Vraag van de week #21

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag eenentwintig:

Wat vinden jullie van de book community?

Dit is een ‘riskante vraag’ die ik zelf heb toegevoegd aan ons lijstje. Dit omdat ik merk dat de community erg is verandert tegenover een paar jaren geleden toen ik pas begon met bloggen.

Toen ik begon met bloggen (alweer 7 jaar geleden bijna) was de bookcommunity in opmars, er waren niet superveel boekenbloggers (buiten the OG’s) waardoor er minder interactie was met andere bloggers of ‘volgers’ – Volgers kwamen er natuurlijk pas bij rondom het Instagram tijdperk.

De laatste jaren heb ik dus gemerkt dat er steeds meer en meer boekenbloggers/bookstagrammers zijn en dit is natuurlijk heel leuk omdat er veel interactie is tussen zowel andere boekenbloggers als volgers. Maar met veel interactie kan het soms ook wel eens mislopen.

Ik heb (vooral het laatste jaar) gemerkt dat veel communicatie – zowel goede en slechte communicatie – gebeurt via de social media kanalen en dat dit nogal eens voor conflicten kan zorgen. Aangezien ik niet van conflicten hou probeer ik me hier ook zoveel mogelijk van af te schermen. Maar vaak is dit onvermijdelijk aangezien er vanalles op bv. instastories wordt gegooid en ik er dan per ongeluk toch voorbij kom.

Waar vroeger de community echt hecht was (door het kleine aantal mensen waarmee je contact kon hebben over je passie) is dit in de loop der jaren dus erg verandert met de opkomst van verschillende social media kanalen.

Ik ben nog steeds een trotse boekenwurm en deel die passie natuurlijk graag op mijn social media kanalen en hier op de blog maar merk dat ik steeds meer en meer afstand neem van de community zelf. En dit is natuurlijk ook prima! Ontvolg ook zeker af en toe kanalen waarvan je merkt dat deze je niet blij/gelukkig maken. Want als je er een slecht gevoel aan over houdt is het het niet waard om deze mensen te blijven volgen.

Mijn boodschap: de bookcommunity is heel leuk zolang je je afschermt van onnodige drama.

Wat vinden jullie van de bookcommunity?

Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *