Vraag van de week #4

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag vier:

Wat is jullie favoriete genre? Waarom?

Mijn favoriete genre is contemporary/romance. Dit kan zowel YA als NA als volwassen fictie zijn. Ik hou er namelijk heel erg van om over dagdagelijkse dingen te lezen aangezien ik mezelf hier meer in ga weten te herkennen en kan ontspannen dan bijvoorbeeld bij een fantasy verhaal. Ik zwijmel bij conteporary/romance boeken ook gewoon lekker weg en kan mezelf ook heerlijk ontspannen aangezien er bij dit genre vaak niet al te veel dingen zijn om over na te denken. De wereld is namelijk onze wereld (soms wel een ander land maar het is nog steeds iets echt in plaats van een zelf bedachte wereld) en hierdoor hoef je geen compleet nieuwe wereld voor te stellen in je hoofd aangezien het lekker simpel is. Ik ben ook een romantische ziel en hou enorm van de liefde en hoe dit in boeken evolueert. Vaak hou ik ook wel van boeken met een hoog drama gehalte erin, denk hierbij aan bijvoorbeeld: ziektes, ruzies, verdrietige gebeurtenissen. Maar hierbij heb ik het liefst een “ver van mijn bed show” aangezien het anders te dichtbij komt.

Ik ben dus een lezer die houdt van fluffy contemporary/romance boeken maar die zich ook openstelt voor hardhitting contemporary met een hoog drama gehalte. Alles wat zich in het dagelijks leven afspeelt en waar ik mij in kan vinden zijn echt mijn cup of tea en zie je mij dus vooral lezen.

En dit is mijn favoriete genre en waarom ik dit zo graag lees. Hopelijk vonden jullie dit interessant en weten jullie nu wat meer over mijn leesvoorkeuren. Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *