Magical Stories #3 – Wie denk je wel dat je bent

Op 31 augustus vond de derde samenkomst van onze boekenclub Magical Stories plaats! Deze keer lazen we het nieuwste boek van auteur Kaat De Kock, die eerder voor YA onder andere Selfie, Chemie en Dromenvanger schreef. Met Wie denk je wel dat je bent? schreef ze haar eerste thriller voor young adults. Door herexamens en vakanties kwamen er dit keer vier leden naar de boekenclub, maar het was net daardoor ontzettend leuk! Aangezien Kaat zelf ook langskwam, was een kleiner groepje veel gezelliger om lekker te babbelen.

Voorbereiding

Voor onze derde samenkomst trokken we naar de Clavis conceptwinkel in centrum Hasselt. De lieve dames van de winkel hadden, samen met uitgeverij Clavis en marketingverantwoordelijke Laura, heel wat lekkere hapjes voor ons gehaald! We werden verwend met muffins, wafeltjes én hemelse donuts! Limoncello, limoen, banaan, pistache… Zeven hemelse smaken stonden ons op te wachten! Daarnaast hadden ze vier verschillende soorten ice tea voorzien, wat echt heerlijk was gezien het warme weer die dag! Dat betekende natuurlijk voor Chelsey en mezelf ook dat wij bijna niks hebben moeten voorbereiden ? Luxe, hoor!

Welkom!

We begonnen ook deze leesclub traditiegetrouw met een voorstelrondje omdat er ook deze keer een nieuw lid aanwezig was die de rest niet kende. Al gauw bleek dat het erg goed klikte en dat we met z’n zessen een leuk groepje vormden om een gezellige discussie mee aan te gaan!

Chelsey en ik hadden vragen voorbereid over het boek om zo de inhoud te bespreken. Wie denk je wel dat je bent? scoorde enorm goed en kreeg punten tussen vier en vijf sterren (op vijf!). De enige opmerkingen die vaker naar voren kwam, was dat het boek voor sommigen zeker dikker had mogen zijn.

Take a snack!

Tijdens de pauze mochten we Kaat verwelkomen en konden we smullen van de overheerlijke donuts! Na een informeel voorstelrondje met Kaat erbij was het tijd om haar het vuur aan de schenen te leggen en alle vragen over haar nieuwste boek op haar af te vuren. Wij hadden zelf wat vragen voorbereid, maar ook de leden hadden grondig nagedacht over het verhaal.

Ra ra, welk boek ben ik?

Om de leesclub af te sluiten, hadden Chelsey en ik opnieuw een spel bedacht. We hebben het zelf de dag voor de boekenclub getest en merkten al snel dat het best moeilijk was! De bedoeling was dat de lezers het boek herkenden op basis van de eerste zin of de korte inhoud. Het lijkt best eenvoudig, maar als je naar je boekenkast loopt en er een paar boeken uitneemt waarvan je de eerste zin leest, zal je algauw merken dat het toch niet zo vanzelfsprekend is!

Ook voor de auteur hadden we een tof spelletje voorzien! Zij moest namelijk haar eigen boeken raden op basis van de eerste zin. Dit leverde heel wat grappige situaties op.

Tot snel!

Tot slot kreeg iedereen nog een kortingsbon van vijf euro die geldig was in de winkel, dus natuurlijk gingen we allemaal met minstens één nieuw boek naar huis! Daarnaast was Clavis zo lief geweest om goodiebags te voorzien met prachtige posters en boekenleggers als verrassing. We voelden ons enorm welkom en hebben van begin tot eind genoten van de warme sfeer.

De volgende boekenclubs zullen plaatsvinden op een zeer bijzondere locatie… Maar daarover later meer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *