Sfeerverslag: Boekenbeurs 28/10 & 29/10

WOOHOO De Boekenbeurs is weer begonnen!!! En deze keer ga ik maar liefst 8 keer en mocht ik naar de VIP-openingsavond als +1 van Valerie. Omdat ik dus vooral veel op De Boekenbeurs zal vertoeven leek het me leuk om mijn avonturen op te schrijven en hier sfeerverslagjes van te maken. En deze keer de eerste 2 dagen van de beurs.

28 oktober 2019

De Boekenbeurs gaat officieel van start met een VIP-openingsfeest. Dit is vooral voor genodigden en pers en ik mocht samen met Valerie mee naar deze avond. MAAR eerst moest er gewerkt worden, ik had namelijk een korte shift van 3 tot half 7. Na mijn werk ben ik rechtstreeks door gegaan naar Hasselt waar ik samen met Valerie had afgesproken. Eenmaal in Hasselt besloten we om ook even een tussenstop te maken bij de McDonalds aangezien we allebei nog niet gegeten hadden. Daarna konden we eindelijk door naar Antwerpen en kon De Boekenbeurs craziness beginnen.

In Antwerpen aangekomen merkte we al snel dat het redelijk druk was op de beurs. Toen we binnen kwamen gingen we eerst langs bij Baeckens aangezien Valerie hier werkt als jobstudent en ik wou zien hoe de stand eruit zag aangezien ze deze TOTAAL hebben verandert. Op de stand van Baeckens kwamen we ook Tine Bergen tegen en hebben we nog even gebabbeld. Daarna konden we de rest van de beurs verkennen. Het was vooral een beetje hectisch aangezien er zoveel mensen waren en deze vooral in de gangpaden bleven plakken. Maar uiteindelijk was het superleuk en ziet de beurs er PRACHTIG uit!

Maar na een aantal uurtjes was het toch wel echt tijd om terug naar Ham te trekken en te gaan slapen want de volgende dag zouden we alweer vroeg op staan om weer naar de beurs te gaan.

29 oktober 2019

Valerie en ik stonden om kwart na acht ’s morgens op zodat we ons konden klaarmaken en vroeg naar de beurs konden gaan. Rond half tien zaten we in de auto en konden we vertrekken.

Op de beurs aangekomen gingen we eerst de beurs verkennen (zonder al te veel mensen om ons heen GELUKKIG) aangezien het de vorige avond toch al redelijk hectisch en druk was om alles goed te kunnen zien. We lieten ook boeken signeren door Bjorn Van Den Eynde, Nico De Braeckeleer, Marieke Van Hooff, Frommelrommel, Arnoleon en Simone Kortsmit.

Fun fact: Speciaal voor signeersessies maak ik een papiertje met mijn naam erop zodat auteurs het makkelijker hebben en mijn naam niet verkeerd kunnen schrijven. Ik gaf mijn exemplaar van “Je hoort wat in een klaslokaal” dan ook aan Arnoleon met de post-it erop en toen ik zei dat mijn naam wordt geschreven met EY schreef hij in mijn boek met een illustratie ‘met ééé griekse ei” Dit vond ik zooo grappig aangezien ik dit heel vaak moet zeggen aangezien mijn naam dus heel veel lijkt op de voetbalploeg :p

Na alle signeersessies konden Valerie en ik lekker rustig op de beurs wandelen, lunchen, een lekkere wafel eten en vooral genieten van alle boeken om ons heen. Ook maakte ik een mugshot op de stand van Baeckens in de belevingsbox van Team Mortis en dit is het resultaat:

Bij Clavis kregen we ook nog leuke ballondiertjes die ik woensdag ook mee heb genomen naar het werk – de kindjes vonden dit supertof en hebben er 2 dagen plezier van gehad (voor we dichtgingen met het verlengd weekend)

Al bij al was dinsdag dus een zeer geslaagde en rustige dag op De Boekenbeurs.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 31 december 2019

    […] was er ook de Clavis Sleepover op De Boekenbeurs ( het sfeerverslag van de eerste 2 dagen kan je HIER vinden en van de sleepover kan je het sfeerverslag HIER […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *