In gesprek met Laura Diane

Toen Laura Diane begin deze week meedeelde dat er onverwachts nog een plekje vrij kwam in haar blogtour rond haar debuut “Als de nacht eindigt” melde ik mij meteen aan. Als idee had ze om in plaats van een interview met haar te doen het eens om te wisselen zodat zij mij vragen kon stellen. Vandaag ben ik dan ook aan de beurt en dit is ons gesprekje:

Laura:
Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik ben benieuwd wat je verwacht van Als de nacht eindigt? ๐Ÿ™‚
Chelsey:
Ik ben enorm benieuwd, zeker omdat ik niet veel sci-fi boeken lees of iets in die aard en de achterflap trekt me enorm aan, de cover is ook absoluut prachtig. Ik verwacht wel dat het me enorm gaat aanspreken en dat het me zo uit mijn comfortzone haalt.
Laura:
En waarom is het zo uit je comfort zone? Wat lees je normaal gesproken het meest?
Chelsey:
Ik lees vooral veel contemporary, dingen die in de echte wereld zouden kunnen gebeuren en die “closer to home zijn”. Soms lees ik ook wel eens non-fictie maar daarbij heb ik het graag omgekeerd en meer een “ver van mijn bed show”.
Laura:
Wat grappig! Dat het zo tegenovergesteld is zeg maar.
Chelsey:
haha ja! ๐Ÿ˜‰
Laura:
Koop je eigenlijk wel vaker een debuut van iemand?
En ben je dan kieskeuriger?
ย Chelsey:
Ik koop zeker vaker een debuut – ik lees ook veel werken van Nederlandse/Vlaamse auteurs omdat ik dat wel enorm belangrijk vind. Ik ben niet zo zeer kieskeurig naar een debuut toe maar eerder benieuwd en sta er dus zeker voor open om het een eerlijke kans te geven.
Laura:
Wat mooi gezegd!
ย Chelsey:
ย Vaak wordt ik hierdoor dan ook wel verrast als een debuut zeer sterk is en dat is natuurlijk zeer leuk! ๐Ÿ™‚
Laura:
En welk debuut heeft je nou echt onwijs verrast?
Chelsey:
Het laatste debuut wat mij erg verraste was De laatste dans geschreven door Bes Ceyssens – ook een auteur bij Clavis. Toen ik haar boek las wou ik meteen meer van haar lezen en haar volgende boek komt er gelukkig snel aan!
Laura:
Heb ik nog niet gelezen, maar de cover vind ik prachtig.
Chelsey:
Ja de cover springt er ook enorm uit.
Laura:
Ben je eigenlijk sneller geneigd een gehypet boek te kopen of juist niet?
Sommige boeken zie je zo onwijs vaak voorbijkomen op #bookstagram
Chelsey:
Ik probeer mij niet te vaak te laten meeslepen door een hype, zeker ook omdat ik vooral niet veel fantasy en sci-fi lees en dit toch wel vaker gehypet wordt. Soms als boeken gehypet zijn die in mijn comfort zone liggen laat ik me wel eens meeslepen maar dit gebeurt niet zo vaak. Ik koop ook echt boeken waarvan ik echt denk dat het iets voor mij zal zijn en dus niet echt vanwege de hype.
Laura:
Het gaat altijd een beetje in vlagen vind ik,
dat je veel over een boek ziet en leest.
Chelsey:
Ja klopt!
Laura:
Het was mij niet opgevallen dat het vaker fantasy boeken zijn eigenlijk!
Chelsey:
Ja bijvoorbeeld nu is de derde Holly Black enorm gehypet op Instagram en dat is iets wat ik niet zo snel zou oppakken.
Laura:
En wat maakt dan een boek jouw soort boek?
Welke elementen moeten er dan zeker inzitten?
Chelsey:
Uhm, ik denk dat het toch wel real moet zijn met personages waar ik mezelf in kan zien. als een boek mij aan het wenen krijgt is dat ook een pluspunt aangezien ik bijna nooit huil en als een boek mij echt kan emotioneren betekend dat dat de schrijfstijl van de auteur zeer krachtig is. Het moet ook wel vlot lezen en niet iets wat ik neer leg en niet meer wil oppakken de dag nadien.
Laura:
En welk boek heeft je dan heel erg laten huilen?
Ik kan me trouwens heel erg vinden in je antwoord!
Chelsey:
Ik denk dat Girl online on tour ( het tweede deel in de Girl online serie geschreven door Zoe Sugg) mij enorm heeft weten te raken en dat ik daar toch wel traantjes heb bij moeten wegpinken. Verkeerd moment verkeerde plaats geschreven door Luc Descamps heeft mij toen ik het voor het eerst las ook enorm weten te raken.
Laura:
Je zit ook bij een boekenclub zag ik!
Chelsey:
Ja klopt samen met Valerie van Valeries Boekenwereld heb ik in april dit jaar een boekenclub opgericht genaamd Magical Stories.
Laura:
Ooh met Valerie! Die heeft mij op de Boekenbeurs geinterviewd voor de website van Clavis.
Chelsey:
Haha ze zit langs mij en is die op dit moment aan het uittypen! ๐Ÿ˜‰ (going off track haha)
Laura:
Hiiiii Valerie!ย ย ??โ€โ™€๏ธ
Chelsey:
Wij kiezen samen een boek wat wij willen lezen. Onze smaak van boeken ligt ook enorm bij elkaar waardoor we het nooit moeilijk hebben om een gezamenlijk boek te kiezen.
Laura:
Ik vind het zo tof dat er steeds meer van die boekenclubs ontstaan!
Wat vind jij er het leukst aan?
Chelsey:
Ja in Vlaanderen waren er nog niet echt veel boekenclubs en dat mistte we wel en daardoor dachten we “waarom starten we zelf geen?”
Ik vind het leukste de samenkomsten. we proberen het ook altijd zo gezellig mogelijk te maken met hapjes en drankjes en het bespreken van een boek met mede boekenwurmen brengt toch een goede sfeer met zich mee.
Laura:
(Love the name trouwens!)
Van de club ๐Ÿ™‚
Chelsey:
Haha fun fact hebben we niet zo lang over moeten nadenken. Ik sprak het uit en we hadden meteen zoiets van JAA dat is het!
Laura:
Daar blijkt wel uit dat jullie op 1 lijn zitten!
Chelsey:
Ja dat hebben we ook bewezen op de beurs tijdens de sleepover van Clavis tijdens een spelletje uitbeelden – hieruit bleek dat wij precies hetzelfde denken en dat na pas 1 jaar vriendschap ๐Ÿ˜‰
Laura:
En dat is het mooiste toch, dat er vriendschappen uit ontstaan
Chelsey:
Ja ๐Ÿ™‚
Laura:
Ik vond het leuk om je zo wat te leren kennen! ๐Ÿ™‚
Wil je nog iets van mij weten ter afsluiting?ย 
Chelsey:
Ik vond het ook leuk om met je te kunnen praten en ben erg benieuwd naar Als de nacht eindigt. ๐Ÿ˜€ Oeh hoe ben je op het idee gekomen om onder een pseudoniem te schrijven en niet onder Laura De Leeuw.
Laura:
Aan de ene kant omdat mijn eigen achternaam als privรฉ voelt, wat niet zo is natuurlijk want iedereen kan er zo achter komen hoe ik echt heet.
En aan de andere kant omdat mijn volgende droom een Engelse vertaling van Als de nacht eindigt is en dan klinkt Laura Diane een stuk internationaler
Anders krijg je Laura the Lion???
Chelsey:
??
En hoezo dan de naam Diane ๐Ÿ™‚ย Heb je die gewoon random gekozen of zit daar nog iets achter?
Laura:
Diane is mijn tweede naam.
Chelsey:
Ah leuk!
Laura:
Dat kan je niet op een boek zetten hoor! ?ย (over Laura the Lion)
Chelsey:
Nee klopt! :p
Laura:
Nogmaals thanks voor dit interview en voor het feit dat je zo kortdag in kon springen in de blogtour!
Chelsey:
Jij bedankt dat ik nog last minute mee mocht doen en voor de leuke vragen. ๐Ÿ™‚ย Enorm bedankt voor dit gesprek!
Dit was ons gesprekje, hopelijk hebben jullie mij hierdoor wat beter leren kennen en weten jullie waarom Laura niet onder de naam De Leeuw schrijft maar onder Laura Diane.

Als de nacht eindigt verschijnt aankomende week op 28 november 2019! Je kan het boek hieronder alvast pre-orderen op bol.com. De cover alleen al is de moeite waard om dit boek op te pakken. Ik ga hem ook zeker lezen en binnenkort verschijnt er hier dan een recensie van op Leesmeemetmij!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *