Weekly reading blog #22

Omdat december de leukste maand van het jaar is wou ik graag iedere week proberen vast te leggen in een weekly reading blog. Vanaf vandaag kan je dus iedere week in december weer een blogje lezen over mijn week. Beginnen doen we natuurlijk op maandag de 29ste…

Maandag 29 november:
Op maandag ging mijn wekker al zeer vroeg (6 uur ’s ochtends) omdat ik naar stage moest. Ik maakte me klaar, maakte mijn ontbijt en toen sprong ik in mijn auto om naar Hasselt te vertrekken. Hier eenmaal aangekomen at ik mijn ontbijt in de auto. Ik had stage van 8 – 17 uur. Mijn dag bestond vooral uit pakketjes samenstellen en inpakken, er waren namelijk kaften geleverd in plastic die ik eruit moest halen omdat de auteur deze kwam signeren. Hierna moest ik labels op de enveloppen plakken en alles in deze enveloppen steken. Dit bij ongeveer 100 pakketjes dus ik had een drukke maar ook wel leuke dag. In mijn pauze begon ik in Een jongen met de naam Kerstmis geschreven door Matt Haig en las ik 79 pagina’s op een halfuur, ik luisterde naar het luisterboek waardoor ik supersnel las. ‘S avonds plofte ik op de zetel en kwam ik er niet meer van af tot ik naar mijn bed ging.

Op maandag las ik dus enkel die 79 pagina’s in mijn pauze.

Dinsdag 30 november:

Dinsdag had ik een drukke en lange dag voor de boeg maar toch eentje waar ik enorm naar uitkeek. Mijn wekker ging weer om 6 uur omdat ik ook op dinsdagen naar stage moet. Op stage aangekomen begon in aan nog een inpak dag, deze keer moest ik nog 111 pakketjes samenstellen maar omdat deze pakketjes een kleiner formaat hadden verliep dit wel wat vlotter en was ik er uiteindelijk on nog geen 2 uurtjes mee klaar. Ook werd ik beloond voor mijn harde werk aangezien de sint was langs geweest en ik wat uit de mand mocht nemen. Tijdens mijn andere taken snoepte ik mijn buit op en toen was het al tijd om pauze te nemen. Ik las weer tijdens mijn pauze uit De jongen met de naam Kerstmis en las 59 pagina’s. Hierna begon mijn tweede helft van mijn shift en die bestond uit het (opnieuw) frankeren van de pakketjes die op maandag werden gemaakt. De dag vloog uiteindelijk om en na stage had ik iets leuks op de planning staan.

Ik bleef namelijk in Hasselt aangezien ik samen met mijn collega’s van mijn studentenjob (en oud collega’s van mijn tussenjaar) ging uiteten en naar Winterland ging. We aten heerlijke burgers en nachos in Amigos en kletsten gezellig wat bij. Hierna trokken we onze dikke winterjassen aan en vertrokken we naar Winterland. Hier gingen sommige van ons schaatsen (ik gelukkig niet) en de rest ging iets drinken.
Het was een avond gevuld met gezelligheid.

Terwijl ik was aan het wachten op mijn collega’s om te arriveren in Hasselt las ik ook nog Maxi van Fluks: een eigenwijze fee geschreven door Anna Ruhe uit. En dit kwam goed uit aangezien ik na Winterland geen tijd meer had om te lezen en dit een boek van mijn TBR was.

Ik moest een van mijn collega’s naar huis brengen en zij hebben laatst puppy’s gekregen waardoor ik ook nog eventjes met de puppy’s ben gaan knuffelen alvorens ik huiswaarts keerde.

Het was dus een lange en vermoeiende maar zeer leuke dag. Toen ik thuiskwam keek ik nog enkele Youtube video’s alvorens mijn ogen dichtvielen.

Ik las in totaal op dinsdag 167 pagina’s.

Woensdag 1 december:
Woensdag was ik erg moe, omdat ik pas tegen half 2 in mijn bed lag en ik de dag ervoor om 6 uur was opgestaand voelde ik de vermoeidheid wel. Ik besloot dan ook dat ik wel een rustdagje had verdient. Ik sliep uit (maar werd tussendoor wel eventjes wakker gemaakt door mijn metekindje die me eventjes kwam knuffelen in bed vooraleer hij zijn dutje deed) en kwam daarna traag op gang. Mijn dag bestond vooral uit series kijken, wat spelen met Leon en tussendoor wat leren voor mijn Frans toets van vrijdag.

‘S avonds ging ik in bad en begon ik Hamley in de sneeuw geschreven door Sandra J. Paul. Hierna Facetimede ik nog eventjes met Valerie. En nadat we hadden opgehangen besloot ik nog een film te kijken op Disney+ namelijk Noelle, dit was een film waar ik al langere tijd naar uitkeek om te kijken.

Toen de film gedaan was was het al redelijk laat en besloot ik maar om mijn bed in te kruipen en te slapen omdat ik de dag nadien een lange online lesdag voor de boeg had.

Ik las uiteindelijk 45 pagina’s van Hamley in de sneeuw.

Donderdag 2 december:

Donderdag was mijn verjaardag! Ik werd wakker gemaakt door mijn mama die mijn hond op bed kwam zetten en met mijn cadeau (een bol cadeaukaart) Ook maakte ik mijn adventskalenders open en vond ik in mijn Mymuesli kalender een heerlijke verrassing.
Ik voelde me wel niet echt fit op donderdag, ik kon niet echt veel eten in de ochtend en was ook redelijk moe (dat was echter wel mijn eigen schuld door zo laat te gaan slapen) Ik had een lange online lesdag maar at als lunch mijn Mymuesli van in mijn adventskalender. Rond 16 uur waren mijn lessen gedaan en omdat ik doorheen de dag me steeds minder fit was gaan voelen besloot ik om een middagdutje te doen. Ik kroop dan ook rechtstreeks mijn bed in en werd pas rond 19 uur wakker.

Na mijn dutje was het tijd om mij in de zetel te nestelen met mijn dagelijkse series. Nadat ik deze had gekeken keerde ik terug naar mijn kamer om nog wat te leren voor mijn Frans toets. Op de achtergrond had ik de patreon leessprints van Steph loves opstaan. Nadat ik klaar was met leren ging ik nog wat Youtube video’s kijken in bed alvorens ik weer in slaap viel.

Ik las op donderdag niets.

Vrijdag 3 december:

Op vrijdag werd ik al wat fitter wakker. Ik maakte mij klaar voor mijn online lessen en Frans toets. Gelukkig had ik enkel las in de voormiddag waardoor ik de namiddag vrij was om te doen waar ik zin in had. De voormiddag vloog voorbij en hierna at ik mijn lunch en keek ik Jani de musical samen met mijn mama. Hierna ging ik naar boven en typte ik nog een blogpost. Ook las ik Dikkie Dik wacht op Sinterklaas en typte ik deze recensie. De rest van de dag keek ik vooral wat series en nam ik een douche.
‘S avonds facetimede ik weer eventjes met Valerie en hebben we samen wat gelezen. Ik las uiteindelijk Hamley in de sneeuw nog uit.
Hierna keek ik nog wat Youtube filmpjes in bed vooraleer ik in slaap viel.

Op vrijdag las ik 63 pagina’s van Hamley in de sneeuw en 6 pagina’s van #Ikdatemetkerst. Dit bracht mijn totaal op 69 pagina’s. En ik las ook Dikkie Dik wacht op Sinterklaas.

Zaterdag 4 december:
Zaterdag besloot ik om uit te slapen en een rustig blogdagje te voorzien. Ik moest nog enkele recensies typen van prentenboeken die de dag nadien voor Leon op de Sinterklaastafel zouden liggen. Uiteindelijk typte ik maar 1 recensie en typte ik nog een blogpost. In de avond zette we ook alles klaar voor Sinterklaas, dit vond ik weer heel leuk om te doen aangezien het er altijd zo leuk bijligt. De rest van de dag heb ik enkele series ingehaald. ‘S avonds plofte ik op de bank aangezien K3: een nieuw begin op de TV was. Omdat dit redelijk snel gedaan was keken mama en ik achteraf ook nog Dancing with the stars aangezien dat ook opnieuw was begonnen.

Op zaterdag las ik enkel het prentenboek Dikkie Dik en de kerstmuis. Ik keek vooral heel wat series en had een rustig dagje.

Zondag 5 december:

Op zondag had ik ook weer een drukkere dag voor de boeg aangezien het zowel Sinterklaas was als de verjaardagsfeestjes van mijn papa en ik. Maar omdat mijn zus pas zou komen als Leon zijn dut had gedaan had ik nog wat tijd om prentenboeken te lezen en de recensies hiervan te typen. Mama had op zaterdag ook al croissants gekocht en deze at ik als ontbijt voordat ik erin zou vliegen. Ik las 3 prentenboeken en typte deze recensies en ook typte ik de recensie van Hamley in de sneeuw. Voordat mijn zus kwam douchte ik ook nog en maakte ik mij klaar.
Toen mijn zus er eenmaal was kon het feestje beginnen. Het was superleuk om Leon zijn reactie op de Sinterklaastafel te zien. Het bord vol snoepjes viel het meeste in de smaak aangezien hij hier niet van af kon blijven. Wij aten tussendoor lekkere borrelhapjes en keken de musical K3: Doornroosje op vraag van mijn zus. ‘S avonds ging iedereen naar huis en kroop ik nog eventjes achter mijn computer. Ik typte nog een blogpost wat later in die week online zou komen en plande deze alvast in. Nadien facetimede ik nog eventjes met Valerie en hebben we samen wat gelezen. Ik las uiteindelijk 29 pagina’s van De familie Claus.

Deze week las ik dus niet echt veel maar was ik wel productief bezig voor de blog en blogmas. Ik las dus heel wat prentenboeken en typte ook enkele andere blogposts.

Wrap-up van de week:
Maxi van Fluks: een eigenwijze fee – Anna Ruhe 108 p (4 sterren)

Maxi van Fluks 1 - Een eigenwijze fee

Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul 108 p (4,5 sterren) RECENSIE

Hamley, het zwarte katje 3 -   Hamley in de Sneeuw

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas – Jet Boeke 16 p (4 sterren) RECENSIE

Dikkie Dik en de kerstmuis – Jet Boeke 16 p (4 sterren)

Fonkelende lichtjes in de boom – Samn Taplin & Alison Friend 16 p (4,5 sterren) RECENSIE

Fonkelende lichtjes in de boom

De kerstman op bezoek 16 p (4 sterren)

De kerstman op bezoek

Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… – Sam Taplin & Ana Larrañaga 16 p (4,5 sterren)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *