Vraag van de week #19

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag negentien:

Hoe zijn jullie beginnen lezen?

Toen ik in het eerste leerjaar zat en moest leren lezen had ik er in het begin erg veel moeite mee, ik was op leesvlak een van de traagste in mijn klas en deed het hierdoor ook echt niet graag. Ik heb zelfs ooit tegen mijn mama gezegd: “Waarom moet ik lezen, ik ga het later toch nooit doen!” – little did i know.

Toen ik in het vijfde leerjaar zat begonnen de Fantasia boeken van Geronimo Stilton op te komen, een reeks waar ik meteen fan van was en ik kreeg ook ieder deel van mama als er weer eentje was verschenen (in de hoop om zo toch gestimuleerd te blijven om te blijven lezen denk ik) Ik las deze dikke boeken op een dag uit wat ik voor mezelf een enorme prestatie vond, zeker omdat ik er vroeger dus zoveel moeite mee had.

Toen ik in het eerste middelbaar zat werd het leesvirus bij mij pas echt goed aangewakkerd toen ik een boekpresentatie moest doen. De leerkracht had een supercool leesproject op poten gezet namelijk “de black box”. Wat dit inhield? We moesten een boek lezen en hier een doos bij maken helemaal in thema van dit boek – Als een vliegtuig crasht is namelijk het enige wat hier van overblijft de black box (een box met alle informatie over dat vliegtuig en de informatie over de crash) De buitenkant van onze black box moest dus echt in thema zijn van je boek en je moest er een aantal spulletjes in doen die in teken stonden van het boek wat je had gelezen. Ik koos voor dit project “Verkeerd moment, verkeerde plaats” geschreven door Luc Descamps – een boek wat ik sindsdien meerdere malen opnieuw heb gelezen en uitleende aan vrienden omdat het zo’n belangrijk verhaal was. Door dit project hunkerde ik naar meer verhalen.

In datzelfde jaar ontdekte ik ook Twilight, Mijn bonzend hart, Het rampzalige verhaal van jou en mij en nog veel meer boeken die later tot mijn favorieten lijstje behoorden. Ik ging meerdere malen per maand naar de boekhandel bij mij in de buurt en smeekte mama om met me mee te gaan. Ook ging ik vaak naar de bibliotheek zodat ik zoveel mogelijk boeken kon lezen – zeker omdat ik te jong was voor een job en hierdoor dus niet veel geld had om boeken zelf te kopen. Later dat jaar kreeg ik van mijn mama mijn eerste ereader – zodat ze niet elke week met me naar de boekhandel moest gaan – aangezien mama dus niet graag wachtte totdat ik eindelijk een boek had gekozen. Deze ereader opende een geheel nieuwe wereld en zo werd ik opeens een boekenwurm, iedere vrije minuut zat ik met mijn hoofd tussen de boeken en ik vond dit heerlijk. Zeker toen ik in mijn eerste 2 jaar van de middelbare school werd gepest was dit een ontsnapping aan de pesterijen die ik dagelijks te verduren kreeg op school.

In het derde middelbaar besloot ik dan ook om deze blog te beginnen. Iets dat heel klein begon en is uitgegroeid tot iets heel moois. Als je mij vroeger toen ik 6 jaar was had verteld dat ik een boekenblog ging hebben had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen, maar hier ben ik dan!

Dit is hoe ik een lezer ben geworden, van anti-lezer opeens naar een echte boekenwurm wie had dat gedacht?

Hoe zijn jullie begonnen met lezen?

Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *