Movie review: The kissing booth 3

11 augustus was het dan zo ver. Het laatste deel in The Kissing Booth franchise kwam op Netflix. Omdat ik mij tijdens het fan event had ingeschreven voor een early screening mocht ik als een van de eerste mensen de film al zien voordat hij op Netflix verscheen. Een geweldig moment om dit hoofdstuk af te sluiten na 3 jaar met deze personages te hebben meegeleefd. 


In The Kissing Booth 3 gaat het verhaal van Elle, Noah & Lee verder. Nadat Elle en Lee zijn afgestudeerd besluit het viertal om samen op roadtrip te gaan om zo hun laatste zomer samen goed in te zetten. Hierna is het al zeer snel back to reality en heeft Elle besloten om een studentenjob te nemen om zo wat meer geld te verdienen voor haar studie. Waar ze deze precies gaat volgen is nog niet helemaal duidelijk. Kiest ze voor Noah en laat ze Lee in de steek of besluit ze toch met haar beste vriend mee te gaan en haar grote liefde achter te laten voor nog enkele jaren een afstandsrelatie. Elle staat voor een enorm dilemma maar is toch vastbesloten om er samen met Noah, Lee & Rachel de beste zomer ooit van te maken!


Damn! Ik kan niet geloven dat het verhaal van Elle en Lee dan toch tot een einde is gekomen. Al sinds de eerste film verscheen op Netflix ben ik fan van deze personages en de verhaallijn en na 3 jaar is het dan toch tijd om afscheid te nemen. Het voelde enorm speciaal dat ik dit laatste deel al kon kijken voordat hij officieel gereleased werd op Netflix. Om half 2 ’s nachts toen ik de mail zag besloot ik dan ook om alles aan de kant te leggen en niets anders te doen dan het laatste hoofdstuk in deze film franchise te kijken. Wat een wilde rit hebben deze personages achter de rug en wanneer je dan eindelijk denkt “eind goed al goed” volgen er weer enkele gebeurtenissen die ervoor zorgen dat alles ontploft. Enkele van mijn favoriete scènes waren:

  • Wanneer Elle, Lee, Noah & Rachel aankomen bij het strandhuis om afscheid te nemen. Doordat je deze scène volgt vanuit 3 perspectieven krijg je de ware betekenis achter dit strandhuis mee en zie je ook waarom het zo belangrijk is voor deze personages. Het lied op de achtergrond maakt het dan ook helemaal af en zorgt ervoor dat het verhaal goed wordt ingeleid. 
  • Race day. Toen ik deze scène voor het eerst zag (want laat ons eerlijk zijn ik heb deze film de afgelopen maand 3 keer opnieuw bekeken) kreeg ik instant een glimlach op mijn gezicht aangezien het idee zo raar is maar je tegelijkertijd zelf in een kart wil stappen om mee te doen. Moest dit er in real life zijn denk ik dat ik zeker geld zou betalen voor zo’n rit. 
  • De flash mob. In de tweede Kissing Booth was mijn favoriete scène waar Marco en Elle meedoen aan de danswedstrijd, deze scène keek ik vaak terug omdat de muziek het ook helemaal af maakte. In deze derde film is dit dan ook mijn topfavoriet aangezien we weer een nummer krijgen van WALK THE MOON en het zorgt dat je instant een gevoel krijgt om op te willen staan en te dansen. 

De tweede Kissing Booth voelde enorm volwassen aan en in dit deel vind ik Elle nog steeds erg volwassen maar vind ik dat andere personages kinderachtige beslissingen maken. Hierdoor herkende ik mezelf nog meer in Elle aangezien zij altijd maar voor iedereen het goede wil doen en zichzelf hierdoor op de laatste plaats zet. De scène waar de mama van Lee & Noah een gesprek heeft met Elle vind ik hartverwarmend en hierdoor klopt het hele plaatje. 


Hoewel The Kissing Booth 3 misschien niet is geëindigd zoals ik had gewild (het is namelijk een open einde) vond ik het wel nog steeds een hele leuke film. Het einde laat ruimte om zelf een verhaallijn te bedenken over hoe het verhaal van Elle & Noah nu verder gaat. Na 3 jaar vond ik het jammer om afscheid te moeten nemen van deze personages en ieder einde had te kort geschoten maar uiteindelijk komt er een tijd van loslaten en zo ook met deze personages en hun verhaallijn. Ik ben wel enorm blij dat ik deze reeks heb leren kennen en dat ik dit laatste deel op voorhand mocht kijken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *