Magical Stories #1 – De jongen met twee namen

Zaterdag 11 mei was onze eerste samenkomst van Magical Stories (een leesclub die Valerie en ik samen hebben opgericht in Hasselt). Onze eerste samenkomst vond plaats in de Hasseltse boekhandel Grim. Met een groep van 12 lezers lazen we het boek “De jongen met twee namen” geschreven door Maggie Harcourt.

Voorbereiding:

Voordat de leesclub begon, moesten Valerie en ik nog alles van haar studentenkamer naar de auto dragen. Hierdoor leerde we al snel dat 15 goodiebags en alle nodige elektronica dragen redelijk zwaar kon zijn. Toen alles eenmaal in de auto lag, konden we ons avontuur naar boekhandel Grim voortzetten. Daar aangekomen moesten we ook weer alles uit de auto halen en dit naar de eerste verdieping van boekhandel Grim dragen. Dat een paar flessen water van de trap vielen, was dan ook geen verassing met zo’n zware lading. Toen alles wat we nodig hadden boven stond, kon het leuke werk beginnen: het klaarzetten van de snacks en de computerschermen! Later, toen alles klaar stond, moesten Valerie en ik nog een plekje in de parkeergarage zoeken; dit was niet zonder gezonde stress aangezien we nog maar twintig minuten de tijd hadden om de auto te parkeren en terug bij boekhandel Grim te staan om de mensen te onthalen. Maar uiteindelijk is het ons gelukt en konden we beginnen aan de eerste samenkomst van Magical Stories.

Welkom!

We begonnen onze leesclub met een kort voorstelrondje, omdat dit ook onze eerste leesclub was en we dus nog niet echt wisten wie iedereen was. Ook stond er drinken en chips klaar om lekker van te knabbelen tijdens de discussieronde. Nadat iedereen zich had voorgesteld kon de discussieronde beginnen…

Overal ananassen!

Valerie en ik hadden een aantal vraagjes bedacht zodat we een gesprek konden voeren rond het boek. Deze vragen waren onze leidraad om een discussie op gang te brengen, zo kwamen er ook enkele ‘out of the box’ vragen aan bod die de lezers wat meer aan het denken zetten. Maar we hadden ook enkele vragen die wat meer over de personages en het boek gingen. Door middel van deze vragen kwam er een discussie op gang die uiteindelijk een uurtje duurde. De meningen van de lezers waren verdeeld: zo had je mensen die het een zeer leuk boek vonden maar ook mensen die zeer kritisch waren.

Wie zegt wat?

Valerie en ik hadden een aantal Kahoot-quizjes gemaakt. De eerste was “Wie zegt wat?” en dit was een quiz met een aantal zinnen uit het boek. De leden van de leesclub moesten dan raden welk personage in het boek die zin had gezegd. Bij deze quiz waren er geen prijzen te winnen – bij de latere quiz wel.

Tijd voor pauze

Toen was het tijd om eventjes te pauzeren. Even kort naar het toilet? Of lekker bijpraten over welk boek we nu waren aan het lezen. Iedereen kon even gezellig kletsen met mensen die ook zoveel van boeken houden en zo leerden we elkaar nog beter kennen. Dit alles onder het genot van een zelfgebakken cake (allez ja door de mama van Valerie ? merci Hilde!)

Het echte werk!

Na de pauze was het tijd voor het echte werk! Nu begonnen namelijk de 2 quizjes waarbij er prijzen vielen. Als eerste quiz/spel kreeg iedereen een stukje van een (recent uitgekomen YA) cover te zien en moesten zij dit stukje linken aan de titel van het boek. Daarna werd het nog wat moeilijker en kreeg iedereen een cover te zien en moesten ze zeggen bij welke uitgeverij dit boek was verschenen. Daarna hadden we een top 3:

Vanessa op de 1ste plaats – zij won een bullet journal en een mini-lightbox

Lore op de 2de plaats – zij won een bullet journal en een leuk leeslampje (de Jos – wie aanwezig was get’s the joke)

Samantha op de 3de plaats – zij won een bullet journal en leuke sfeerlampjes (handig voor bookstagram foto’s)

Ook hadden we een aantal troostprijsjes (een H@ck poster van Mirjam Mous) – voor de 4de,5de en 6de plaats:

Tessa op de 4de plaats.

Axelle op de 5de plaats.

Laurianne op de 6de plaats.

Goodiebags:

Na de quizjes was het tijd om de goodiebags uit te delen. In de goodiebags zaten:

Boekenleggers (van Valeries Boekenwereld, Leesmeemetmij, Magical Stories, In de ban van de wolf, Karen M. Manus boeken, De zwendelprins/De geur van groen, Fallon, Adem, Jason Reynolds, Half face, Hart van smaragd, De held van Alwyn, Niet volgens het script en Knetterverliefd)

Kaartjes (van de Full Moon serie, Chrostin, Bravelands, De cactus, Vissen praten niet, Het lied van mijn hart, Slangenkoorts en Romeo & Julia)

Plak tatoeages van Carve the mark

Chapter samplers (van Momentum, Hashtag hiernamaals, Stormwachter, Ingesloten, Dit is hoe het ging, Wat als dit het is, Op het einde gaan ze allebei dood, De laatste dans en De kaart der dagen)

Posters (van Bravelands en De kaart der dagen) – deze staan niet op de foto ?

Een stempel + stempelkussen (stempels en kleur van de stempelkussens konden variëren)

Een geurkaars (ook hier konden de geuren variëren)

2 theezakjes

2 washitapes

Een doosje met snoepjes (zoals snickers,twix,…)

Een “Feminist” ballon

Dit alles zat allemaal in een leuke totebag van uitgeverij Clavis.

(Als extra konden de leden die aanwezig waren in hun goodiebag ook de datums + de boeken die wij in de maanden juli en augustus zullen lezen terugvinden)

Tot snel…

Na het uitdelen van de goodiebags was het tijd om de leesclub af te sluiten en ging iedereen naar huis. Graag willen wij alle leden die zijn gekomen bedanken! Jullie hebben onze eerste leesclub gemaakt tot een echt feestje! Het was ook super om jullie feedback achteraf te lezen – dit maakt ons nog enthousiaster om de leesclubs in juli en augustus te organiseren.

Kon je er niet bij zijn?

In juli en augustus keert Magical Stories weer terug naar Hasselt…

13 juli kan je ons vinden in de Standaard Boekhandel in Hasselt waar we het boek “Toffee” geschreven door Sarah Crossan zullen lezen.

31 augustus kan je ons vinden in de Clavis Conceptstore in Hasselt waar we het boek “Wie denk je wel dat je bent” geschreven door Kaat De Kock zullen lezen. En komt Kaat De Kock ook onze boeken signeren + interviewen wij haar! Joepie!

Bedankt!

Graag willen Valerie en ik ook nog alle uitgeverijen bedanken om het mogelijk te maken om zo’n goed gevulde goodiebags te voorzien + om ons project een kickstart te geven.

Speciale dank aan:

  • Uitgeverij Baeckens Books
  • Uitgeverij Blossom Books
  • Uitgeverij Clavis
  • Dutch Venture Publishing
  • Uitgeverij L&M Books
  • Uitgeverii Lannoo
  • Uitgeverij Overamstel/Moon
  • Standaard uitgeverij
  • Uitgeverij Van Halewyck
  • Uitgeverij VBK België

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *