Interview met Maja Vermeulen

Vandaag is alweer de afsluiter in de week rond Maja Vermeulen. Afsluiten doen we met een interview.

Maja Vermeulen is de auteur van de Heksenzielen trilogie waarvan de eerste 2 delen al gepubliceerd zijn namelijk: ‘Krachtig ontwaken’ & ‘Magische redding’.

Hallo Maja, stel jezelf even voor aan de mensen die jou nog niet kennen.

Ik ben een 35 jarige mama van twee guitige jongens van 7 en 9 jaar. Lezen en schilderen zijn mijn hobby’s, want ze laten mij een andere wereld beleven. Ook af en toe een avonturenfilm of een fantasyserie bekijken kan mij zeker bekoren. Ik geniet graag van smakelijk eten, maar vooral een lekker taartje smullen is mijn zoete zonde.

Was het een droom van jou om ooit een boek te schrijven en deze te laten publiceren?

Ik heb altijd al veel fantasie gehad, waaruit tal aan verhalen voortvloeiden. Maar die verhaaltjes verschenen niet altijd op papier, maar soms in vertelsels of op doek.  Een tiental jaar geleden heeft de schrijfkriebel zich geleidelijk aan in mijn lichaam genesteld. Sindsdien krijg ik vaak ideeën die ik dan meteen wil uitwerken en neerpennen.
Na een aantal jaren schrijven en herschrijven aan mijn verhaal ‘Krachtig ontwaken’ was ik wel zeer enthousiast toen het nieuws kwam dat mijn boek zou worden gepubliceerd. Ondertussen is er met ‘Magische redding’ meteen een vervolg gebreid aan deze leuke ervaring.

Hoe ben je uiteindelijk bij Uitgeverij Kramat terecht gekomen?

Mijn zoektocht begon op het internet. De zoekfunctie gaf aan: goede uitgeverij voor fantasieverhaal. Toen ik begon te scrollen bij de reeds uitgegeven boeken, dacht ik meteen dat mijn keuze juist was. Dus heb ik mijn manuscript opgestuurd en nu…

De Heksenzielen trilogie is een fantasy serie, ben je ooit van plan om eens een ander genre te ontdekken of blijf je liever bij het fantasy genre?

Mijn interesse ligt echt wel bij de fantasieverhalen, omdat je dan een eigen wereld kunt scheppen en er een vleugje magie of vreemde wezens naar believen aan kunt toevoegen. Het maakt een andere realiteit mogelijk. Aan de andere kant zou een spannend verhaal schrijven, een thriller zoals we die noemen, ook wel een leuke uitdaging zijn.

Hoe ben je op het idee gekomen van De Heksenzielen trilogie?

Een kiem voor dit verhaal is een heel aantal jaren geleden geplant. Later zijn de ideeën net als een plantje beginnen groeien en ontwikkelen. Wat eerst een verhaal zou worden over een engeltje en duiveltje die meekijken over de schouder is veranderd in een verhaal over goed en kwaad met heksen en magiërs in de hoofdrol en vriendschap en liefde als een rode draad doorheen de reeks.

Ik heb gelezen dat je ook werkt als leerkracht in het lager onderwijs en dat je zelf 2 kinderen hebt, waar haal je de tijd vandaan om toch te kunnen schrijven?

Dat is inderdaad als een trucje op de slappe koord. Aan de ene kant heb je je gezin, aan de andere kant heb je je vaste job. Het schrijven en andere hobby’s moeten dan ook goed gedoseerd worden. Als je je evenwicht verliest, is het moeilijker om vlot de overzijde te bereiken. Ik heb dan ook een vangnet voor als het even minder vlot gaat… mijn man.
Gelukkig heb ik door mijn job ook heel wat voeling met kinderen. Wat handig is wanneer je een jeugdboek hebt geschreven. ?

Wat is voor jou het leukste aan auteur zijn?

Mensen in je hoofd laten kijken via je verhaal. Ze kunnen lezen, voelen en leven wat jij gecreëerd hebt.
Ik vind het aanwezig zijn op de boekenbeurs ook wel een toffe ervaring. Je hoopt dan ook dat je er ooit echt bij hoort… bij al die veelgelezen gekende auteurs.

Hoe lang duurde het om Krachtig ontwaken te schrijven?

Het verhaal moest even rijpen, dus heb ik er zes jaar over gedaan om het af te werken en uiteindelijk in te sturen naar een uitgeverij. Ik schreef in de beginjaren van het ontwikkelingsproces maar sporadisch en dan vooral pas na mijn schoolwerk laat in de avond.

Voldeden de covers van deel 1 of 2 aan je verwachtingen, of had je stiekem iets anders in gedachten?

Voor de eerste cover had ik een ontwerp in gedachten, maar Marydes Designs heeft mijn idee zeker en vast overtroffen. Met de covercreaties ben ik zeer tevreden.

Wat was je eerste reactie op deze covers?

Ik voelde echt ontzag voor de eerste cover. Alle details wou ik ten volle in mezelf opnemen. Ik kon niet stoppen met staren. Die trend zette zich ook voort met het coverontwerp van het tweede deel van mijn heksenzielentrilogie.

Wat doe je nog graag buiten schrijven?

Naast schrijven, lezen en schilderen, ga ik ook graag netballen en voetballen. Ook ben ik nogal een sociale duizendpoot en ben ik graag overal bij en aan. Een etentje, een opening van een tentoonstelling, een toneelstuk,.. kunnen dikwijls op mijn aanwezigheid rekenen.

Ben je momenteel nog bezig aan het derde deel in De Heksenzielen trilogie of ben je al aan een andere project bezig?

Momenteel ben ik bijna over de helft met het laatste deel uit de trilogie. Het deel met alle ontknopingen wordt nu gevormd. ? Ik zit reeds te broeden op een volgend project en het zou gaan over mythische wezens. Maar ik heb heel wat eieren in mijn nest en zou ze graag allemaal zien uitgroeien.

Enorm bedankt Maja om mijn vraagjes te beantwoorden, ik kijk alvast enorm uit naar je nieuwste boek!

De eerste 2 delen in de Heksenzielen trilogie zijn nu verkrijgbaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *