Terug studeren?

Zoals sommige onder jullie weten ben ik begin september terug begonnen aan een studie. In deze post vertel ik alles over mijn opleiding, wat ik studeer, waarom ik terug ben begonnen met studeren,…

Waarom ben ik gestopt met studeren in 2019?

In mijn 2019 wrap-up (deze kan je hier lezen) vertelde ik dat ik in februari ervoor koos om te stoppen met mijn huidige studie en te gaan werken. Dit omdat mijn mentale gezondheid een enorme duik had genomen en het zienderogen steeds slechter ging en ik de druk van het studeren even niet meer aankon. Het leek me op dat moment de beste keuze (voor mijn gezondheid) om te gaan werken en te kijken waar de toekomst me ging brengen.

Waarom heb ik de keuze gemaakt om terug te gaan studeren?

Ik kreeg een job in september 2019, die helaas aan het einde van dat jaar niet verlengd werd. Begin dit jaar vond ik een nieuwe job (in de horeca sector) maar door COVID-19 werden deze plannen gecanceld en zat ik al snel terug thuis. In juni mochten we er weer invliegen maar iets in mij zei dat ik moest kijken naar andere opties. Ik voelde me weer slecht in mijn vel en dit draaide uiteindelijk ook uit naar me slecht voelen op het werk. Door alle maatregelen was er enorm veel onzekerheid in deze sector en al snel vond ik mijn weg terug naar verschillende sites van hoge scholen in de buurt. Het begon met eens uitzoeken wat er was toegevoegd, aangezien de hogeschool PXL een aantal nieuwe richtingen had als graduaatsopleidingen. Dat rustig zoeken werd plots actief opzoeken of ik een nieuwe studie kon beginnen en uiteindelijk schreef ik me begin september terug in.

Welke studie doe ik?

Ik studeer momenteel een graduaatsopleiding in de Marketing (Sales) aangezien dit me enorm leuk leek en eens totaal iets anders dan dat ik op de middelbare school heb gekozen (namelijk kinderzorg)

Deze opleiding was in het schooljaar 2019/2020 opgestart en was vorig jaar dus nog in beginfase. Aangezien ik toen niet op zoek was naar een nieuwe opleiding heb ik dit ook totaal gemist. Maar gelukkig kwam ik nu terecht bij deze opleiding.

We zijn nu een maand verder, hoe gaat het met de studie?

Het gaat heel goed, graduaatsopleidingen staan erom bekend om duaal leren te stimuleren. Dit betekend zowel op school als op de werkvloer (dit sluit mooi aan bij wat ik in het middelbaar heb gedaan aangezien ik een beroepsgerichte richting volgde) Momenteel lukt het me ook goed om alles bij te houden en te organiseren. Ik heb me in het begin wel even terug moeten aanpassen aan een schoolritme maar dit is gelukkig al zeer snel in orde gekomen. Aangezien bij deze opleiding de druk iets lager ligt ben ik wel verzekerd dat het in orde gaat komen en ik na 2 jaren zal eindigen met een diploma op zak. Na deze opleiding kan ik dan nog altijd kijken om verder te studeren maar ik ga me vooral eerst focussen op dit diploma en als ik dat op zak heb verder kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *