Weekly reading blog #3

Vandaag heb ik weer een reading blog voor jullie, de tweede van deze maand al! Deze keer dus de weekly reading blog van 4 maart tot en met 10 maart. Laten we snel beginnen…

Dit is de eerste week sinds ik gestopt ben met mijn opleiding, ik had gelukkig veel tijd om na te denken en eventjes te rusten.

Maandag

Maandag was het een erg regenachtige/wisselvallige dag. Zondag hadden mama en papa besloten de veranda op te ruimen en er hier een gezellig zithoekje van te maken (die ik claim als mijn leeshoekje en papa claimed als zijn mancave haha) Ik las hier dan ook even op mijn gemak onder een dekentje in het boek De bullshit oorlog geschreven door Will McIntosh en ik begon in Iene Miene mutte geschreven door M.J. Arlidge. Ook ging ik die dag eventjes langs bij mijn zus (normaal zien we elkaar niet bijna iedere dag, maar momenteel krijgt mijn mama een spuitenkuur en omdat mijn zus verpleegkundige is zet zij de spuiten bij mijn mama.) In de avond hield ik ook een videogesprek met Ken (een van mijn online boekenvrienden 🙂 )  Ik las uiteindelijk 35 pagina’s van De bullshit oorlog en 133 pagina’s van Iene miene mutte (waardoor mijn totaal voor die dag dus op 168 pagina’s komt)

Dinsdag

Dinsdag was het carnaval in mijn dorp, mijn zus kwam kijken waardoor ze hier dus al om 11 uur was. Aangezien de stoet pas om 15:11 begon hebben we samen nog eventjes gekleurd (heerlijk ontspannend!!) Door de dag las ik dus niets door alle festiviteiten (Stoet en eventjes wat drinken in de carnavaltent) Maar toen mijn zus om 19 uur naar huis ging nam ik Iene miene mutte er weer bij en las ik hem ook uit. Dit bracht mijn totaal gelezen pagina’s voor dinsdag op 250 pagina’s.

Woensdag

Woensdag had ik een lazy dagje, ik besloot lekker wat uit te slapen en eventjes te ontbijten. Na mijn ontbijt besloot ik om even lekker het bad in te gaan terwijl ik het boek Gebr. geschreven door Ted Van Lieshout begon te lezen. Na mijn bad ging ik samen met mijn mama even naar de winkel om eten in te slaan. Ook besloot ik om even langs de kringloopwinkel te gaan om te kijken of ze daar nog iets leuks hadden, ik nam uiteindelijk 4 boeken mee naar huis. Ik las nadat al het winkelwaar was opgeruimd het boek Gebr. uit. En in de avond keek ik samen met mama en papa onze dagelijkse series terwijl ik een heerlijk kopje muntthee dronk. Ik las op woensdag 158 pagina’s

Donderdag

Donderdag was ik niet echt in een leesstemming. Ik begon de dag met een groene smoothie en besloot om even achter mijn laptop te kruipen om even wat te bloggen. Tijdens het avondeten las ik eventjes verder in After geschreven door Anna Todd. En ’s avonds keek ik weer gezellig TV. Ik las ondanks dat ik niet in de leesstemming was op donderdag toch nog 63 pagina’s.

Vrijdag

Vrijdag ging ik verder met After, hier las ik zo’n 15% van ongeveer. En omdat ik achterliep met mijn challenge (31 boeken in 31 dagen) wou ik toch nog een boek uitlezen. Daardoor besloot ik om Sara: mijn dagboek geschreven door Ria Maes uit te lezen terwijl ik eventjes het bad in ging. Ik kwam dan ook heerlijk ontspannen uit mijn bad en daarna keek ik weer TV. Op vrijdag is er namelijk De voice van Vlaanderen en 9-1-1 op, ik hou echt van deze series! Ik las 164 pagina’s op vrijdag.

Zaterdag

Zaterdag stond ik op met goed nieuws! De aankondiging van het Clavis book cafe in Hasselt was er! Dit zette ik dan ook meteen in mijn agenda en ik schreef me ook hier voor in, zie ik jullie hier ook? Ook zette ik mijn hond Boyke in bad, kijk dat zielig snoetje! En omdat de Booklantis leesclub op Facebook deze maand het boek Truth or dance koos geschreven door Chinouk Thijsen, besloot ik om tijdens de leessprints dit boek er bij te nemen. Ook las ik Pilu of the woods geschreven door Mai K. Nguyen (een graphic novel) die ik dan ook in een ruk uitlas. En ik las nog eventjes verder in After. Op zaterdag las ik in totaal 310 pagina’s wat ik echt niet had verwacht maar aangezien ik 1 graphic novel las en in 2 boeken wat vooruitgang maakte is het wel logisch.

Zondag

Zondag was de dag waarop ik moest gaan werken. Ik werd wakker om 9 uur en keek eerst de aflevering van #Likeme voordat ik besloot om op te staan. Hierna las ik een paar pagina’s van After tijdens het ontbijt waarna ik mij ging klaarmaken voor het werk. Nadat ik mij had klaargemaakt vertrokken we eerst naar mijn zus (voor mama haar spuit) en daarna was het tijd om erin te vliegen op het werk. Ik werk in een horeca zaak waardoor ik nooit weet wanneer ik gedaan heb met werken. Het was wel een leuke en vlotte shift met aan het einde VEEL afwas haha. Ik mocht om 8 uur al stoppen (wat vroeg is voor de horeca op een zondag – in de zomers kan dit vaak oplopen tot 12 uur of zelfs 1 uur ’s nachts) Toen ik thuiskwam had mama heerlijke cupcakes gebakken (red velvet) waar ik dan ook 2 van op at. Toen ik om half 11 mijn bedje in kroop besloot ik om toch nog verder te lezen in After tot middernacht. Ik las uiteindelijk 79 pagina’s, wat echt goed is voor een dag waarop ik moet werken.

Deze week las ik dus 1192 pagina’s in totaal en las ik 4 boeken uit.

De boeken die ik las:

Iene miene mutte – M.J. Arlidge 383 p (4 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor iene miene mutte

Gebr. – Ted Van Lieshout 158 p (4 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor gebr.

Sara: mijn dagboek – Ria Maes 166 p (5 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor sara mijn dagboek

Pilu of the woods – Mai K. Nguyen 148 p (4 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor pilu of the woods

Blogposts van deze week:

Weekly reading blog

Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon

Friday five: Boeken die een re-read verdienen

Recensie: 67 seconden – Jason Reynolds

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *