Eurovisie Songfestival week!

Afgelopen week zou Het Eurovisie Songfestival hebben plaatsgevonden bij onze noorderburen in Rotterdam. Een festival waar ik als trotse fan iedere jaar naar uitkijk en ook voor aftel. Dit is het enige waar ik ieder jaar in het voorjaar naar kan uitkijken en nu het festival is afgelast mistte ik het hierdoor wel een beetje. Het gevoel van enthousiasme om alle acts te kunnen bekijken en de spanning tijdens iedere puntentelling is ieder jaar weer een heus feestje. Daarom leek het me een leuk idee om dit feestje naar Leesmeemetmij te halen. Deze week staat mijn blog dan ook helemaal in het thema van Het Eurovisie Songfestival. Vandaag (op Dinsdag), Donderdag en Zaterdag kan je hier dus een Eurosong related blogpost vinden. Vandaag deel ik graag met jullie hoe mijn liefde voor Het Eurovisie Songfestival is ontstaan.

Mijn liefde voor Het Eurovisie Songfestival is ontstaan als klein meisje. Ik was vroeger verzot op zang en dans en kon dan ook uren aan een stuk dansen en zingen in de tuin. Ik ontdekte Het Eurovisie Songfestival door de Junior versie die werd uitgezonden in samenwerking met Ketnet. Ik vond het dan ook heel spannend om de voorrondes te bekijken en er achter te komen wie ons land zou vertegenwoordigen in de grote finale. Mijn droom dan België ooit eens mocht winnen is helaas niet uitgekomen. Toen ik in 2008 de junior versie ontdekte kwam ik er ook snel achter dat er een volwassen versie was. In 2009 volgde ik dat dan ook voor het eerst (ik moest wel de herhalingen de dag later kijken aangezien ik 9 jaar was en dus nooit zo lang mocht opblijven) en zag dat Alexander Rybak het festival won met zijn geweldig nummer ‘Fairytale’ Dit liedje stond hierna enkele weken op repeat aangezien ik dit nummer echt prachtig vond. In het najaar van 2009 ging Laura Omloop voor ons land naar de finale maar zagen we hoe Nederland met de prijs ging lopen. Ik volgde sinds dat jaar zowel de Belgische als de Nederlandse voorrondes en was dus fan van beide nummers. Totdat België in 2013 besloot om met het Junior Eurovisie Songfestival te stoppen. Hoewel ik de Junior Eurosong liedjes van België uit 2006, 2007 en 2008 ook wel kende was ik toen nog niet zo’n fanatieke fan wat iedere voorronde bekeek.

Dit is dus waar mijn liefde van Het Eurovisie Songfestival is begonnen. Ik volg dit festival dus al ongeveer 14 jaar (waarvan 11 jaar fanatiek) Ik heb ook twee playlists gemaakt die jullie kunnen beluisteren met mijn favoriete Eurovisie Songfestival nummers doorheen die 11 jaar.

De volwassen playlist kan je HIER vinden.

De junior playlist kan je HIER vinden.

 

Kijken jullie wel eens naar Het Eurovisie Songfestival? En zijn jullie fan of niet?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *