:30) voordat ik samen met mama kon vertrekken naar Hasselt waar ik normaal gezien op de trein zou stappen naar Antwerpen. Maar omdat we 40 minuten te vroeg aankwamen op het treinstation besloot mama om mij rechtstreeks naar Antwerpen te brengen aangezien dit veel sneller zou zijn en ik er dan ook vroeger kon zijn. Dit vond ik een prima plan aangezien ik anders veel zou missen van de nocturne.

Om kwart na 8 kwam ik dus aan in Antwerpen en was de eerste stop het pannelgesprek gemodereerd door Valerie. Het leven van een (a)typische twintiger. Ik kon nog maar een kwartiertje volgen aangezien het al op voorhand was begonnen. Onderweg kwam ik ook Samantha van Samantha’s Boekenhoekje tegen – zij zou ook blijven slapen en aangezien ik haar al kende van de bookclub was het weer een leuk weerzien. Na het panelgesprek gingen we dus met z’n drieën even over de beurs lopen voordat we naar de stand van Clavis zouden gaan. Ook maakte ik even een tussenstop bij de broodjesbar – aangezien ik dus niets als avondeten had gehad.

Mijn avondeten besloot ik om op te eten op de stand van Clavis terwijl de rest de scavenger hunt deden. Na deze scavengerhunt was het tijd om de tassen te gaan halen en alles op te stellen en onze pyjama’s aan te trekken. Nadat we ons allemaal hadden aangekleed was het tijd voor de activiteiten. Als eerste kregen we een korte workshop boekenleggers maken we mochten onze creativiteit loslaten en ik besloot om een Halloween thema boekenlegger te maken want het was dan ook Halloween. Tijdens deze workshop had Clavis heerlijke cupcakes voorzien in Halloween thema!

Nadat we onze creativiteit de vrije loop hadden laten gaan was het tijd voor een quiz. Audrey had een quiz samengesteld waar we in groepjes van twee een vijfentwintig tal vragen moesten oplossen rond de thema’s boeken,films en series. Valerie en ik vormden een groepje met natuurlijk als naam Magical Stories. De quiz was leuk maar toch wisten Valerie en ik dat we hierin niet uitblonken maar gelukkig waren er nog 2 spelletjes waarbij we onze achterstand konden inhalen. Als tweede spel was er first sentences voorzien waarbij we de eerste zin van een boek moesten voorlezen en moesten raden van welk boek dit de eerste zin was. Deze challenge bleek moeilijk te zijn maar toch won Magical Stories dit spel. Als derde en laatste spel was er een uitbeeld spelletje voorzien waarbij een lid van het team iets moest uitbeelden rond het thema Halloween en het andere lid moest raden wat er werd uitgebeeld. Hierin werd bewezen wat voor een goede band Valerie en ik wel niet hadden aangezien we ook hierin uitblonken (zo moest ik bijvoorbeeld de duivel en Jacob Black uitbeelden en raadde Valerie dit met gemak) Na alle spelletjes was het tijd voor de uitslag: Magical Stories won (vooral dankzij de laatste 2 activiteiten haha)

Na de voorziene activiteiten was het tijd om te gaan slapen of wat lekker bij te kletsen of een boek te lezen onder de lakens. Valerie en ik kozen om nog wat lekker te blijven kletsen met mede-boekenwurmen met als resultaat dat het al sneller dan verwacht half 4 was en dus nodig tijd was om te gaan slapen. Ik viel (in tegenstelling tot vorig jaar) redelijk snel in slaap en heb toch een aantal uurtjes kunnen slapen voordat het alweer tijd was om op te staan.

1 november 2019

Om 7 uur ’s ochtends werden de lichten aangezien en was het dus tijd om op te staan. Het was zeer zwaar om na deze paar uurtjes wakker te worden. Gelukkig had Clavis een lekker ontbijt voorzien met koffiebroodjes,muesli-repen, yoghurt, fruit, fruitsap en water. Ze hadden zelfs gedacht aan een veganistisch meisje uit de groep en hiervoor aangepast ontbijt voorzien – dit vond ik zeer goed geregeld van Clavis! Na het ontbijt moesten we ons omkleden en alles inpakken want de poetsploeg zou al vroeg komen om alles proper te maken voor een nieuwe dag op de beurs. We mochten van Clavis ook allemaal een boek uitkiezen en ik ging uiteindelijk voor “De regen is warm” geschreven door Joke Benoot. Alles was dus tot in de puntjes geregeld en moesten ze dit volgend jaar weer organiseren ben ik ook dan zeker weer van de partij.

Na de leuke sleepover was het tijd om weer naar Valerie’s huis te vertrekken. We hadden besloten om nog een paar uurtjes terug te slapen aangezien we ’s nachts weinig slaap hadden gehad. Na ons dutje gingen we samen met Valerie en haar opa terug naar de beurs. Toen we hier eenmaal aankwamen was het een drukte van jewelste en moest je je in bochten wringen om door de hallen te raken. We hadden gepland om onze boeken te laten signeren door Mel Wallis De Vries maar helaas liep dit enorm uit waardoor we hadden besloten om uit de rij te gaan. Na onze boeken te hebben laten gesigneerd door bv. Likeme en Marloes De Vries vonden we het tijd om even rustig ergens te gaan zitten en een broodje te eten. De opa van Valerie had heerlijke broodjes met ei voorzien (die hij speciaal voor ons had gemaakt – wat natuurlijk superlief was) die we samen met wat fris te drinken opaten in hal 4.

Nadat we alles wel hadden gezien en wat boeken hadden gekocht vonden we het wel welletjes aangezien het zoooo druk was en Valerie en ik natuurlijk weinig slaap hadden gehad. We besloten dus om rond half 5 huiswaarts te keren maar we hadden nog iets leuks op de planning. We gingen namelijk in de avond samen met de familie van Valerie nog uiteten wat wel gezellig was. Hierna was het tijd om naar huis te gaan en nog wat te lezen voordat de vermoeidheid toesloeg en we gingen slapen.

Ik heb het superleuk gehad deze twee dagen en er staat nog veel meer boekenbeurs op de planning om naar uit te kijken!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *