Movie review: De familie Claus

Vorig jaar verscheen de film De familie Claus op Netflix. Omdat het een Vlaams/Nederlandse film was werd ik erg nieuwsgierig. Toch duurde het nog een jaar vooraleer ik eindelijk besloot om deze film te kijken. Toen ik het boek zag liggen op LEES! kreeg ik meteen het idee om zowel het boek als de film te recenseren. Omdat de film eerst verschenen is besloot ik dan ook eerst de film te recenseren.


Wanneer Jules zijn papa plots overlijdt besluit zijn mama om naar België te verhuizen om hier op Jules zijn opa te passen. Jules zijn opa heeft een knus winkeltje vol met prulletjes, omdat de feestdagen eraan komen wil hij het gezelliger maken door de kerstboom op te zetten. Maar Jules is helemaal niet in de kerststemming, deze dagen roepen enkel nare herinneringen op aan de dood van zijn papa vorig jaar. Tijdens een van de bezoekjes aan zijn opa ontdekt Jules een magische sneeuwbol, wanneer hij ermee schudt beland hij plots in een ander land. Hij besluit om op avontuur te gaan en komt in de verste uithoeken van de wereld terecht. Wanneer hij plots achter een groot geheim komt zet dit zijn leven volledig op zijn kop. Kan Jules terug leren om van de mooiste tijd van het jaar te houden? 


Ik kijk meestal geen Vlaamse/Nederlandse films, misschien was dit dan ook een van de redenen dat ik het bekijken van deze film wat uitstelde. Toch heeft deze film een topcast met vele bekende zoals Jan Decleir, Pommelien Thijs, Josje Huisman en nog veel meer. Pas toen ik zag dat er een boek van was verschenen kreeg ik het idee om de film te kijken. Ik las het boek eerst (wat misschien een minder voor de hand liggende keuze was aangezien de film er was voor het boek) maar dit kon de pret niet drukken. Na het lezen van het boek kreeg ik juist meer zin om de film eindelijk te bekijken. We volgen de film eigenlijk vanuit twee perspectieven, enerzijds volgen we het verhaal van Jules en zijn opa en anderzijds volgen we het verhaal van Jules zijn mama in de koekjesfabriek. Ik vond beide verhaallijnen wel zeer leuk en was benieuwd hoe dit visueel werd gebracht. De manier hoe wordt omgegaan met rouwen vond ik ook heel mooi gedaan en zeker herkenbaar voor vele tijdens de feestdagen. Omdat de film eerst was zie je ook dat het verhaal hierin vollediger wordt gebracht en dat het totaalplaatje zo klopt. Als je de film al hebt gezien is het boek nog steeds een aanrader omdat het niet volledig het verhaal van de film is maar eerder in een beknoptere versie. 


De familie Claus is dan ook een echte familiefilm met heel wat lagen en vooral boordevol magie! (Her)ontdek samen met Jules de magie van Kerstmis en al het moois wat het te bieden heeft. Ik ben na het kijken van deze film enorm nieuwsgierig geworden naar het vervolg en kijk er dan ook enorm naar uit om deze snel te kijken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *