Magical Stories #2 – Toffee

13 juli was het weer zover: onze tweede samenkomst van Magical Stories. In de maand juli kozen we het boek ‘Toffee’ geschreven door Sarah Crossan. Dit boek zouden we bespreken in de Standaard Boekhandel in Hasselt. Er kwamen maar liefst tien enthousiaste lezers naar deze samenkomst.

Voorbereiding:

Net zoals de vorige keer hadden Valerie en ik wat voorbereiding te doen – de avond ervoor besloten we namelijk om nog wat boeken in te pakken als “blind date” die de leden konden winnen tijdens het spel dat we hadden voorzien. We maakten 3 pakketjes met 2 boeken – voor de 1ste, 2de en 3de plaats en een aantal pakketjes met maar één blind date boek, zo hadden de leden veel keuze om uit te kiezen – we hadden er namelijk ook voor gezorgd dat er veel verschillende genres aan bod kwamen zodat er voor ieder wat wils was.

Deze keer waren we echter slimmer toen het aankwam op het meeslepen van de spullen naar de Standaard Boekhandel (De vorige keer liep namelijk niet zo goed af haha. Ik had nog een week lang pijn aan mijn handen van de drinkflessen naar de ondergrondse parking te dragen na afloop van de eerste samenkomst.) We besloten alles mee te nemen in een koffer – slimme zet Chelsey en Valerie! En zeker eentje om te onthouden voor onze volgende bijeenkomsten.

Toen het koffertje was ingepakt, konden we vertrekken naar Hasselt – we moesten namelijk vanuit Ham komen aangezien we de avond ervoor bij Valerie waren blijven slapen.

Onderweg besloten we ook nog wat boeken te droppen voor de Boekenjagers en daarna was het tijd om ons te begeven naar de Standaard Boekhandel waar de leesclub van start kon gaan.

Het personeel van de Standaard Boekhandel in Hasselt was zo lief geweest om een tafel en het juiste aantal stoelen klaar te zetten. Nadien hebben ze ook nog (koude) flessen water en glazen klaargezet en een supercool bordje erbij geplaatst zodat mensen konden zien wie wij waren; feeling special/famous already haha!

Het enige wat Valerie en ik nog hoefde te doen, was de snacks op tafel zetten en de fles cola en fanta klaarzetten. Daarna waren wij er helemaal klaar voor: laat de leden maar komen!

 

Welkom!

We begonnen ook deze leesclub met een kort voorstelrondje aangezien er toch ook een aantal nieuwe leden bij waren. Na dit vlugge voorstelrondje was het tijd om de discussieronde te beginnen. We hadden 24 vragen voorzien + nog wat bijkomende info over Toffee. Aangezien we na de vorige leesclub de tip kregen dat we voor iets diepgaandere vragen mochten gaan, besloten we deze tip ter harte te nemen en wat meer in te gaan op de diepere lagen van het verhaal.

Aangezien Toffee in vrije vers geschreven is, kwamen er ook bij dit boek gemengde gevoelens kijken bij onze lezers. Zo viel het boek bij sommigen echt in de smaak en wilden ze zeker nog een boek in vrije vers oppakken, maar waren er ook een aantal leden die deze vorm maar niets vonden en liever in proza bleven lezen.

Hierdoor vonden we het zeker een interessante discussie aangezien het doel van Magical Stories is om lezers uit hun comfortzone te trekken en hen boeken te laten ontdekken die ze normaal gezien niet zouden oppakken uit zichzelf. Met Toffee konden we vrije vers dan ook weer aantikken op onze ‘outside the comfortzone’-lijst!

Take a snack! It’s break time!

Na onze diepe discussieronde was het tijd om even te pauzeren, naar het toilet te gaan, iets lekkers te drinken of eten en vooral de boekhandel te verkennen! We hadden onze leden namelijk de opdracht gegeven om tien minuten lang boekcovers in zich op te nemen en te onthouden – dit zou in hun voordeel zijn in het spelletje dat we gingen spelen.

 

Pictionary:

Nadat iedereen een tiental minuten de tijd had gekregen om boekcovers te bekijken was het tijd om erin te vliegen! We gingen namelijk bookish pictionary spelen. Hierbij kregen de leden 45 seconden de tijd om een cover te tekenen terwijl de andere leden mochten raden welke cover er werd getekend.

Het ging er redelijk hard aan toe maar uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn en dat was Tessa – zij mocht dan ook als eerste kiezen tussen de ‘blind date’ boeken.

Lisa werd tweede en Samantha eindigde op de derde plaats. Zij mochten dan ook als tweede en derde kiezen en maakte dus ook kans op een pakketje van 2 boeken.

Nadat iedereen zijn blind date boek had gekozen mochten ze deze uitpakken – iedereen was namelijk een winnaar en ging dus met een boek naar huis!

Tot snel…

Daarna was het al tijd om naar huis te gaan. Sommigen bleven nog gezellig wat hangen voor een leuke babbel of gingen wat rondneuzen in de boekhandel – er was namelijk ook een koopjeshoek waar sommige leden een boek hebben kunnen scoren.

Maar nadat alles was opgeruimd was het echt tijd om naar huis te vertrekken. Deze keer was het maar een kort afscheid want op 31 augustus zouden we alweer terug samenkomen voor onze derde samenkomst.

Tegen 31 augustus lezen we het boek ‘Wie denk je wel dat je bent’ geschreven door Kaat De Kock en dit boek zullen we in de Clavis Conceptwinkel in Hasselt bespreken, waar Kaat De Kock ook aanwezig zal zijn om jullie vragen te beantwoorden en het boek voor jullie te signeren.

Bedankt!

Ook deze samenkomst was weer een groot succes en we willen dan ook alle aanwezige leden bedanken voor hun komst! You guys rock! Zonder jullie hadden wij dit nooit kunnen realiseren en we zijn dan ook enorm dankbaar dat dit zo’n groot succes is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *