Magical Stories #5 – Als de nacht eindigt

Op 15 februari vond er opnieuw een boekenclub plaats van Magical Stories! Dit keer streken we neer op de zolder van uitgeverij Clavis op de abdijsite van Herkenrode. We bespraken samen met vijf andere enthousiaste boekenfans Als de nacht eindigt van Laura Diane. Daarna zouden we via Skype een interview doen met de auteur en er nog een leuk spelletje aan vast knopen… Maar die planning werd overhoop gehaald…

Zoals altijd was de ontvangst bij Clavis er eentje om U tegen te zeggen, want toen we aankwamen stond er een lekker ontbijt op ons te wachten! Koffiekoeken, thee, koffie, chocomelk, fruitsap… Alles was aanwezig om onze buikjes te vullen. Met de reeds aanwezige leeswurmen sloegen we een babbeltje zodat we weer helemaal op de hoogte waren van alles wat er was gebeurd en tegen half elf was iedereen aanwezig zodat de boekenclub kon starten.

Valerie en ik hadden opnieuw wat vragen voorbereid om het boek te bespreken. Het is altijd boeiend om te zien hoe sommige lezers bepaalde dingen opmerken die anderen volledig over het hoofd hebben gezien en omgekeerd. Hierdoor kreeg iedereen nieuwe inzichten in het verhaal en er werd volop gespeculeerd over wat er allemaal kan gebeuren in boek twee. Ondertussen waren we bijna bij het einde van de vragen aangekomen en alles aan het klaarmaken voor het interview toen Laura Diane opeens de zolder kwam opgewandeld! We wisten echt van niets en waren stomverbaasd dat ze opeens voor onze neus stond! Ze had lekkere tompoezen meegebracht, leuke kaartjes met de personages en nog meer toffe gadgets én we konden haar in het echt de kleren van het lijf vragen. Ze heeft trouwens alles over haar geheime missie in een vlog gegoten die je HIER kan terugvinden!

Als spelletje hadden Valerie en ik quotes verzameld uit het boek. Het was aan Laura en de lezers om te raden welk personage de voorgelezen quote in het boek zei. Dat bleek best moeilijk, maar het was heel erg grappig om te volgen!

Bij het naar huis gaan kreeg iedereen nog een leuke goodiebag en een boekenbon van €5 mee naar huis!  We zijn uitgeverij Clavis opnieuw erg dankbaar voor de fijne ontvangst, Laura Diane om speciaal naar Hasselt te komen en onze trouwe leesclubbers om mee te praten over Als de nacht eindigt! Tot snel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *