Sfeerverslag: Kindnessreads Book Club

Zondag 7 april ging ik samen met Valerie naar de Leesclub van Lisa (Kindnessreads) Samen met een klein groepje bespraken we “Twee kunnen een geheim bewaren als er een dood” is geschreven door Karen M. McManus.

De autorit naar de Leuven was een hele ervaring in positieve zin haha (meer hierover in mijn weekly reading blog – komt later vandaag online ) Maar toen we eindelijk waren gearriveerd in Leuven wandelde we samen naar de boekhandel.

In de Standaard Boekhandel zagen we nog niet echt waar we moesten zijn dus besloten we even tussen te boeken te neuzen. Na 5 minuten kwam Lisa op ons af en hadden we vooraf een kort gesprekje.

Toen was het tijd voor de leesclub. We waren met een klein groepje (8 personen) waarvan 4 mensen aanwezig waren voor een schoolproject. Voordat we begonnen kregen we ook een stukje cake, paaseitjes en wat te drinken. We begonnen met een kort voorstelrondje wat wel leuk was aangezien ik Lisa en haar zus Jana nog niet zo goed kende en we elkaar voor het eerst ontmoette. Na het voorstelrondje begonnen we meteen met de discussie, Lisa had een aantal leuke en interessante vragen opgesteld waarbij we goed konden praten over het boek. Hierbij merkte we al snel dat we met z’n allen toch redelijk teleurgesteld waren in dit boek. Ook was te merken dat Lisa een beetje zenuwachtig was maar nadien bloeide ze steeds meer en meer open. Tijdens onze discussie kwam er in de straat voor de boekhandel een grappig verkleed stel met harde muziek langs, toen besloot Lisa om even een pauzemomentje in te lassen en weer gezellig een hapje te eten of wat te drinken. Na de discussie ronde had Lisa ook een zeer leuke quiz bedacht (1ste ronde was fanart van een boek raden en de 2de ronde was een quote uit het boek raden) en er viel ook een prijs te winnen – de Engelse edities van The Rosie project en The Rosie effect. Deze quiz was zeer leuk en Valerie, Jana en ik eindigde met een gelijke score van 9/10. (Valerie zei dat ik de prijs mocht meenemen wat natuurlijk superlief was) Na de leesclub besloten we nog even gezellig wat bij te kletsen met Lisa en Jana (de scholieren gingen weg – aangezien zij niet echt van lezen hielden en het interesseerde hun ook niet echt) Dit vond ik wel tof omdat ik Lisa beter leerde kennen en Valerie en ik ook konden praten over onze blogs.

Al bij al vond ik het een zeer geslaagde dag. Wel jammer dat ze niet echt het juiste doelpubliek hadden (de scholieren die er enkel waren voor hun project) hierdoor viel de discussie soms stil of waren Valerie en ik de enige wat waren aan het praten. Ik vond het ook zeer tof dat Lisa en Jana een hapje en een drankje hadden voorzien en ik hun ook beter heb leren kennen. Ik heb zeker zin om nog eens terug te gaan – met hopelijk een iets positiever boek haha.

Enorm bedankt aan Lisa en Jana voor het hosten van deze leesclub!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 11 april 2019

    […] namelijk samen met Valerie naar de leesclub van Kindnessreads in Leuven. (Sfeerverslagje kan je HIER lezen) De autorit was enorm leuk. De eerste helft naar Hasselt zat ik samen met mama in de auto te […]

  2. 31 december 2019

    […] book club in Leuven op zondag 7 april (een volledig sfeerverslagje van deze dag kan je HIER lezen) Een week later hadden we een heel weekend gepland. We gingen op zaterdag 13 april eerst naar […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *