Aankondiging: Lezend door het leven

Hoera! We gaan jullie dan toch iets meer vertellen over ons nieuwe project: Lezend door het leven! Jullie hebben waarschijnlijk al wel wat teasers zien passeren of misschien volg je ons al op Instagram (@lezenddoorhetleven)? Hoe dan ook, we stellen hier met veel liefde en trots ons nieuwe project voor!

Alweer een nieuw project?
Het antwoord is: ja. Onze liefde voor boeken is echt immens en het is zo zonde om die liefde voor onszelf te houden. Daarom willen we die liefde zo vaak mogelijk met jullie delen! Lezend door het leven is daar de perfecte gelegenheid voor!

Wat is Lezend door het leven?

In dit project willen we jullie aan de hand van boeken meenemen door de verschillende leeftijdscategorieën die je tegenkomt. Wij creëerden in totaal acht verschillende categorieën: nul tot drie jaar, drie tot zes jaar, zes plus, acht tot twaalf jaar, twaalf plus (jeugdboeken), young adult, volwassen fictie en volwassen non-fictie. Binnen al deze leeftijdsgroepen is er geen onderverdeling gemaakt op basis van genre. We hebben er bewust voor gekozen om verschillende genres aan bod te laten komen om ervoor te zorgen dat er voor iedere lezers een boek is.

Binnen deze acht groepen hebben we verschillende titels geselecteerd die allemaal zijn verschenen in 2019 en 2020. Zo willen we jullie een idee geven van recente boeken die volgens ons én volgens de uitgevers absoluut de moeite waard zijn om te lezen, maar momenteel nog niet overal even hard opvallen. We zijn er namelijk van overtuigd dat het voor veel mensen (leerkrachten, ouders of onthaalmoeders) verschrikkelijk moeilijk is om een geschikt boek te vinden voor een bepaald kind of voor jezelf. Daarom schieten wij te hulp!

Wij hebben samen met een aantal uitgevers bekeken welke titels geschikt zijn binnen welke doelgroep en welke boeken tot hiertoe veel te weinig in de spotlight hebben gestaan. Ondertussen zijn we bezig met het lezen van al die titels en vanaf begin september kunnen jullie het resultaat van Lezend door het leven zelf ontdekken. Op het YouTubekanaal van Our Never Ending Story zal per leeftijdscategorie een filmpje verschijnen waarin wij de boeken laten zien (leuk dat je de binnenkant van bijvoorbeeld de prentenboek al eens kan ontdekken!) en kort zullen bespreken. Aan het begin en het einde van elke maand vind je een nieuw filmpje terug, startend vanaf september. Eind december is de lijst compleet en kunnen jullie ook deze digitaal terugvinden. Tussendoor vind je ook al recensies op de website van Valeries Boekenwereld en Leesmeemetmij.

Op deze manier hopen wij enerzijds ouders en leerkrachten een handvat aan te reiken om kinderen boeken te bezorgen die passen bij hun leefwereld en die leesplezier aanwakkeren. Anderzijds is het doel om jongvolwassenen en volwassenen kennis te laten maken met meerdere (on)bekende auteurs en genres om ook hen te laten zien dat er voor ieder wat wils beschikbaar is, als je het juiste boek maar vindt. We zijn er ons absoluut van bewust dat het vinden van dat geschikte boek een hele opgave kan zijn en net daarom is Lezend door het leven er!

Wil je al een klein voorsmaakje van de boeken die we hebben geselecteerd? Kijk dan zeker op de Instagrampagina van Lezend door het leven! Daar vind je al filmpjes van één minuut waarin wij kort vertellen waarom sommige boeken absoluut op deze lijst moesten staan!

Tot snel voor meer nieuws…

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *