Sfeerverslag: Clavis Book Café (april editie 2019)

Zaterdag 13/04/19 was het weer zover! Het Clavis book café keerde weer terug naar Hasselt voor een leuke middag vol workshops, auteursmeetings en vooral een middag vol boekenplezier. Ik was vorig jaar al eens geweest en vond dit zo’n tof event dat ik ook dit jaar met plezier weer ging.

Welkom

Valerie en ik kwamen aan op de parking en samen gingen we naar de inkom. Hier melden we ons aan en gingen we naar de zolder – waar het event plaatsvond. Boven aangekomen werden we verwelkomd met een drankje en konden we al wat praten met mede-boekenwurmen. Ook konden we al wat boeken uitwisselen in de ruil boekenkast.

Overleef jij in de wereld van ‘Slaves?’ – Miriam Borgermans

Miriam Borgmans kwam een leuke workshop geven waarin zij haar boekenserie Slaves pitchte. Zo vertelde ze hoe ze de wereld heeft gecreëerd en gaf ze tips om te overleven in de wildernis (en in tijden van armoede) Nadien kregen we een lijstje met items – we waren namelijk op weg naar de maan gecrasht en we moesten deze items klasseren in de juiste volgorde van meest belangrijke naar minst belangrijke. Hoewel ons groepje maar 3/12 haalde en hiermee dik gebuisd waren vond ik dit wel een zeer leuke workshop en heeft Miriam me weten te overtuigen om haar serie eens op te pakken.

(Foto: www.clavisyoungadult.com)

Workshop: Creatief boekbinden

De eerste zelfgekozen workshop die ik koos was creatief boekbinden. Hier mochten we zelf een notitieboekje maken. We kozen een mooi papiertje als kaft en sneden deze in A4 formaat. Daarna plooide we deze in twee – net zoals de tiental gewone blanke A4 papieren en deze staken we in elkaar. Daarna maakte we gaatjes en naaiden we het boekje samen tot een prachtig notitieboekje. MAAR hij was natuurlijk nog niet af, we moesten namelijk nog wat van de kant afsnijden zodat alle pagina’s even breed waren en voilà! Ons boekje was klaar. Ik heb erg genoten van deze workshop – de uitleg was zeer goed en simpel en heeft ervoor gezorgd dat ik dit vaker zelf zou willen maken aangezien het zeer simpel is om te doen en je er een leuk resultaat voor terugkrijgt.

Panelgesprek met Bes Ceyssens en Clavis-redacteur over ‘De laatste dans’

Daarna was het de beurt aan Bes Ceyssens (debuut auteur bij Clavis) en de redacteur van Clavis om over Bes haar nieuwste boek ‘De laatste dans’ te komen praten. Bes beschreef hoe zij begonnen is met schrijven op de site Quizlet.nl en hier haar verhaal groeide en zij een fanbase kreeg die haar vertelde op dit op te sturen naar een uitgeverij. Zij stuurde dit dan ook naar verschillende uitgeverijen en kwam uiteindelijk terecht bij Clavis. Hier is haar verhaal gegroeid tot wat het nu is. Ook legde ze een beetje uit hoe de cover tot stand is gekomen (van haar eigen zelfgemaakte cover op Quizlet tot het eindresultaat bij Clavis) Ik vond dit gesprek zeer boeiend aangezien ik Bes zo ook wat beter leerde kennen. En moest je twijfelen om ‘De laatste dans’ te lezen twijfel dan niet want het is echt een supergoed verhaal!

Pauze:

Daarna was er een kort pauzemomentje waar we konden smullen van heerlijke cupcakes en wat (ijs)thee. Tijdens het smullen konden we samen met mede-boekenwurmen nog wat bijpraten en leerde ik ook een aantal nieuwe mensen kennen.

Workshop: Schrijven met Susanne Koster

Na de pauze was het tijd voor de tweede workshop. Ik koos deze keer voor de workshop ‘Schrijven met Susanne Koster’ ook al ben ik zelf geef schrijver (en wil ik dit ook niet worden) toch trok deze me aan aangezien ik de ‘bookstagram’ workshop vorig jaar al had gehad. Ik had nog nooit een volledig boek van Susanne Koster gelezen maar toch maakte ze me erg nieuwsgierig naar haar boeken. Susanne sprak zeer vlot en gaf goede tips voor beginnende schrijvers. Aan het einde van de workshop moesten we een half A4 papier volschrijven rond een gevoel. Mijn gekozen gevoel was ‘angst’ en hoewel ik erg onzeker was over mijn stukje kreeg ik toch een compliment van Susanne. Ik vond het nadien toch een zeer leuke workshop.

(Foto: www.clavisyoungadult.com)

Duo-interview met Katrien Van Hecke en H.P. Janssens

Het duo-interview liet ik eventjes aan mij passeren aangezien ik eventjes een momentje rust zocht en ik niet echt graag boeken lees die plaatsvinden in het verleden. Tijdens dit momentje sprak ik met Meaghann Baeken en Mary Rose, dit was een zeer leuk gesprek en ik leerde hun dan ook beter kennen.

Afsluiting:

Toen waren alle workshops en gesprekken gedaan. We mochten onze boeken nog laten signeren door de aanwezige auteurs. Ik koos om mijn boek te laten signeren door Bes aangezien ik haar boek erg leuk vond, ze vertelde me ook dat ze mijn bookstagram kende waar ik enorm trots op was 😀 Ook mochten we nog op de foto (natuurlijk gingen Valerie en ik samen op de foto) en haalden we onze goodiebags op.

(Foto: www.clavisyoungadult.com)

Toen was het al tijd om te vertrekken! Valerie en ik kregen een grote doos mee met goodies voor onze leesclub Magical Stories en deze moesten we helemaal naar de auto dragen – wat gelukkig gelukt is haha!

Goodiebag:

De goodiebag was zeer geslaagd. Deze pakte Valerie en ik samen uit in de auto. In de goodiebag zaten:

1 flesje VITHIT

1 blikje Tönissteiner

1 zakje gesuikerde pinda’s van Nuts about nuts

1 zakje losse thee van Teastation

1 Clavis pen

1 Clavis travel mug

2 chapter samples (van de laatste dans en De kaart der dagen)

1 grote poster van De kaart der dagen

Een paar reclame blaadjes voor Nuts about nuts en Teastation.

Dit alles kwam ook in een Clavis totebag.

Een zeer goed gevulde goodiebag dus die ik zeer leuk vond en waar ik alles al van op heb (behalve de losse thee) – whoops – en de travel mug en pen ga ik ook zeker gebruiken!

Dit was het Clavis book café (april editie 2019) ik heb er weer enorm van genoten en kijk dan ook zeker uit naar de volgende editie!

Wil je alle foto’s en een filmpje zien? Klik dan op deze link!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Lisa schreef:

    Ik heb me ook super geamuseerd! Tof verslag 🙂

  1. 6 december 2019

    […] Sfeerverslag: Clavis Book Café (april editie 2019) […]

  2. 31 december 2019

    […] 13 april eerst naar het Clavis Book Café (ook van dit event kan je het volledige sfeerverslag HIER lezen) en op zondag 14 april gingen we samen naar het Droomvallei boekenfeest (Sfeerverslagje van […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *