Vraag van de week #23

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag drie├źntwintig:

Hebben jullie een bepaald blogritueel? (wat jullie tijdens het bloggen hanteren)

Ja, hoewel dit toch wel vaak verandert. Vroeger (toen ik werkte) moest ik tussendoor tijd maken om te bloggen omdat ik vaak wisselende uren had en nooit een specifieke blogdag kon inlassen, hierdoor had ik nooit echt tijd voor een blogritueel. Nu ik terug ben beginnen studeren probeer ik wel een zo goed mogelijk schema aan te houden en probeer ik bv per weer 1 blogdag in te lassen waarop ik een hele week vooruit probeer te schrijven. Dit zodat ik er doorheen de week wanneer schooltaken zich opstapelen er niet aan hoef te denken. Wat ik op zo’n dag zoal doe?

Ik kijk vooraleer ik begin eens in mijn planning (ik heb dit nu ook standaard op mijn bureaublad van mijn laptop staan zodat ik er altijd kan naar kijken indien nodig) Ik schrijf de artikelen op die aankomende week verschijnen – dit heb ik vaak maandelijks al vooruit gepland zodat ik nooit zonder idee├źn geraak. Hierna begin ik met typen, vaak doe ik dit aan mijn bureau en heb ik alle nodige spullen – denk hierbij aan boeken, snacks en drinken -kortbij zodat ik er makkelijk aan kan. Ik luister ook standaard muziek tijdens het bloggen, ik luister over het algemeen heel vaak naar muziek en tijdens het bloggen is het dan ook een echte must de playlists waar ik momenteel naar luister zijn mijn Julie and the Phantoms playlist en mijn 2020 playlist vol liedjes die ik dit jaar heb ontdekt. Om het nog gezelliger te maken brand ik soms een kaarsje op de achtergrond zodat ik helemaal in mijn element zit vooraleer ik begin met typen.

Per artikel schrijf ik de content, maak ik een afbeelding voor op de homepagina en plan ik het in. Als een artikel is verschenen mail ik bij recensies deze ook naar de uitgeverij.

Dit is dus zo’n beetje alles wat ik op een blogdag doe, op welke dag ik een blogdag inlas kan afwijken aangezien het afhangt van hoeveel schoolwerk ik heb in het weekend. Maar meestal doe ik dit op zaterdag of zondag.

Dit was vraag van de week. Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *