Weekly reading blog #19

Het is zondag, dat betekent dat het tijd is voor een weekly reading blog. Afgelopen week was het weer herfstig weer maar ondanks dat het weer niet meezat heb ik wel geprobeerd om productief te zijn. 


Maandag (16 augustus 2021)

Afgelopen week was niet zo’n goede week, ik voelde me heel onproductief en kwam op tot het punt dat ik gek werd van mezelf omdat ik me nergens langer dan 10 minuten op kon focussen. Deze week wou ik daar dan ook absoluut verandering in brengen. Ik begon dan ook met mijn kamer wat op te ruimen, er slingerde vanalles rond. Clean room clear mind hoopte ik. Valerie en ik hadden via een Facetime sessie een blogdagje ingepland waardoor ik al snel achter mijn laptop zat om eraan te beginnen. Uiteindelijk heb ik toch enkele kleine dingen weten af te maken en al snel was het ’s avonds. In de avond ben ik onder wat TV gaan kijken, een van mijn favoriete series was namelijk uit zomerstop. Samen met mama keek ik dan ook naar Home and away terwijl ik mijn avondeten at. Hierna hadden Valerie en ik afgesproken om samen (weer via Facetime) enkele leessprints te houden. Ik las een graphic novel (Noem me Nathan – Catherine Castro & Quentin Zuttion) en las enkele pagina’s van een van mijn current reads (Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen) voordat we besloten om al vroeg af te sluiten – we hadden de dag erna namelijk een leuk dagje samen gepland waar ik vroeg voor moest opstaan.


Op maandag las ik 152 pagina’s in totaal.

Dinsdag (17 augustus 2021)

Om 08:15 uur ging mijn wekker. Voordat Valerie aankwam moest ik namelijk nog douchen en alweer mijn kamer wat opruimen. Hierna kon ik nog 15 minuutjes op de zetel zitten en speelde ik een spel op mijn gsm voordat Valerie er was. Als eerste stop op onze agenda hadden we een tripje naar de Action gepland. Hier kochten we enkele leuke spulletjes en trokken we verder naar het volgende op ons lijstje namelijk de kringwinkel in Hasselt. Meestal vinden we hier enkele leuke tweedehands boeken maar deze keer waren er niet veel boeken die onze aandacht trokken. We gingen dus maar snel naar onze volgende stop; Ikea! Omdat het al tegen het middaguur was toen we bij de Ikea aankwamen hadden we beide honger en besloten we dus eerst daar te eten alvorens we in de winkel gingen snuffelen. Valerie had enkele spulletjes nodig en ik had een nieuwe lamp nodig voor aan mijn bed (ik had namelijk een lamp online gekocht en deze gaf niet erg veel licht en was ook niet echt gezellig om bij te lezen). Na een geslaagde Ikea trip gingen we naar mijn huis om hier wat te bloggen. Echter kwam er iets onverwachts op de planning waardoor we niet zoveel hebben kunnen bloggen als we hadden voorzien. Valerie moest ook al om 17:00 uur naar huis maar we spraken af om ’s avonds nog wat verder te bloggen via Facetime. Dat deden we dan ook, echter was ik al redelijk vroeg moe waardoor we rond 22:30 besloten af te sluiten waarna ik meteen mijn bed in dook.


Op dinsdag las ik dus niets maar had ik wel een leuke dag.

Woensdag (18 augustus 2021)

Na woensdag te zijn uitgerust stond ik vol goede moed op. Ik had maar 1 missie en dat was om iets te bloggen (ik ging mezelf niet forceren om een productieve dag te hebben aangezien ik al blij moet zijn met de kleine dingen die ik gedaan krijg) Deze mentaliteit bleek goed te zijn aangezien ik onverwacht heel wat gedaan kreeg voor mijn blog. Na een productieve dag klom ik dan ook tevreden in bed en besloot ik om verder te gaan met mijn re-read van Eclips geschreven door Stephenie Meyer.


Ik las uiteindelijk 102 pagina’s van Eclips.

Donderdag (19 augustus 2021)

Donderdag was een niet zo memorabele dag, ik zat eigenlijk gewoon thuis en keek bijna de hele dag Youtube. Hoewel ik soms wel achter mijn bureau ging zitten om productief te zijn lukte het me niet zo goed en zo’n dagen mogen er natuurlijk ook wel eens zijn. Maaaaar ik las wel mijn boek uit dus dat is al iets goeds toch? 


Ik las de laatste 90 pagina’s van Eclips geschreven door Stephenie Meyer.

Vrijdag (20 augustus 2021)

Op vrijdag hield ik een self-care dag. Ik ging in bad en zorgde ervoor dat ik een bruisbal had en toen Valerie en ik naar Gent zijn geweest had ik een bubble bar meegenomen die ik ook gebruikte voor mijn heerlijk ontspannend bad. Ook besloot ik de film te kijken van Eclips en Breaking dawn part one (mijn favoriete film uit de hele filmreeks) Tussendoor mocht ik ook een boek proeflezen namelijk Stracciatella geschreven door Eline Hazelaar. ’s Avonds zette ik enkele leessprintjes op en begon ik in Morgenrood (na het kijken van de eerste film had ik des te meer zin om aan het boek te beginnen) 


Op vrijdag las ik dan ook heel wat en heb ik heerlijk genoten van mijn ontspannende dag. Het was dan ook eventjes nodig en ik eindigde de dag met 181 pagina’s op de teller.


Zaterdag (21 augustus 2021)

Zaterdag moest ik werken. Maar voordat ik naar het werk ging besloot ik tijdens mijn ontbijt toch nog wat te lezen van Morgenrood. Tegen 12:20 moest ik dan toch echt vertrekken naar het werk. Tijdens mijn pauze las ik deze keer eens niets aangezien ik gezellig samen mocht lunchen met een andere collega en ik dus met haar heb gebabbeld tijdens mijn pauze. Rond 23:30 uur was ik klaar met werken en toen het tijd was om naar huis te vertrekken was er opeens een enorm onweer. Toch moest ik deze trotseren om tot bij de auto van mijn mama te geraken aangezien ik geen paraplu bij mij had (typisch, zal je altijd maar zien dat je er geen bij hebt en het dan begint te stormen) 


Toch las ik mooi 84 pagina’s van Morgenrood op zaterdag.


Zondag (21 augustus 2021)

Ik was op zondag eens niet ingepland om te gaan werken. Dat betekende dat ik dan ook thuis was op family-sunday (mijn zus komt namelijk altijd op zondag waardoor ik ook wat quality time met mijn metekindje had) Onverwacht kwam mijn zus erg laat waardoor ik eigenlijk al de helft van mijn dag had verspilt aan wachten en uiteindelijk niets heb gedaan. Maar tegen 17 uur waren ze er dan eindelijk en hebben we gezellig samen wat gegeten. Na het eten zagen we dat er een salamander in ons zwembad zat en we achter een dikke pad hadden zitten. We besloten te doen wat voor ons het beste leek en dat was de pad en de salamander naar het kanaal te brengen. 

Ik las op zondag uiteindelijk niks.


Ik zie een trend vormen en dat is namelijk dat ik de week steeds goed start maar ik naar het einde toe een klein dipje heb en hierdoor niet zoveel lees of doe als dat ik zou willen. Deze week ging dan ook wel zoals ik het had verwacht.

Wrap-up van de week:

Noem me Nathan – Catherine Castro & Quentin Zuttion

Noem me Nathan

Eclips – Stephenie Meyer

Twilight 3 -   Eclips

Stracciatella – Eline Hazelaar

Kan een afbeelding zijn van tekst

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *