Getest en goedgekeurd? – Bedtime Reading Challenge

De laatste tijd ben ik zeer onproductief. Ik leg mezelf wel iedere dag to-do’s op maar uiteindelijk heb ik er aan het einde van de dag geen enkele voltooid en dat zorgde ervoor dat ik een beetje gek werd van mezelf. Hoog tijd dus om daar iets aan te veranderen en mezelf terug in een routine te krijgen. Daarom bedacht ik de “bedtime reading challenge’ ik zag maanden geleden hier iets over op booktube en besloot er dus mijn eigen draai aan te geven. Of ik mezelf terug een routine heb weten te geven, dat lees je hieronder.

Regels:

Oke, om deze challenge te laten slagen dienen er een aantal regels te worden opgesteld.
  1. Mijn GSM wordt aan de andere kant van mijn kamer gelegd ’s avonds en tijdens de nacht (zo zijn er geen temptations en geen blauw licht voor het slapengaan en tijdens het ontwaken)
  2. Ik MOET Lezen voor het slapengaan en direct na het ontwaken (zeker 30 min na het ontwaken geen GSM zodat ik deze leestijd ten volle benut)
  3. Ik moet op een degelijk tijdstip gaan slapen (want anders kan ik natuurlijk niet vroeg wakker worden).

Uitvoering:

Dag 1 (8 mei 2020)
Ik besloot ’s avonds random tijdens een Skype sessie met Valerie om deze challenge te doen (ik heb dit namelijk in december vorig jaar nog eens geprobeerd en merkte wel dat het effect had). Ik ging rond 23 uur naar bed en heb mijn GSM aan de andere kant van mijn kamer gelegd op mijn bureau. Ik stelde mijn wake-up light alarmklok in (deze begint een halfuur voordat je wekker af gaat lichtjes meer en meer te schijnen zodat het een zonsopgang effect krijgt) En rond 23:30 begon ik te lezen in Sara deel 1 (ik zat namelijk in een reading slump en merk wel vaak dat ik door een boek te herlezen hieruit geraak) Na 20 minuten heb ik het boek weggelegd en ben ik gaan slapen aangezien mijn ogen dichtvielen.
Dag 2 (9 mei 2020)
Zoals ik de avond ervoor al zei tegen Valerie “Als ik vroeg ga slapen, ben ik ook heel vroeg op – rond 7 uur ’s ochtends ofzo” kreeg ik op dag 2 gelijk aangezien ik om 6 uur ’s ochtends wakker werd (zonder wekker) Ik besloot er het beste van te maken en mijn licht aan te doen. Ik liet mijn ogen eventjes wennen aan het licht en begon daarna direct met lezen. Ik heb zeker 30 minuten gelezen uit Sara deel 1, heb mij daarna aangekleed en ben naar onder gegaan. Hier heb ik mij een tas koffie genomen en deze leeggedronken tijdens het lezen, ontbeten (ook weer tijdens het lezen) en zag ik het zonnetje langzaam opkomen. Ik las Sara deel 1 uit voordat ik terug naar mijn kamer ging (ondertussen heeft mijn GSM boven gelegen en had ik dus leestijd zonder op een schermpje te hebben gekeken). Boven heb ik een Youtube filmpje gekeken en daarna was het tijd om mijn kamer op te ruimen en te douchen. Nadat ik uit de douche stapte heb ik al mijn blogspulletjes bij elkaar geraakt en ben ik naar beneden vertrokken om in de tent (wij hebben een partytent in onze tuin staan in de zomer voor schaduw) te gaan bloggen. Hier typte ik 3 Instagram posts en zette deze in mijn concepten om te posten op de dagen waarop ik op Instagram post. Ook typte ik 2 blogpost en 3 recensies en plande deze allemaal in en ook plande ik een recensie in die in mijn blogconcepten stond. Ik las doorheen de dag ook nog een beetje uit Recht voor de raap en Truth or dance. Dag 1 was dus een groot succes. Ik hoop dat dit doorheen deze test zo blijft aangezien ik een enorme productiviteitskick had en dit de hele dag aanhield.
Dag 3 (10 mei 2020)
Zondag was het Moederdag, het zou een Moederdag zijn waarop we eindelijk weer bezoek mochten hebben in ons huis. Wij kozen ervoor om mijn zus, haar vriend en mijn metekindje te ontvangen aangezien het haar eerste Moederdag was. Ik werd op zondag wakker om 5:50, weer heel vroeg en zonder wekker. Ik begon weer meteen te lezen en begon in Sara deel 2, na 30 minuten ging ik naar beneden waar ik verder las onder het genot van een warme kop koffie. Ik las maar liefst 74 pagina’s voor ik het wilde idee kreeg om nog even te zwemmen (om 7 uur ’s ochtends) Hierna heb ik ontbeten en las ik tegelijkertijd nog in Sara deel 2. Toen was het tijd om naar boven te gaan en me op te warmen in bad, in bad las ik Truth or dance. Toen ik uit het bad kwam was mijn productiviteit voor die ochtend op, ik speelde een spelletje op mijn GSM en raakte erg afgeleid. Mijn zus kwam dus op bezoek en we aten Grieks met als dessert smoutebollen (oliebollen voor de Nederlanders), churros en appelbeignets (wat ik had besteld voor ons allen). En wat was het een gezellige dag, ik krikte hier weer helemaal van op na 2 maanden mijn zus alleen van op afstand in de tuin te zien. ‘S avonds las ik natuurlijk nog een beetje voor het slapengaan met mijn GSM aan de andere kant van de kamer.
Dag 4 (11 mei 2020)
Op maandag had ik al wat meer moeite met wakker worden. Ik werd wel nog steeds vroeg op (voor mijn doen) aangezien het 9 uur ’s ochtends was toen ik wakker werd. Ik las mijn halfuurtje verder in Sara deel 2 en las uiteindelijk 29 pagina’s voordat ik naar onder ging. Tijdens het lezen merkte ik wel dat ik vaker naar de klok keek om te kijken of die 30 minuten al om waren. Maandag was ik semi-productief. Ik deed wel wat voor mijn blog maar de echte productiviteitskick van zaterdag is niet teruggekomen. ‘S avonds begon ik random in Sneeuwstorm tijdens een Skype sessie met Valerie. Hoewel ik eigenlijk naar bed moest (en Valerie dit ook zei) wou ik niet stoppen met lezen. Tegen 23:30 ben ik dan toch naar boven gegaan om nog eventjes verder te lezen in bed. Ik las tot 12 uur voordat ik mezelf echt moest pushen om het boek weg te leggen. Hierna heb ik nog tot 2 uur ’s nachts wakker gelegen aangezien mijn brein over vanalles en nog wat ging nadenken. Achteraf gezien had ik dus misschien beter mijn boek uitgelezen.
Dag 5 (12 mei 2020)
Dinsdag merkte ik dat deze challenge lichtelijk begon te falen. Ik werd wakker rond 9 uur wat weer vroeg is voor mijn doen en las de laatste 55 pagina’s van Sneeuwstorm uit voordat ik naar onder ging. Maar in plaats van mijn GSM mooi te laten liggen had ik zin om Youtube filmpjes te kijken tijdens het ontbijt in plaats van te lezen. Verder speelde ik een spelletje op de GSM en was ik zeer onproductief (alweer) Later op de middag heb ik dan toch besloten om iets te gaan doen en werkte ik aan een aankomend project voor mijn blog. Om 22 uur besloot ik dat het wel goed geweest was en kroop ik mijn bedje in. Ik las enkele hoofdstukken van Mijn jaar na jou voordat ik mijn ogen dichtdeed.
Dag 6 (13 mei 2020)
Wat Woensdag begon als een zeer productieve dag (ik las namelijk een halfuur uit Mijn jaar na jou) werd al snel een nachtmerrie van een dag.
Toen ik onder kwam was mijn mama aan het Skypen met mijn zus, zij had helaas slecht nieuws. Haar kat (van juist een jaar) was die ochtend opgestaan met verlamde achterpoten. Mijn schoonbroer was met spoed hem naar de dierenarts aan het brengen aangezien de dag ervoor niets aan de hand was. Mijn zus (die exact 10 maanden geleden een kat heeft moeten afgeven) was in pure paniek. We zijn dus in alle hectiek vertrokken om (toch op afstand) er voor haar te zijn. 4 uur hebben we in stress gezeten en alle drie ( zowel mijn zus, ik als mijn mama) continu moeten wenen. Toen mijn zus om 12 uur de dierenarts belde kregen we slecht nieuws. Cooper (de kat van mijn zus) had een trombose in het hart – een bloedklonter – die ervoor zorgde dat zijn hele achterste gedeelte van zijn lichaam verlamd is geraakt en hij hierop dus sowieso nooit zou kunnen lopen. Het is heel acuut gebeurt en heeft meteen 60 – 70% van zijn pijngevoel in zijn benen weggenomen. Ze gaven mijn zus 2 opties – of hem laten inslapen en hem zijn verdiende rust geven of verder gaan met de behandeling (de bloedklonter laten oplossen) met kans op geen verbetering in de verlamming van zijn benen en kans op nog meer bloedklonters nadien (Maar deze behandeling doet bijna geen enkele dierenarts aangezien de kans op overleven erg klein is) Ze moesten hem dus laten inslapen – maar dit moest mijn zus nog overleggen met mijn schoonbroer (die op het werk was en pas rond 13 uur thuis ging zijn) Toen mijn schoonbroer om kwart voor 1 thuiskwam had de dierenarts hem gebeld dat Cooper zelf was ingeslapen en zijn lichaam het zelf heeft opgegeven.
Woensdag was dus een zeer emotionele dag waardoor ik geen energie meer had om productief te zijn. Na een middagdutje (mijn ogen deden namelijk pijn door het vele wenen) voelde ik mij iets menselijker terug. Ik ging het bad in en las hier nog een beetje uit Mijn jaar na jou. Ook deed ik nog een iets klein voor een van mijn aankomende projecten (waar ik nog niets over kwijt kan)
‘S avonds besloot ik om om 22:20 mijn bedje al in te kruipen en te lezen in de hoop op een vredige nachtrust waarin ik niet te veel meer hoefde na te denken aan de gebeurtenissen van de afgelopen dag. Ik las uiteindelijk Mijn jaar na jou nog uit.
Zoals jullie dus kunnen zien kan een week hele goede en mooie momenten hebben maar kan de realiteit weer keihard toeslaan waardoor je weer een enorme klap krijgt. Van een leuke en gezellige Moederdag naar een nachtmerrie die je niemand gunt. Koester de kleine momenten en wees dankbaar voor ieder mooi moment wat je krijgt! Emo Chelsey out!
Morgen gelukkig weer een nieuwe dag met 24 nieuwe uren om te vullen (en laat die hopelijk met mooie momenten zijn)
Dag 7 (14 mei)
Donderdag werd ik rond half 7 wakker, ik had namelijk mijn rolluik op richel gezet zodat ik door het daglicht wat binnenviel zou wakker worden. Ik las een beetje uit Halleluja Eurovision (maar niet de 30 minuten die ik zou moeten aangezien mijn hoofd er niet naar stond) Ik ben mij onder een koffie gaan drinken, heb mij hierna aangekleed en ben meteen naar mijn zus gegaan aangezien ze weer alleen thuis was tot het middag uur. Ook hier waren we weer zeer emotioneel en kwam het besef dat Cooper echt was gestorven en we hem dus niet meer zouden zien. Eenmaal terug thuis deed ik weer een middagdutje aangezien mijn lichaam doodmoe was van alle emotie van de afgelopen 2 dagen. Toen ik wakker werd heb ik wat proberen te bloggen (ik heb een artikel die ik was aan het schrijven en die in mijn concepten stond afgemaakt en ingepland – deze komt op 30 juni online) Ook las ik wat prentenboeken en schreef ik hier notities van. Om 23:30 kroop ik mijn bed in en las ik nog 1 hoofdstuk van Halleluja Eurovision voor ik in slaap viel. Donderdag was dus niet zo productief en is mijn challenge echt gefaald.
Dag 8 (15 mei)
Vrijdag besloot ik dat het de laatste dag zou zijn van deze challenge, ik had namelijk al gefaald en ook op vrijdag lukte me het niet om na het wakker worden 30 minuten te lezen. Ik werd om 9:45 wakker en keek meteen op mijn GSM. Na 10 minuten te hebben gescrold door social media ben ik naar onder gegaan en heb ik toch een 40-tal minuten gelezen uit Raak me. Niet. Ik ontbeet en heb me hierna boven aangekleed. Vrijdag was het een mooie zonnige dag waarop ik toch in het zonnetje ben gaan liggen hier las ik een beetje uit Sterrenbeeld: eenhoorn en Halleluja Eurovision. ‘S avonds kroop ik pas tegen 12 uur mijn bed in en las ik niets meer.

Conclusie:

Ik was wel wat productiever doorheen deze week en begon er ook met goede moed aan. Maar ik merkte al snel dat ik dit geen volledige week van volhouden. Het werd al snel kijken naar de klok om te kijken of die 30 minuten in de ochtend al voorbij waren en nadien ook gewoon geen 30 minuten meer. Ik ben ook geen ochtendlezer en sta vaak meteen op om bij mooi weer in de tent te zitten en te ontbijten. Hoewel deze week ook op persoonlijk vlak een rollercoaster bleek te zijn toont dit wel hoe het soms kan gaan (aan iets met goede moed beginnen en dan een slag krijgen waardoor het niet meer lukt) Ik ben dan ook blij voor de productieve momenten doorheen deze week die ik wel heb gehad en heb heel veel vooruit weten te werken voor mijn blog wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuichen.
Of ik deze challenge snel opnieuw zou doen? Misschien wel maar dan eens een paar dagen doorheen de maand en niet een week aan een stuk omdat het dan al vaak langdradig bleek te zijn. Ik zou ook al blij zijn als ik maar 10 minuten lees ’s ochtends aangezien ik gewoon geen ochtendmens ben en ook niet graag lees meteen als ik wakker ben.
Ik ben niet echt in een ‘routine’ geraakt aangezien ik niet standaard op bepaalde tijdstippen wakker werd en het de laatste 3 dagen ook niet echt heb kunnen testen. Maar familie blijft toch wel wat belangrijker dan productief zijn. En als je eens een dag niet zo productief bent is dat ook helemaal prima en gaat niemand je hierdoor de volle laag geven!

Wordt de bedtime reading challenge na deze test goedgekeurd?

Het is zeker een leuke challenge om zelf eens te proberen (en naar je eigen voorkeuren aan te passen) omdat ik wel merkte dat ik hierdoor productiever wou zijn. Het wordt dus zeker goedgekeurd maar geen volledige week aan een stuk!
Dit was dus mijn Bedtime Reading Challenge. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en laat het me vooral weten als je dit zelf uitprobeert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *