Getest en goedgekeurd? – Storytel

Het is alweer eventjes geleden eer ik een Getest en goedgekeurd? heb gepost. Aangezien ik dit een zeer leuk topic vind heb ik dan ook besloten om dit terug wat leven in te blazen. Beginnen doen we met de luisterboeken/e-boeken dienst Storytel. Ik gebruik alweer een tijdje Storytel en het leek me wel eens leuk om er een artikeltje over te typen en om zo te kijken of Storytel wordt goedgekeurd of niet.


Waarom heb ik besloten om Storytel aan te schaffen?

Wie mij kent weet dat ik heel veel boeken luister aangezien ik een trage fysieke lezer ben en dit een enorm hulpmiddel is voor mij. Ik luister mijn boeken dan ook vaak terwijl ik zelf mee lees. Storytel was dan ook de eerste luisterboeken dienst wat ik ontdekte. 

Hoe duur is Storytel?

Met storytel kun je voor €12,99 een hele maand onbeperkt boeken luisteren/lezen. 

Hoe werkt Storytel?

Storytel is een app die je download op je smartphone/tablet. Als je een account hebt aangemaakt en je eerste betaling hebt uitgevoerd kan je je met dit account inloggen in de app. Deze app geeft je toegang tot hun aanbod e-boeken en luisterboeken. Je kan in de zoekfunctie op categorie zoeken of als je al een boek in gedachten hebt kan je deze in de zoekbalk ingeven om zo na te gaan of dat boek op Storytel staat.

Als je een boek hebt gevonden wat je wilt lezen kan je dit toevoegen aan je boekenplank (door op het hartje te klikken bij het boek) waar al je storytel TBR boeken komen te staan zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden. 


Als je een boek wilt lezen als e-boek is het simpel. Je klikt op ‘Lees het boek’ en je boek wordt geladen waarna je er direct in kunt beginnen.

Als je een boek wilt luisteren heb je meerdere opties. Je klikt op ‘Luister het boek’ waarna het luisterboek wordt opgestart.

Je kan de snelheid van het boek aanpassen (vroeger kon dit enkel tot x2 snelheid wat ik zelf iets te traag vond maar sinds kort kan je zelf een snelheid instellen) Ook geeft Storytel de optie om een sleeptimer in te stellen. Dit kan voor 15, 30, 45 minuten of tot het einde van je hoofdstuk. Onderaan staat de play/pauze knop en een terugspoelen/verderspoelen knop (dit is beide 15 seconden terug/vooruit) 

Voordelen & nadelen die ik ondervonden heb tijdens deze test?

Ik gebruik Storytel al een tijdje aangezien het mijn eerste luisterboeken dienst was wat ik ontdekte en hierdoor zie ik ook wel wat vooruitgang in de app. Zo hebben de sinds kort dus de functie om het boek op je eigen gekozen tempo te laten voorlezen (een enorme plus aangezien ik vaak boeken op 2.6 snelheid luister en dit dus eerst niet kon)

Ook hebben ze sinds kort een timer onder het hoofdstuk waar de tijd wordt vermeld hoe lang je nog moet luisteren vooraleer je het hoofdstuk uit hebt. Dit vind ik ook een enorme plus aangezien je al sneller zegt van “nog een hoofdstuk” als je weet hoe lang dit ongeveer zal duren. 


Ik gebruik Storytel op zowel mijn Iphone als op mijn tablet (Android) en vind het persoonlijk wel jammer dat de laatste nieuwe toevoegingen nog niet zijn doorgevoerd in de Android versie van de app. Zeker omdat ik de boeken dan ook niet graag luister op mijn tablet omdat ik ze niet kan versnellen zoals ik zou willen. Ik heb de nieuwste versie van Android en snap dan ook echt niet dat dit nog steeds (na zeker een halfjaar) niet is doorgetrokken naar de Android versie. 


Wat ik natuurlijk ook heel jammer vind is dat ik Storytel enkel kan lezen op mijn tablet/smartphone aangezien ik het niet kan linken met mijn e-reader (nu weet ik dat Storytel sinds kort een eigen ereader heeft maar ik vind dit persoonlijk niet de moeite om aan te schaffen aangezien je zonder abonnement niets bent met de ereader en je er dan wel €129+ €20 voor de hoes hebt betaald en je maandelijks je abonnement nog moet betalen) Ook kan je niet tegelijkertijd luisteren/lezen op 2 verschillende devices wat ik persoonlijk erg jammer vind aangezien ik mijn boeken luister en zelf mee lees. 


Wat ik persoonlijk wel handig vind aan Storytel is dat ze (bij de meeste categorieën) een ‘Nieuwe’ & ‘Verwachte’ boekenlijst hebben. Dit vind ik zeer handig om te kunnen zien wat er nieuw is uitgekomen en wat er nog als luisterboek gaat verschijnen in de toekomst. 

Wordt Storytel na deze test goedgekeurd? 

Goh het is een hit and miss voor mij. Er zijn bepaalde functies die ik erg goed vind maar dan ook enkele die ik echt niet top vind. Voor dezelfde prijs heb ik maandelijks Kobo plus waar ik de functies die ik op Storytel niet heb wel op kan toepassen zoals het synchroniseren met mijn Kobo e-reader & het luisteren/lezen tegelijk.

Storytel slaagt dus wel op deze test maar stiekem hoop ik nog steeds dat bepaalde functies worden doorgetrokken naar Android en als dit niet zo gaat zijn denk ik wel dat ik mijn abonnement binnenkort ga afzeggen aangezien ik dan meer heb aan mijn Kobo plus abonnement. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *