Getest en goedgekeurd? – Dromenplanner van Paper Life

Het is december ondertussen. En in de laatste week van oktober werd beslist dat alle hoge scholen in Belgiƫ terug dicht gaan tot aan de kerstvakantie (inmiddels al tot eind februari). Dit betekend ook dat ik weer een heel nieuw ritme moet zoeken aangezien ik alleen nog maar thuis les ga kunnen volgen. Thuis les volgen lijkt in het begin heel leuk maar na enkele lessen merkte ik toch wel snel dat ik mijn focus thuis er niet bij kan houden, een stuk discipline valt weg bij mezelf en ik merk dat ik tijdens de les vaak andere dingen zit te doen in plaats van naar de leerkracht te luisteren. Met alle hectiek terug rondom de coronacrisis merk ik ook dat ik in mijn vrije tijd mijn hoofd er niet bij kan houden. Tijd dus om hulp in te schakelen!
Dromenplanner
In oktober kreeg ik van Paper Life hun nieuwe dromenplanner toegestuurd. Dit is een planner dat je door middel van maand- en weekdoelen op weg helpt om zo je dromen waar te maken. Ik testte deze mooie planner dan ook uit in de maand november omdat ik echt wel iets moest doen om mijn dagritme aan te passen.
1 november:
Ik bladerde eens door de planner en keek wat mijn eerste maandopdracht was. Deze eerste opdracht was om een moodboard te maken en al je gedachten en dromen mee in kaart te brengen die je in een jaar tijd (of een maand tijd) zou willen hebben verwezenlijkt. Ook kan je je maanddoelen opstellen en jezelf een beloning toereiken aan het einde van de maand als je deze doelen hebt gehaald. Dit is hoe mijn maandoverzicht eruit zag:
Maand:  November 2020
Mijn doelen:
Een goed dagritme vinden:
Dit vind ik erg belangrijk omdat ik nu terug thuis kom te zitten en ik een schema mis om mezelf die boost te geven om productief bezig te zijn.
– Samenvattingen maken:
De herfstvakantie is begonnen en ik heb tussenin ook nog een lesvrije week deze maand. Het is dan ook echt tijd om mijn geleerde leerstof in kaart te brengen en al beginnen te samenvatten vooruit kijkend naar de examens van januari.
– Georganiseerd te werk gaan:
Ik merk dat ik al heel snel als een kip zonder kop rond loop en ik niet weet welke taak als eerste aan te pakken. Ik wil dan ook georganiseerd te werk gaan deze maand en echt kijken dat al de belangrijke opdrachten/taken als eerste worden afgewerkt.
Mijn beloning aan het einde van de maand:
Sinds ik thuis zit moet ik ook kunnen ontspannen van tijd tot tijd. Dit doe ik door bijvoorbeeld 10 minuten vrij te maken op een dag en eens een spel te spelen op mijn Nintendo Switch (mijn aankoop tijdens de vorige lockdown en een lifesaver als het op verveling aankomt) Ik heb mezelf dan ook beloofd dat ik 1 nieuw spel mag kopen voor op mijn Nintendo Switch als ik al mijn doelen deze maand weet te bereiken.
Mijn moodboard:
Met mijn moodboard heb ik enorm ingespeeld op een goede balans tussen productief werken en ontspanning. Met mijn dagritme wil ik bijvoorbeeld stoppen met werken rond 18 uur ’s avonds zodat ik de avond heb om te ontspannen.
Week 1: 2 november – 8 november
De eerste week moest ik vooral wennen aan het idee om te werken met dagelijkse to-do lijstjes. Ik heb me dan ook vooral gefocust op lichtere taken. Het was ook nog eens herfstvakantie waardoor ik had besloten me een week vakantie te gunnen en eens even niet te veel te focussen op school. Wil je lezen hoe de eerste week ging? Dan kan je dat in DEZE POST lezen.
Week 2: 9 november – 15 november
Tijdens de tweede week had ik eindelijk een planning gevonden. Ik werkte namelijk voor school tot ongeveer 18 uur waarna ik eindelijk mezelf wat rust gunde. In het weekend had ik echter totaal geen planning, het weekend vloog voorbij zonder dat ik echt productief was. Hoe deze week ging? Dat kan je in DEZE POST lezen.
Week 3: 16 november – 22 november
Van deze week had ik geen blogje gemaakt. Ik had namelijk projectweek (dit hield in dat ik een week lang geen lessen had en dus vooral weer zelf ene dagplanning in elkaar moest zien te steken)
Ik begon de week heel sterk en kreeg enorm veel gedaan maar naar het einde van de week toe verloor ik mijn focus weer – ik merk wel dat dit doorheen de trend is en dat dit volgens mij door de vermoeidheid komt.
Week 4: 23 november – 29 november
School werd officieel terug opgestart en hier hoorde ook een volledig nieuw uurrooster bij. Dit was dus wel wat wennen maar ondanks dit is het me toch gelukt om aardig wat werk gedaan te kregen. Ik werkte voor aardig wat taken al voorruit wat me een fijn gevoel gaf op het einde. Dit was ook de eerste week waarbij ik op het einde van de week nog productief bleek te zijn.

Wat vond ik van de dromenplanner?

De dromenplanner is een zeer leuke planner met meerdere doelen. Je kan dit voor zowel je schoolwerk als je huidige job gebruiken en bied enorm veel mogelijkheden. Doordat de planner ook niet is ingevuld kan je op elk mogelijk moment beginnen – dit vond ik zeer fijn aangezien ik zo meteen erin kon beginnen en niet een hele planner bijna weggooide door aan het einde van het jaar te beginnen.
De maandelijkse doelen geeft je een doel voor ogen en door dit visueel iedere week te zien ben je meer geneigd om deze doelen op het einde van de maand te bereiken.
De kolommen goed voor mezelf: & blij geworden van: vind ik een leuke toevoeging. Hierdoor sta je elke dag stil bij wat me-time en bij de kleine dingen die je gelukkig maakte op die dag. Er is namelijk wel elke dag een lichtpuntje – zeker in deze periode vind ik het fijn om hier wat meer bij stil te staan.
Op het einde van iedere maand staat ook een maandreflectie waar je kan stilstaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen maand. Wat ging goed?, Waar ben je trots op?, Wat zou je volgende maand willen veranderen?,… Dit vond ik zeer handig aangezien je zo je maand echt kunt afsluiten.

Wordt De dromenplanner na deze test goedgekeurd?

Jazeker! Ik ben enorm blij met deze planner en het heeft me doen inzien dat ik echt wel wat structuur nodig heb (zeker nu ik thuis les zal moeten volgen snak ik wel naar een goede dagplanning) en met deze planning zal ik dit zeker weten vol te houden. Ik gebruik hem ook dagelijks dus ik raad hem zeker aan!
Heb je een familielid die wel een mooie planner kan gebruiken voor in 2021 dan is deze planner zeker een aanrader! Doordat hij zo mooi is vormgegeven zal deze zeker bij iedereen in de smaak weten te vallen (van tieners tot volwassenen)
Met de dromenplanner zal je zeker je doelen weten te behalen omdat je er wekelijks aan zal worden herinnerd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *