Getest en goedgekeurd? – Blog-a-thon

Toen ik zag dat Celine van Celine zoals ze is een blog-a-thon zou hosten wist ik dat ik absoluut moest meedoen. Een marathon helemaal in het thema van bloggen? Dat was wat ik nodig had. Sinds ik hele dagen binnen zit is mijn ritme namelijk helemaal weg en kruip ik niet meer vaak achter mijn laptop om te bloggen. Wat jammer is natuurlijk aangezien dit mijn plekje is waar ik mijn creativiteit kwijt kan. Ik besloot dan ook om me in te schrijven en mee te doen. Of de blog-a-thon werkte voor mij kan je hieronder lezen.

Ik kwam er maandag rond de middag pas achter dat de blog-a-thon al bezig was. Ik had de week op voorhand wel al gelezen wat het inhield en was totaal vergeten dat het deze week zou worden gehouden. Ik schreef me dus snel in, pakte mijn blogspullen en ging lekker aan de slag.

Maandag:

Op maandag vloog ik er met goede moed in. Ik schreef 1 artikel en plande deze in en brainstormde over de content die ik wil creëren in de toekomst. Hierna vond ik het wel tijd voor een korte leespauze. Ik las mijn boek “Nachtvlinder” geschreven door Teske De Schepper uit en schreef er meteen een recensie over. Deze recensie plande ik ook meteen in zodat deze op dinsdag online zou gaan. Nadat ik deze recensie had getypt was het etenstijd en na het eten begon ik in “Fluisterwater” geschreven door Mirjam Mous – dit was namelijk mijn re-read van deze maand. Deze las ik later op de avond ook uit. Dag 1 was dus een groot succes.

Dinsdag:

1 recensie gepost

Dinsdag was niet mijn blogdag. Ik had namelijk de hele dag hoofdpijn en heb door de dag dutjes gedaan waardoor er van bloggen niet veel in huis kwam. Wel ging mijn recensie die ik gisteren had ingepland online en dit zorgde ervoor dat ik ondanks deze onproductieve dag toch nog een challenge kon afvinken! Hopen dat morgen een betere dag zal zijn!

Woensdag:

Ik ben een echte nachtuil. Na een hele dag in bed te hebben gelegen met hoofdpijn en geen inspiratie sprong ik om 1 uur ’s nachts toch achter mijn laptop. Ik had namelijk een idee voor een artikel die ik meteen wou uittypen. Ik typte dit artikel dan ook en plande het meteen in voor donderdag. Ook begon ik aan een tweede artikel (deze die je nu leest haha) maar deze moet ik door de week updaten zodat het op zondag klaar is en ingepland kan worden. Ook ging de introductie van ons nieuwe wekelijkse topic online namelijk ‘Vraag van de week’ waarin Valerie en ik iedere week een vraag zullen beantwoorden op zowel mijn als haar blog. Door de dag heb ik ook nog gebrainstormd over mijn blog en ging ik kijken wat ik kon aanpassen. Hieruit haalde ik mijn conclusie om ‘Project TBR’ en mijn ‘Agenda’ pagina weg te halen aangezien ik hier niets meer mee deed en dit dus niet meer gelezen werd.

Donderdag:

Op donderdag was ik weer zeer onproductief. Ik wist steeds niet wat te doen en na 10 minuten raakte ik steeds afgeleid. Maar toch is het me gelukt om wat te brainstormen over mijn Instagram pagina. Ik ging kijken of ik een nieuw thema wou opstarten en op welke dagen ik wil gaan posten aangezien ik hier wat consistentie in wil hebben zodat mensen iedere week op een bepaalde dag een Instagrampost kunnen verwachten. Ook ging het artikel dat ik woensdag nacht typte online en dit is het eerste deel in een nieuwe serie op mijn blog genaamd ‘Getest en goedgekeurd?’ een serie waarin ik mezelf uitdaag en dingen ga uittesten die met boeken te maken hebben.

Vrijdag:

Vrijdag was fotoshoot day! Ik maakte wat foto’s voor mijn Instagram en kwam tot de conclusie dat ik gewoon moet posten en mijn perfectionisme moet laten varen aangezien er anders nooit wat van komt. Ik zag namelijk op iedere foto wel een klein detail wat me ergerde maar na dit te hebben besproken in de Blog-a-thon instagram groep heb ik besloten deze foto’s toch te posten. De eerste post ging dan ook online! Ook maakte ik een planning met wanneer ik wil posten op Instagram en typte ik verder aan deze blogpost (a little behind the scènes haha) Ook werkte ik achter de schermen aan mijn most anticipated lijstje, dat is ieder trimester toch een redelijk groot klusje als de catalogussen van de uitgeverijen uitkomen. Ik maakte de lijst uiteindelijk af waar ik zeer trots op ben.

Zaterdag:

Op zaterdag bewerkte ik een aantal foto’s en was het een rustig dagje. Ik hoop morgen een recensie te typen (of meer wie weet) en de captions van komende instagram posts te schrijven zodat ik deze maar hoef in te plannen en ze klaar heb staan.

Zondag:

Zondag nacht (nachtuiltje like i said) typte ik een blogpost (de most anticipated releases van mei) en las ik mijn boek wat ik moest lezen voor de blogtour – ik ben een slechte planner en doe alles vaak last minute. Toen ik wakker werd las ik het boek uit en typte ik de recensie. Deze kwam dan ook meteen online. Voor de rest deed ik niet meer zoveel op Zondag.

Wrap-up:

Wat heb ik nu bereikt met de blog-a-thon?

Ben ik actiever bezig geweest met mijn blog? YESS, ik was zeker actiever bezig met mijn blog en instagram omdat ik bewuster werd van de tijd die ik niet spendeerde aan bloggen en hierdoor een “schuldgevoel” had als ik niet blogde – we zitten namelijk nog steeds in een blog marathon eh!

Hoeveel artikelen schreef ik? Ik schreef maar liefst 4 blogartikels en 2 recensies. Dit vind ik persoonlijk zeer goed aangezien ik echt in een blog slump zat en dit me er toch heeft weten uit te trekken.

Wat deed ik achter de schermen? Ik brainstormde over content en kwam met veel leuke ideeën, ik brainstormde over mijn blog in het algemeen (dingen die ik moet aanpassen of verwijderen) en ik brainstormde over Instagram en hoe ik dit wou aanpakken. Ik maakte ook Instagram foto’s die ik bewerkte (zo heb ik eventjes weer een voorraad aan foto’s) En ik las 3 boeken uit.

Wordt de Blog-a-thon na deze test goedgekeurd? 

Zeker weten! Ik vond het heel leuk om eens in plaats van een leesmarathon mee te doen aan een blog marathon. Ik geraakte echt in een blogging mood en hoop stiekem dat er nog een ronde komt want hier kijk ik reikhalzend naar uit!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Céline schreef:

    Awh wat leuk om te lezen Chelsey!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *