Interview met Vanessa Garden

Hey, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Duw me weg, houd me vast geschreven door Vanessa Garden. Voor deze blogtour kreeg ik de kans om Vanessa te interviewen (AHHH! even fangirl momentje). Laten we snel beginnen met het interview…

vanessa garden

Hallo Vanessa, stel jezelf even voor aan de mensen die je nog niet kennen:

Hallo! Mijn naam is Vanessa Garden en ik schrijf boeken voor adolescenten. Ik woon samen met mijn gezin aan de zonnige kust van Australië en ik spendeer het meeste van mijn tijd aan lezen en schrijven  ?

Wat vind je van het feit dat je boek in het Nederlands wordt vertaald?

Ik ben super enthousiast over het feit dat mijn boek wordt vertaald in het Nederlands! Om te weten dat mensen aan de andere kant van de wereld mijn boek zullen lezen in het Nederlands is zo spannend en ik ben enorm dankbaar voor deze kans om mijn werk te delen in een andere taal. Mijn oom is ook Nederlands dus ik kan niet wachten om hem een exemplaar te geven. ?

Hoe ben je in contact gekomen met Dutch Venture Publishing? Vertel ons ook wat meer over het uitgeef proces?

Ik kreeg contact met Jen van Dutch Venture Publishing met het voorstel om een andere serie die ik heb geschreven mogelijk te laten vertalen. Die serie was niet echt een match, maar tijdens haar vakantie las Jen ‘Push Me, Pull Me’ dit is een stand-alone verhaal wat ik heb geschreven. En gelukkig vond Jen deze titel leuk en bood me een contract voor de vertaal rechten.

Het is een genoegen om met Jen en het Dutch Venture Publishing team te werken, ik ben zo enthousiast dat de Nederlandse versie in juli wordt uitgegeven. Ik hou van zowel de paperback cover als van de digitale cover.

Hoe ben je begonnen met schrijven?

Ik heb schrijven altijd geweldig gevonden sinds ik klein was. – Verhaaltjes, versjes, werkelijk alles heb ik geprobeerd…- Maar ik startte pas met schrijven voor publicatie doeleinde toen ik tussen de 20 – 30 jaar was, dit was nadat ik mijn eerste kind kreeg.

Had jij vroeger gedacht dat je nu een schrijver zou zijn?

Ik heb mezelf altijd als een schrijver gezien (zelfs toen ik klein was). Maar ik had nooit gedacht dat ik ervan zou kunnen leven totdat ik 20 werd.

Hoelang duurde het eer je eerste boek geschreven was en gepubliceerd werd?

Mijn eerste boek heette ‘Captive’. Het heeft heel lang geduurd om dit boek te schrijven… er waren heel veel herschrijf sessies tijdens dit schrijfproces. Maar deze herschrijf sessies hebben ervoor gezorgd dat dit boek werd opgepakt en uiteindelijk ook werd gepubliceerd bij Harlequin Teen Australia. Dit was echt de doorbraak in mijn schrijf carrière waar ik dacht: “IK BEN EEN AUTEUR”. Samen met mijn kinderen, echtgenoot, ouders en mijn familie en vrienden waren we zo enthousiast als we mijn boek in de boekhandels zagen liggen. We hielden ook een boekpresentatie in mijn lokale boekhandel waar ik heb gewerkt, mijn moeder heeft toen heel veel gekookt (het was bijna een buffet!) en ik bracht veel champagne mee om met iedereen mijn boek te vieren! Er kwamen heel veel mensen opdagen, het was zo’n groot succes en ik geloof dat we toen rond de 300 exemplaren hebben verkocht in 2 uur tijd. Het was zo gek!

Je boek gaat over een vrij duister onderwerp, namelijk zelfmoord en alcoholverslaving. Hoe ben je op het idee gekomen om over deze onderwerpen iets te schrijven?

Al mijn verhalen beginnen eerst met de personages. Dus ik denk dat het de stem van de personages is wat spreekt, die stem is misschien een reflectie van alle dingen die ik zie in de wereld en de verhalen die ik opvang van de mensen rondom mij (inclusief dierbaren maar ook vreemde mensen). Ik weet nooit echt over welke onderwerpen ik ga schrijven, maar om de een of andere reden weten mijn personages mij te sturen naar een bepaalde richting en volg ik hun verhaal van daaruit. Maar ik denk dat iedereen wel eens te maken heeft gehad met een alcohol verslaving of een zelfmoord (dat kan van heel dichtbij zijn of niet zo dichtbij).

Waar haal je de inspiratie voor het schrijven vandaan?

Van overal! Ik denk dat schrijvers (en veel mensen in het algemeen) net zoals sponzen zijn en dat we alles rondom ons absorberen en (hopelijk) delen we die gedachten dan op een respectvolle en waarheidsgetrouwe wijze.

Boeken van andere schrijvers en films inspireren me ook enorm! Ik hou ervan als ik van iemand anders zijn/haar werk zo geïnspireerd raak dat ik meteen naar mijn eigen werk wil toe rennen om met een frisse gedachtegang en een nieuw idee of bepaald onderwerp waar ik niet doorheen geraakte kan verder schrijven.

Wat doe je nog graag buiten schrijven?

Ik hou van lezen, ik hou ervan om te koken voor mijn familie en vrienden, ik hou van muziek luisteren en ik hou er ook van om samen met mijn familie en vrienden Netflix te kijken en gezellig samen te zijn.

Ben je op dit moment een boek aan het schrijven? Zo ja, waarover gaat dit boek?

Ik ben op dit moment meerdere boeken aan het schrijven maar ik zit een beetje vast aangezien ik niet goed weet aan welk project ik mijn volledige aandacht moet schenken. Twee van mijn projecten zijn young adult titels en twee andere zijn volwassen fictie titels.

Wat zou je graag willen zeggen tegen je Nederlandse/Vlaamse fans?

Hallo! Heel leuk om je te ontmoeten! Ik ben zo enthousiast dat ik Duw me weg, houd me vast met jullie kan delen. Ik kan niet wachten totdat jullie Ruby en Byron hun verhaal kunnen lezen en ik hoop dat jullie het een leuk boek zullen vinden! Als je nog vragen hebt over het boek ben ik altijd bereid om ze te beantwoorden op Instagram of Twitter want ik hou ervan om met mijn lezers te praten! ?

Dan heb ik nog een aantal moeilijke dilemma’s:

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?

Oeh die is moeilijk! Ik denk dat ik eerder zou kiezen om nooit meer te schrijven aangezien ik eerst moet kunnen lezen om te kunnen schrijven.

Ruby of Byron?

Kan ik ze allebei zeggen?  ?

Altijd de film eerder kijken dan dat je het boek leest of nooit meer een boek verfilming zien?

AHHH weer een moeilijke aangezien ik er van hou om altijd het boek te lezen voordat ik de film kijk ? Maar ik zou altijd boeken boven films kiezen.

Paperback of hardcover?

Paperback.

Bedankt Vannesa om te tijd te nemen om mijn vragen te beantwoorden!

Dit was het interview met Vannesa Garden, hopelijk vonden jullie het leuk. Zijn jullie nu nieuwsgierig om Duw me weg, houd me vast te lezen? Op 1 juli verschijnt het boek bij Dutch Venture Publishing.

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *