Mijn boeken tijdlijn #4

Toen ik laatst eens probeerde te brainstormen voor nieuwe ideeën voor blogposts kwam ik al snel op het idee om een boeken tijdlijn te maken. Welke boeken hebben een enorme impact gehad op wie ik nu als lezer ben? Deze boeken ga ik in deze post allemaal uitlichten aangezien ik het wel erg leuk vind om eens terug te denken aan welke boeken ik doorheen de jaren las. Omdat de lijst redelijk lang is geworden heb ik besloten om dit in te delen in 5 delen. Iedere maand deel ik dan ook een stukje van de tijdlijn met jullie met vandaag het vierde stukje:

Het 5de – 7de middelbaar:

Toen De selectie reeks geschreven door Kiera Cass uitkwam hing er een enorme hype rond deze boeken. Toch las ik pas de reeks toen de eerste trilogie vertaald was en de tussendelen ook al vertaald waren. Tijdens een trip naar de bibliotheek ontdekte ik deze boeken op de plank en vond de covers meteen prachtig! Omdat ik er op booktube ook al veel goede dingen over had gehoord besloot ik om ze te lenen. Hierna zette ik mij in het zonnetje en begon ik te lezen. Ik was meteen verslaafd aan het verhaal en kon niet stoppen met lezen. Dit was een van de eerste series wat ik echt bingede en waarbij ik niet kon stoppen met lezen. Ik verslond deze boeken dan ook en was blij toen werd aangekondigd dat er een nieuw deel in de reeks zou komen. Echter moest ik hier wel nog een jaar op wachten vooraleer deze werd vertaald. Ik herinner me dan ook dat ik op de dag van de release van De prinses het boek meteen in de Standaard boekhandel bij mij in de buurt ben gaan halen.

In de zomer voor mijn laatste jaar van het middelbaar onderwijs begon ik al wat meer volwassen fictie te lezen en met name het feelgood genre. Omdat we tijdens die zomer voor het eerst een volledige week op vakantie zouden gaan besloot ik hiervoor nog even naar de bibliotheek te gaan om ervoor te zorgen dat ik genoeg leesvoer mee had. Zo ontdekte ik de Sara reeks geschreven door Ria Maes. Ik had vroeger de telenovelle gevolgd op VTM en toen ik de boeken zag liggen wou ik het een kans geven. Ik besloot de eerste 2 delen uit te lenen en mee te nemen op vakantie. In de auto las ik meteen al een groot deel van het eerste boek. Omdat het in dagboekvorm is geschreven lezen de passages zeer vlot waardoor je door de boeken heen vliegt. De keuze om maar twee boeken mee te nemen op vakantie heb ik me nog vaak beklaagd aangezien ik ook in rap tempo het tweede deel uit had en eigenlijk wou weten hoe het verhaal verder zou gaan. Bij thuiskomst ging ik dan ook meteen naar de bibliotheek en leende ik nog een paar andere delen uit. Sinds 2019 ben ik deze reeks ook zelf beginnen sparen aangezien de bibliotheek enkel de eerste 12 delen had en ik graag de reeks zelf wou hebben in de kast. Ondertussen mis ik er enkel nog 2 en dan is de serie compleet.

In 2016 ben ik begonnen met het recenseren van de boeken van uitgeverij Dutch Venture Publishing. In mijn 2 laatste jaren van het middelbaar begonnen zij ook wat meer feelgood/ new adult boeken uit te geven. De Twin Bridges reeks was mijn eerste kennismaking met dit genre en ik heb iedere blogtour wat werd georganiseerd rond deze reeks meegedaan. Deze boeken lezen ook weer zo snel en werden ook uitgegeven in het desbetreffende seizoen. Deel 1 speelde zich af in de winter en dit wisselde zich af. Zo hadden we vaak een wintertitel en een zomertitel en leerde we steeds een ander koppel kennen. Dit was dan ook een van de eerste reeksen waar ik mee bij was in die tijd. Iedere keer als er een nieuw deel verscheen las ik het meteen. Omdat er ondertussen alweer een nieuw deel is verschenen in deze reeks wil ik eigenlijk heel graag de serie herlezen. Ik hoop dat dan ook tegen het einde van de maand te doen aangezien ik wil ontdekken of ik de reeks nog altijd zo leuk vind als toen.

Over DVP gesproken. In mijn laatste jaar aan de middelbare school besloten ze om De full moon reeks geschreven door Stefanie Van Mol uit te geven. Eerst dacht ik dat de reeks niks voor mij zou zijn aangezien ik meestal niet echt romance over bandleden las. Maar ik besloot om het toch een kans te geven en wat ben ik blij dat ik dat toch heb gedaan! Dit was een van de eerste “erotische boeken” wat ik las, nu moet ik wel zeggen dat het vergeleken met andere erotische boeken redelijk licht is naar mijn gevoel en dat het dus zeker een aanrader is voor mensen die kennis willen maken met dit genre en niet zo goed weten waar te beginnen. Ik vond deze reeks zo goed! Ieder deel volgen we weer een ander koppel maar omdat de koppels allemaal bevriend zijn komen ze in andere delen ook wel vaak terug zodat je ook ziet hoe het nu met de andere geliefde koppels gaat. Toen het laatste deel verscheen in de reeks herlas ik ook de eerste delen en dat was zoo fijn! Ik raad je dan ook echt aan om genoeg tijd te voorzien want je wil deze serie absoluut bingen!
Na de laatste examenperiode van mijn middelbare school carrière ging ik met mijn beste vriendinnen van mijn klas naar een girls night in de bioscoop. We gingen kijken naar de film Midnight sun. We vonden deze film zo leuk en moesten ook wenen op het einde. Later die avond zag ik dat Best of YA een winactie hield om het boek en een goodiebag rond deze film en boek te winnen. Samen met mijn vriendinnen besloten we om een kansje te wagen. Later die week terwijl ik me was aan het klaarmaken voor mijn diploma uitreiking kreeg ik een berichtje binnen in de vriendinnengroep. Ik moest kijken op Facebook want ik had de winactie gewonnen! Nu doe ik bijna nooit mee aan winacties dus ik was dan ook erg verbaasd dat ik het had gewonnen. Toen het boek binnenkwam besloot ik het dan ook meteen te lezen. Tijdens het lezen voelde ik opnieuw alle emoties die door mij heen gingen tijdens het kijken van de film in de bioscoop. Het is sindsdien dan ook echt een boek/film waar ik vaak naar terug ga wanneer ik het eventjes nodig heb.

In mijn laatste jaren aan de middelbare school las ik dus vooral series en ontdekte ik nieuwe genres zoals volwassen feelgood en erotische fictie. Ook greep ik wel wat terug naar het vertrouwde (boeken over ziekte/berperkingen) maar dit in beperkte mate.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *