Mijn ultieme winter reads

Als ik naar mijn boeken kast keek en ging nadenken welke boeken me een ultiem winters gevoel geven kwam ik al direct op enkele titels. Het idee om dit alles in een lijstje te gieten groeide dus leek het me een leuk idee om vandaag dit lijstje met jullie te delen.


Twilight – Stephenie Meyer

Deze serie bracht me op het idee van dit lijstje. Tijdens mijn re-read van Morgenrood besefte ik dat dit een ultieme guilty pleasure is voor tijdens de koude wintermaanden. 


De wolven van Mercy Falls – Maggie Stiefvater

Toen ik ging nadenken over dit lijstje kwam deze reeks ook meteen op in mijn gedachten. Ik heb jaren na het lezen van deze boeken nog altijd een herinnering dat ik deze reeks las onder het licht van de kerstboom. Daardoor weet ik dat ik deze boeken verslonden heb tijdens deze prachtige tijd van het jaar. 


Girl online – Zoe Sugg

Deze reeks heeft 2 winterboeken namelijk het eerste en het laatste deel in de trilogie. Omdat deze boeken plaatsvinden tijdens de kerstmaanden is dit dan ook een serie die me een ultiem winters gevoel geeft als ik ze herlees.


De Iron Fey – Julie Kagawa

Volgorde van de Iron Fey serie van Julie Kagawa op een rij

Hoewel ik deze reeks voor het eerst in de zomermaanden ontdekte vind ik het ook wel winterse boeken. We hebben zowel een zomer als een winter hof waardoor ik beide vibes wel voel. Ik zou deze reeks dan ook eens graag willen herlezen tijdens deze koude wintermaanden.


Sara – Ria Maes

Mijn dagboek Sara, Ria Maes | 9789044320640 | Boeken | bol.com

Hoewel dit een ultieme guilty pleasure is heeft de reeks ook heel wat winterspecials. Ook lees ik altijd wel een van deze boeken in de winter waardoor dit wel een reeks is wat ik associeer met de winter.


10 blind dates – Ashley Elston

10 blind dates, Ashley Elston | 9789000370573 | Boeken | bol.com

Dit boek las ik eind 2019 en eindigde toen als een van mijn favoriete boeken van dat jaar. De setting is extreem cozy door de grote familie en het speelt zich ook nog eens af in de kerstperiode. Dit is dan ook echt eentje voor op ieders kerst TBR van dit jaar!


Twin Bridges – Debra Eliza Mane & Lizzie van den Ham

Deze boekenreeks telt ook enkele winterse boeken en als laatste deel een kerstboek. Dit is dan ook wel een van de series waar ik aan terugdenk als ik denk aan een winterse setting.

Er zijn nog heel wat andere leuke kerst/winterboeken maar dit zijn alle boeken waar ik meteen aan terugdenk als ik het woord Winter hoor en wat me een ultiem winters gevoel geven. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *