Fate : The winx saga | Seizoen 1

Toen eind vorig jaar bekend werd gemaakt dat eindelijk de reboot van Winx club genaamd Fate: The winx saga zou verschijnen op Netflix begin dit jaar was ik enorm enthousiast. De trailer vond ik echt enorm goed en hierdoor werd ik benieuwd naar de reboot. 


In Fate: The winx saga volgen we het verhaal van Bloom. Wanneer zij erachter komt dat ze een vuurfee blijkt te zijn wordt ze naar Alfea, de school voor feeën gestuurd. Hier zal ze leren om haar krachten onder controle te krijgen. Ze ontmoet ook andere feeën en maakt kennis met hun soort magie. Hun eerste jaar wordt echter enorm opgeschud wanneer er donkere wezens genaamd De verbranden de koepel dreigen binnen te komen. Zullen ze deze donkere wezens op tijd weten te verslaan en zo Alfea redden van de ondergang?


Oke om te beginnen moet ik vooral vertellen dat deze serie in het niets lijkt om de TV-serie van vroeger. Ze hebben enkel bepaalde kenmerken en namen overgenomen en met deze personages een volledig nieuw verhaal gecreëerd. Als je dus echt uitkijkt naar een reboot ben je bij deze reeks niet aan het juiste adres. Dat terzijde vond ik deze reeks nog steeds zeer vermakelijk en spannend. Ze hebben het verhaal een hele donkere twist aan gegeven waardoor het echt is meegegaan met de doelgroep die vroeger de reeks keek. De serie telt maar 6 afleveringen wat zeer kort is (zeker wetende dat deze serie al enkele jaren op de planning stond) Maar het bevat wel alles om een volledig afgerond verhaal te zijn. Het leuke was om te achterhalen welke elementen ze van de TV-serie van vroeger hebben overgenomen in deze reeks, iedere keer kwamen er weer kleine details boven waaien dat me deden denken aan vroeger. Doordat de reeks is gemaakt voor een oudere doelgroep en het geen exacte kopie is hebben de makers ervoor gezorgd dat er een groter doelpubliek is die ze kunnen bereiken. Door er geen label van reboot op te plakken limiteren ze het ook niet alleen voor de fans van de originele reeks. Ik vond het ook zeer goed geacteerd en gefilmd, ik leefde echt mee met de personages en wou weten welke twist erna ging komen. Iedere aflevering eindigt ook op een cliffhanger waardoor ik niet kon stoppen met kijken en ik de reeks uiteindelijk op een dag had uitgekeken. Wat ik uiteindelijk wel jammer vond is dat de vriendschap tussen de meisjes niet was zoals in de originele reeks, door samen te werken had het verhaal krachtiger overgekomen naar het publiek. Nu was het vaak ieder voor zich en miste we die connectie tussen de meisjes.


Hoewel Fate: The winx club saga dus geen exacte kopie is van het verhaal wat we vroeger kende heb ik toch aardig genoten van deze reeks. Na de laatste aflevering wil ik ook absoluut weten hoe het verhaal verder gaat aangezien het eindigde op een zeer cruciaal punt in het verhaal. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *