Cadeau ideeën voor boekenliefhebbers

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan, wat ook betekend dat er weer cadeautjes gekocht worden om te geven aan onze dierbaren. Heb jij een boekenliefhebber in jouw familie of vriendenkring en weet je niet wat te kopen? Of ben je zelf een boekenliefhebber en weet je niet wat te vragen? Dan heb geef ik enkele tips om te schenken aan de boekenliefhebber of om op je verlanglijstje te zetten voor de feestdagen.

Voor wie het nuttige aan het aangename wilt koppelen:

Een leeslampje:

Voor de boekenliefhebber wat graag in bed nog een fysiek boek wilt lezen is een leeslampje zeer handig. Ik kocht laatst op aanraden van Yasmine (@thebookishyasmine op Tiktok) een leeslampje op Amazon en ben er zeer tevreden over. Dit leeslampje kan je vastklippen aan je boek om zo nog tot in de late uurtjes te genieten van je boek. Dit leeslampje heeft 3 verschillende kleuren lichtstanden en heeft ook enkele standen om de helderheid aan te passen. Perfect dus voor iedere boekenliefhebber.

Een e-reader:

Iedere lezer kent het wel; zoveel boeken willen hebben maar er niet alle ruimte voor hebben. Of iemand wat graag op reis gaat en geen kilo’s aan boeken wil meeslepen. Voor deze boekenliefhebber raad ik een e-reader aan. Een e-reader biedt heel wat mogelijkheden en leest ook nog eens gemakkelijk omdat het zo compact is. Zelf heb ik een Kobo Libra H2o wat echt een aanrader is (wil je meer weten over deze e-reader dan kun je mijn artikel hierover lezen.)

Een e-book/ luisterboek abonnement:

Een kobo e-reader valt ook goed te combineren met een Kobo plus abonnement waarop men onbeperkt eboeken kan lezen voor een kostprijs van €9,99 per maand. Zelf heb ik een combi pakket waardoor ik zowel kan lezen op mijn Kobo ereader als kan luisteren op mijn smartphone. Dit abonnement kost maandelijks €12,99

(Wil je meer te weten komen over Kobo plus en wat ik hiervaan vind? Lees dan mijn artikel over Kobo plus)

Ook kan ik zeker Storytel aanraden. Zelf heb ik Storytel ook om mijn luisterboeken op te luisteren aangezien ik deze software hiervoor wel het handigste vind en het wat betere features heeft dan Kobo plus op gebied van luisteren. 

(Ook over Storytel heb ik een artikel wat je kan lezen om meer hierover te weten te komen.)

Voor wie houdt van bookish goodies:

Voor de boekenliefhebber wat graag wat merch heeft van zijn/haar favoriete boek zijn bookish goodies een echte aanrader. 

Hierin heb je verschillende categorieën in verschillende prijsklassen.

Zo heb je bijvoorbeeld:

Boekenleggers

Mijn favoriete shops om boekenleggers te kopen:

Booksleeves/jacky’s

Mijn favoriete shops om booksleeves/jacky’s te kopen zijn:

T-shirts & Hoodies

Mijn favoriete shop om bookish T-shirts & hoodies te kopen:

StorytellerDesignsLT

Zelf kocht ik hier:

De kwaliteit van truien is echt goed, ze zijn niet te dik waardoor ze perfect zijn om als cozy sweater te gebruiken. 

Ook zijn de T-shirts best wel dik qua materiaal waardoor ik deze vaak ook draag als casual outfit.

Geurkaarsen/waxmelts

Mijn favoriete shop om bookish geurkaarsen te kopen:

Letters&Lights

Andere bookish goodies:

  • Zeep
  • Mokken
  • Pins

Als je het favoriete boek weet van de boekenliefhebber waarvoor je een cadeau wil kopen kan je de titel hiervan ook gewoon ingeven op Etsy en dan erachter welk product je hiervan zoekt. Hierna krijg je heel wat kleine shops die producten van dit boek verkopen.

Voor de bookish besties:

Als jullie beide van lezen houden kunnen jullie een bookswap doen. Valerie en ik besloten dat dit jaar te doen. De bedoeling is hierbij om een leuk pakketje samen te stellen voor elkaar (dit kan met vanalles zijn zoals snacks, bad/beautyproducten, bookish goodies) kortom alles waar de persoon aan wie je het geeft van houdt. En als “grote” cadeau geef je dan een boek cadeau aan elkaar. Je kan hiervoor een wenslijstje opstellen en deze doorsturen naar elkaar, zo krijg je toch een boek wat je wilt en waarvan je zeker weet dat je het nog niet in je kast hebt staan.

De doos wat ik aan Valerie gaf dit jaar zag er zo uit:

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *