Lezend door het leven: 0-3 jaar

Wij springen vandaag een gat in de lucht want we trappen officieel Lezend door het leven op gang! Hoera!

Een hele tijd geleden konden wij eindelijk verklappen wat dit project precies is en wat we ermee willen gaan doen. Even je geheugen opfrissen?

In dit project willen we jullie aan de hand van boeken meenemen door de verschillende leeftijdscategorieën die je tegenkomt. Wij creëerden in totaal acht verschillende categorieën: nul tot drie jaar, drie tot zes jaar, zes plus, acht tot twaalf jaar, twaalf plus (jeugdboeken), young adult, volwassen fictie en volwassen non-fictie. Binnen al deze leeftijdsgroepen is er geen onderverdeling gemaakt op basis van genre. We hebben er bewust voor gekozen om verschillende genres aan bod te laten komen om ervoor te zorgen dat er voor iedere lezer een boek is.

Binnen deze acht groepen hebben we verschillende titels geselecteerd die allemaal zijn verschenen in 2019 en 2020. Zo willen we jullie een idee geven van recente boeken die volgens ons én volgens de uitgevers absoluut de moeite waard zijn om te lezen, maar momenteel nog niet overal even hard opvallen. We zijn er namelijk van overtuigd dat het voor veel mensen (leerkrachten, ouders of onthaalmoeders) verschrikkelijk moeilijk is om een geschikt boek te vinden voor een bepaald kind of voor jezelf. Daarom schieten wij te hulp!

Wij hebben samen met een aantal uitgevers bekeken welke titels geschikt zijn binnen welke doelgroep en welke boeken tot hiertoe veel te weinig in de spotlight hebben gestaan. Op het YouTubekanaal van Our Never Ending Story verschijnt per leeftijdscategorie een filmpje waarin wij de boeken laten zien (leuk dat je de binnenkant van bijvoorbeeld de prentenboeken al eens kan ontdekken!) en kort bespreken. Aan het begin en het einde van elke maand vind je een nieuw filmpje terug, startend vanaf september. Tussendoor vind je ook al recensies op de website van Leesmeemetmij en Valeries Boekenwereld.

Op deze manier hopen wij enerzijds ouders en leerkrachten een handvat aan te reiken om kinderen boeken te bezorgen die passen bij hun leefwereld en die leesplezier aanwakkeren. Anderzijds is het doel om jongvolwassenen en volwassenen kennis te laten maken met meerdere (on)bekende auteurs en genres om ook hen te laten zien dat er voor ieder wat wils beschikbaar is, als je het juiste boek maar vindt. We zijn er ons absoluut van bewust dat het vinden van dat geschikte boek een hele opgave kan zijn en net daarom is Lezend door het leven er!

Wil je een klein voorsmaakje van de boeken die we hebben geselecteerd? Kijk dan zeker op de Instagrampagina van Lezend door het leven!

Daar vind je filmpjes van één minuut waarin wij kort vertellen waarom sommige boeken absoluut op deze lijst moesten staan!

Het is september en we beginnen Lezend door het leven met de categorie 0-3 jaar. Je kan op het YouTube-kanaal van Our Never Ending Story het eerste filmpje terugvinden waarin wij meteen alle boeken laten zien. Ga je struinen in de bibliotheek of boekhandel? Gebruik dan deze handige pdf van de lijst! Hij is volledig gratis te downloaden en af te drukken.

Wij wensen je samen met alle uitgevers die meewerkten aan dit project uren leesplezier toe!

Chelsey & Valerie

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *