Books and movies – Disney Descendants

Een nieuwe serie op mijn blog vanaf nu is Books and movies. In deze serie blogposts zal ik films wat gedetailleerder bespreken waarvan een boek bestaat. Deze keer bespreek ik de Disney Descendants serie. Deel 1,2 en 3 zullen in deze post dus aan bod komen.

Hoewel de “Isle of the lost” boek serie losjes is gebaseerd op de films kan je het beter spin-off boeken noemen aangezien ze wel dezelfde personages hebben maar niet het verhaal volgen van de films.

Laatst hield ik een movie marathon en heb ik alle 3 de films na elkaar gekeken. Wat ik van ieder deel vond kan je hieronder dus lezen.

Disney Descendants 1

Image result for disney descendants 1

In Disney Descendants 1 volgen we het verhaal van Mal,Evie,Carlos en Jay – 4 kinderen van Disney’s beroemdste slechteriken. In deze wereld zijn de slechteriken opgesloten op een eiland genaamd “The isle of the lost” en de ‘goede’ leven in het koninkrijk Auradon. Wanneer prins Ben besluit om 4 villain kids naar Auradon te halen besluiten de ouders van de villain kids dat dit DE kans is om te ontsnappen van het eiland. Maleficent (Mal’s moeder) geeft de opdracht om de toverstaf van de goede fee te stelen om zo de koepel rond het eiland te doen verdwijnen. Maar wanneer Mal,Evie,Carlos en Jay aankomen in Auradon blijkt deze opdracht niet zo simpel te zijn als ze dachten. Zijn ze wel zo slecht als ze dachten?

Disney Descendants deel 1 kwam al een tijdje geleden uit – namelijk in 2015. Aangezien ik een enorme Disney fan ben klonk dit concept dus zeer interessant en toen ik de kans kreeg om deze film te bekijken werd het uiteindelijk een van mijn favorieten. Het concept is zo goed bedacht! De personages kloppen ook echt bij het plaatje wanneer je je afvraagt hoe een villain kid eruit zou zien. Wat ik ook erg tof vond aan deze film is de soundtrack – het past precies bij het verhaal en de cast brengt deze nummers en scènes zo goed tot leven. Het is ook zeker een spannende film aangezien je je blijft afvragen zijn de kinderen net zo slecht als hun ouders of kiezen ze toch voor het goede? Naar het einde werd ook geteased dat er een tweede film zou komen en keek ik reikhalzend uit naar het vervolg.

Favoriete nummers van de soundtrack:

Rotten to the core

Did i mention

If only

Disney Descendants 2

Image result for disney descendants 2

Het verhaal van Mal,Evie,Carlos en Jay gaat verder… Evie blijkt het toch moeilijker te hebben op Auradon dan ze eerst had verwacht. Wanneer Ben erachter komt dat ze nog steeds magie gebruikt hebben ze ruzie. Evie heft heimwee en vind dat ze niet past in Auradon, daarom besluit ze om terug te keren naar “the isle of the lost” Wat Evie echter niet weet is dat een oude vijand van haar aan het plannen is wraak te nemen. Evie,Carlos,Jay en Ben besluiten ook af te reizen naar het eiland om Mal proberen over te halen terug te keren naar Auradon. Wat een snelle reis naar het eiland moest worden wordt echter een heus gevecht tussen Mal en Uma…

Na twee jaar wachten is het eindelijk tijd voor het tweede deel in de Disney Descendants film reeks. Al twee jaar lang kijk ik uit naar dit deel en MOET ik weten waar het verhaal van de villain kids heen gaat. Ik kan dan ook met trots zeggen dat dit deel alle verwachtingen heeft weten waar te maken en zelfs nog beter was dan mijn verwachtingen. Het tweede deel in deze film reeks heeft een heel andere toon dan deel 1 wat ik zeer leuk vond. De liedjes en stijl is meer pop dan het vorige deel, hierdoor vond ik deze liedjes nog beter en bleef het ook goed hangen. Ook de toevoeging van nieuwe personages vond ik een zeer slimme zet, hierdoor krijgt het eiland een hele andere dimensie aangezien je zo meer villain kids leert kennen en dus bij meer slechteriken een kind kan bedenken.

Dit deel was dus nog sterker dan het eerst deel en weer werd er bekend gemaakt dat er nog een deel aan zat te komen. Zucht! Weer wachten op een volgend deel. Als dit deel net zo sterk is als het tweede ben ik opgelucht! Ik ben dus echt nieuwsgierig naar het derde deel.

Favoriete nummers van de soundtrack:

Ways to be wicked

What’s my name

Chillin’ like a villain

Space between

You and me

Disney Descendants 3

Image result for disney descendants 3

In Disney Descendants 3 staat VK-day centraal, het plan van koning Ben om steeds meer villain kids naar Auradon te halen is goedgekeurd en dus starten we de film met 4 nieuwe villain kids die naar Auradon mogen reizen. Er heerst wel nog steeds een vrees dat Uma zal terugkeren en zich zal wreken. Maar dan blijkt dat we niet moeten uitkijken voor Uma maar voor Audrey – de dochter van Doornroosje. Sinds ze in de eerste film werd gedumpt door Ben wilt ze zich wreken. Wanneer Audrey besluit om een slechterik te worden en Auradon te teisteren ligt het lot van Auradon bij de villain kids. Good turns bad en bad turns good. Kunnen ze Auradon op tijd redden uit de handen van Audrey?

Het laatste deel in de Disney Descendants film reeks is er eindelijk, hoewel ik natuurlijk heel blij ben dat het laatste deel er eindelijk is na 4 jaar deze personages te volgen ben ik ook wel wat verdrietig dat er geen nieuwe verhaallijnen meer zullen komen, ook na wat er met Cameron is gebeurd geeft dit deel me toch wel een triestig gevoel aangezien dit zijn laatste film was die hij heeft opgenomen – Wanneer ik de films zal herbekijken zal hij ook steeds in mijn achterhoofd blijven (R.I.P Cameron!). Hoewel ik erg uitkeek naar dit deel volgde ik het niet zo erg op als toen ik moest wachten op deel 2, hierdoor vloog de tijd ook voorbij en voor ik het wist was er een trailer en dan nu de film. Deel 2 vond ik een erg sterk deel in deze movie franchise en ik kan zeggen dat deel 3 even sterk is. Ook in dit deel leren we nieuwe personages kennen wat ik erg leuk vind aangezien ik me zo beter kan inbeelden hoe de kinderen van de Disney slechteriken eruit zien. De verhaallijn van dit deel was ook weer heel sterk! Het is een slimme zet gewist om Audrey in dit deel een grotere (zeg maar gerust de hoofdrol) te geven – ik vind Sarah Jeffery een erg goede actrice en haar acteertalent komt in dit deel heel goed uit. Ook in dit deel is de toon van de film anders dan de rest, dit deel is eerder stoerder dan de rest – de kostuums zijn ook niet meer zo lief dan in de andere films, de personages lopen veel in leer rond wat ervoor zorgt dat dit deel een edgy stijl heeft. Ook de liedjes zijn stoerder dan in de andere delen met coolere beats. Het verhaal van de villain kids wordt ook goed beëindigd alles past in elkaar en er worden geen verhaallijnen opengelaten. Een perfect einde voor een perfecte film franchise!

Dit deel heeft me ook weer erg weten te verassen en is zeker eentje die ik ook zal herbekijken tot in het oneindige haha! Het is jammer dat het verhaal eindigt maar ik ben wel enorm dankbaar dat ze deze films hebben gemaakt aangezien ik toch wel merk dat dit concept sterk is en er wel degelijk mag staan. Hoe vaak denk je wel niet bij een Disney film:”Hoe gaat het verder?” en Disney Descendants heeft op deze vragen een antwoord weten te geven. 4 jaar leefde ik mee met deze personages maar aan alle mooie dingen komen helaas een einde en zo dus ook bij deze film reeks.

Favoriete nummers van de soundtrack:

Queen of mean

Do what you gotta do

Night falls

One kiss

My once upon a time

Mijn top 3

1) Disney Descendants 2

Image result for disney descendants 2

 

 

 

 

 

2) Disney Descendants 3

Image result for disney descendants 3

 

 

 

 

 

3) Disney Descendants 1

Image result for disney descendants 1

 

 

 

 

 

 

Dit was de eerste Books and movies, vinden jullie dit concept tof? Laat het me zeker weten en laat ook gerust ideeën achter over welke boek vs film adaptatie ik zeker moet bespreken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *