Movie review: The kissing booth 2

Nadat in 2018 het eerste deel in The Kissing Booth franchise verscheen werd er meteen een tweede deel aangekondigd. Iets waar fans enorm naar uitkeken (inclusief ikzelf aangezien ik deel 1 geweldig vond) Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het vervolg en toen deze eindelijk op Netflix verscheen keek ik hem dan ook meteen. 


In The Kissing Booth 2 gaat het verhaal van Elle, Lee en Noah verder. Na de gebeurtenissen in deel 1 is er enorm veel gebeurd. Elle en Noah spendeerde de zomer samen en na de leukste zomer ooit vertrok Noah naar Harvard. Elle en Noah hebben beslist om voor een lange-afstandsrelatie te kiezen, iets wat makkelijker lijkt op het eerste gezicht. Maar wanneer de twijfels toeslaan komt het leven van Elle opeens op z’n kop te staan. 


Wat heb ik weer genoten van dit deel! De personages (en vooral Elle) voelen een stuk volwassener aan en maken hierdoor minder kinderachtige keuzes. We volgen in dit deel Elle in haar laatste jaar op de middelbare school. De drukte met inschrijven voor universiteiten, laatste jaars evenementen en een lange-afstandsrelatie leggen enorm veel druk op Elle waardoor ze keuzes gaat moeten maken voor zichzelf. Ik vond de boodschap van dit deel ook veel mooier aangezien de focus meer op Elle werd gelegd in plaats van de relatie met Noah, Elle maakt dan ook een hele mooie character development mee doorheen deze film.

De film focust zich vooral rond de vraag “Waar zie je jezelf in 5 jaar?” en de strugles die Elle ondervind met het beantwoorden van deze vraag is ook heel reëel gebracht, ik vond het dan ook heel mooi om te zien hoe ze dit op het einde van de film weet op te lossen.

Enkele scènes zijn ook gewoon prachtig gefilmd, mijn favorieten scènes waren: Het Halloweenbal, de danswedstrijd en Thanksgiving. De locatie van het Halloweenbal was werkelijk prachtig en je baadde je even in herfstsferen, de kostuums waren ook prachtig en heel goed uitgezocht. Elle en Marco hebben enorm hard gewerkt en toegeleefd naar de danswedstrijd, het eindresultaat mag er dan ook echt zijn aangezien de vonken er letterlijk vanaf spatten! De kijker krijgt enorm veel energie van het zien van deze scène en wil spontaan zelf met hun meedansen. Het Thanksgiving etentje was vooral een hele mooie scène aangezien het zo goed geacteerd werd, ik voelde de emoties die ieder personage meemaakte en voelde me oprecht verdrietig tijdens deze scène. 


The Kissing Booth 2 is dus een waardige opvolger van het eerste deel. Evenveel drama, spanning en grappige momenten die ervoor zorgen dat je het opnieuw en opnieuw en opnieuw wilt kijken. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik in dezelfde week de film voor een tweede keer heb gekeken omdat ik het zo’n goed vervolg vond. Meteen na de release van de tweede film werd er ook aangekondigd dat er een derde film komt die op 11 augustus 2021 op Netflix is verschijnen. Na het herbekijken van dit deel ben ik dan ook meteen begonnen aan deel 3.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *