Vraag van de week #7

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag zeven:

Wat is jullie gemiddelde leestempo?

Deze vraag heb ik zelf bedacht aangezien het me wel leuk leek om deze te beantwoorden (omdat Valerie en ik een totaal verschillend leestempo hebben)

Bij mij verschilt mijn gemiddeld leestempo namelijk met het formaat waarin ik het boek lees.

Als ik een fysiek boek lees is mijn gemiddeld tempo ongeveer 40/60 pagina’s op een uur, dit hangt natuurlijk af van welk genre het boek heeft, welke lettergrootte en of ik echt in het verhaal zit. Dit vind ik zelf heel traag aangezien ik mezelf hier niet genoeg in ’train’ ik kies namelijk nogal snel voor een makkelijkere oplossing en dat zijn luisterboeken.

Als ik een luisterboek luister kan ik dit vaak op dubbele snelheid en lees ik tussen de 60/80 pagina’s op een uur (en soms zelfs meer) maar dit hangt dan ook af van welk boek, de persoon die het boek heeft ingesproken en of het door meerde personen wordt voorgelezen. Want soms kan het dat ik een voorlezer sneller kan luisteren dan een ander.

Omdat ik tijdens het luisteren dus sneller lees en hierdoor meer lees kies ik vaak voor deze optie als deze er is. Dit is een beetje luiheid maar hierin heb ik mezelf wel jaren getraind om zo mijn luistersnelheid te verbeteren. Het is ook stukken makkelijker om te multitasken tijdens het luisteren naar een boek (ik heb mijn handen vrij dus dan kan ik perfect eten of tekenen terwijl ik naar het boek luister.)

Ik heb hierdoor ook speciaal een app gedownload op mijn tablet waar ik e-boeken die ik heb aangeschaft kan luisteren aangezien ik hierdoor niet afhankelijk blijf van bijvoorbeeld Storytel (hoewel ik Storytel wel echt een goede service vind maar natuurlijk heeft dit niet alle boeken erop staan die ik wil lezen)

Ik ben dus op fysiek leesvlak een redelijk trage lezer aangezien ik vaker kies voor een makkelijkere weg “het luisterboek”.  Hopelijk vonden jullie dit interessant en weten jullie nu wat meer over mijn gemiddelde leestempo. Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *