Sfeerverslag: Droomvallei Boekenfeest april 2019

Op zondag 14 april 2019 gingen Valerie en ik samen naar het boekenfeest van uitgeverij Droomvallei. Hoe ik die dag heb beleefd lees je nu in dit verslag.

De rit naar het boekenfeest

Ik was bij Valerie blijven slapen zodat we samen naar Breda konden rijden. De rit naar het boekenfeest was zeer vlot, we hebben ons niet verreden EN konden nog stoppen voor McDonalds haha!

Welkom!

Toen we aankwamen werden we al meteen begroet door Esther – De verantwoordelijke bij de uitgeverij. We werden dus hartelijk onthaald en mochten ook meteen wat te drinken pakken en er lagen wat snacks. Ook kregen we onze recensie-exemplaren (je mocht namelijk op Facebook melden of je kwam en dan mocht je een aantal boeken uitkiezen om te recenseren, dit vond ik zeer tof omdat ik graag kennis wou maken met deze uitgeverij!) Ik koos voor ‘Jantje zestien jaar gevangen op Java’ geschreven door Annemarie Jongbloed en ‘Nieuwe avonturen van Meneer Humble’ geschreven door Saskia Aïcha Angenent. (recensies volgen snel) Ook was er nog even tijd om wat boeken te kopen. Ik kocht ‘Een nieuw huis voor Noukie’ geschreven door Trenke Riksten-Unsworth en Ben ik nou gek! geschreven door Saskia Oudshoorn.

Auteurs aan het woord!

Daarna waren de auteurs aan het woord. Omdat het een grote groep auteurs en illustratoren waren mocht iedere auteur/illustrator hun boek 3 minuten lang pitchen. De auteurs/illustratoren die aan bod kwamen waren:

Pieter Feller & Tiny Fisscher (auteurs van ‘Clara – reis mee terug naar 1911 en ‘Clara het krantenmeisje’)

(Ook werden er leuke cakejes gebracht om te vieren dat Tiny Fisscher al 20 jaar auteur is!)

Anita Kok (auteur van ‘Paal 15’)

Petra Knaapen (auteur van ‘Paal 15’)

Francien van Lang (Illustrator van ‘Help! Mijn krullen’ en ‘Een nieuw huis voor Noekie’)

Saskia Aïcha Angenent (auteur van ‘Nieuwe avonturen van Meneer Humble’)

Saskia Oudshoorn (auteur van ‘Ben ik nou gek!’)

Ingrid van der Knaap (illustrator van ‘Jantje zestien jaar gevangen op Java’)

Ineke Fritz (auteur van ‘Breinsteins Missie’ en ‘Breinsteins Missie 2’)

Catharina (auteur van ‘Terug naar huis, een weg van her-inneren’)

Antoinette Kalkman (auteur van ‘Paal 15’)

Jolanda Pikkaart (auteur van ‘Paal 15’ en ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie … en met dit boek jij ook)

Elsbeth de Jager (Auteur van ‘Help! Mijn krullen’ en ‘Vlucht naar Libanon’)

En natuurlijk ook Esther Van Der Ham (auteur van ‘Censuur’, ‘Paal 15’ en ‘Vlucht naar Libanon’)

Alle auteurs/illustratoren op een rijtje

Hoewel je zou denken dat het vrij saai is als iedere auteur na elkaar zijn/haar boek komt pitchen heb ik me geen minuut verveeld en vloog de tijd. Ik vond het zeer boeiend om van iedere auteur/illustrator wat te horen over het boek. Sommige mensen konden hun boek dan ook erg goed pitchen waardoor ik zin kreeg om het te lezen! Ook heerste er een zeer familiale sfeer waardoor Valerie en ik ons echt thuis voelde in de groep.

Signeersesie + hapjes!

Nadat alle auteurs en illustratoren aan bod waren geweest kon je onder het genot van lekker hapjes je boek laten signeren door de auteurs en illustratoren. Ik kon al mijn boeken laten signeren (als het niet de auteur was dan we de illustrator – Saskia Aïcha Angenent en Ingrid van der Knaap tekenden zelfs een mooie illustratie bij de handtekening superleuk!)

De middag vloog dus voorbij en ik heb er enorm van genoten. Helaas was het toen tijd om naar huis te vertrekken. Voordat we vertrokken kwam Esther nog eventjes langs om te vragen hoe wij het event vonden. Ook mochten Valerie en ik een exclusieve mok mee naar huis nemen wat natuurlijk super aardig was!

Esther heeft dit event dan ook enorm goed georganiseerd en ik ben blij dat ik ben mogen gaan! Esther nogmaals bedankt dat we mochten langskomen en voor de prachtige recensie-exemplaren!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 22 april 2019

    […] Sfeerverslag: Droomvallei Boekenfeest april 2019 […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *