Vraag van de week #3

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons nieuwe wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag drie:

Hoe verloopt jullie leesproces?

Mijn leesproces verandert van tijd tot tijd. Maar dit is mijn leesproces van nu:

Het begint met het uitkiezen van een boek. Ik heb enkele TBR jars dus soms kies ik hier een boek uit maar vaak kies ik waar ik zin in heb. Ik ben namelijk een mood reader wat ervoor zorgt dat ik naar mijn kast staar en kijk waar ik op dat moment zin in heb om te lezen. Ik lees vaak ook meerdere boeken tegelijk (omdat ik dan in meerdere boeken zin heb) en kan dit perfect volgen aangezien ik dit al jaren doe, hoe dit is begonnen weet ik niet.

Als ik eindelijk een boek heb gekozen lees ik deze natuurlijk. Dit doe ik bij slecht weer altijd op mijn kamer of in bad (hier lees ik graag omdat dit een heerlijk momentje me-time is en ik hier niet gestoord kan worden) en in de zomer vaak in de tent buiten (wij hebben namelijk een grote partytent in de zomer om wat schaduw te hebben in de tuin en zo een zitruimte buiten te creĆ«ren) of ik lees het boek terwijl ik op een luchtmatrasje zit in het zwembad. Ik hou van de zon en geniet er dan ook enorm van als ik buiten kan lezen. Tijdens de zomeravonden lees ik vaak nog een uurtje op een ligbedje naast het zwembad want dit is heerlijk ontspannen. Soms neem ik notities in een boekje maar de laatste tijd doe ik dit op flashcards die ik dan ook handig in het boek kan bewaren – dit doe ik om het mij makkelijker te maken als ik een recensie van het boek moet typen.

Fun Fact: Ik heb al meerdere manieren geprobeerd om notities bij te houden zoals in een notitieboekje (recensie-boekje) alles op te schrijven, het in mijn GSM te zetten,… maar ik vind dat flashcards op dit moment het beste voor mij werken.

Soms deel ik het in mijn Instagram stories als ik iets ben aan het lezen maar vaak ook niet.

Wanneer ik een boek uitlees probeer ik er zo snel mogelijk een recensie van te typen om zo niets te vergeten maar gelukkig heb ik vaak notities bij de hand als richtlijn voor waar ik heen wil gaan met de recensie voor moest ik er niet meteen tijd voor hebben.

Mijn leesproces is dus kort samengevat:

  1. Boek uitkiezen
  2. Boek lezen + notities nemen
  3. Boek recenseren

En dit is zowat alles wat ik doe tijdens het lezen. Hopelijk vonden jullie dit interessant en weten jullie nu wat meer over mijn leesproces. Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *