Mijn boeken tijdlijn #2

Toen ik laatst eens probeerde te brainstormen voor nieuwe ideeën voor blogposts kwam ik al snel op het idee om een boeken tijdlijn te maken. Welke boeken hebben een enorme impact gehad op wie ik nu als lezer ben? Deze boeken ga ik in deze post allemaal uitlichten aangezien ik het wel erg leuk vind om eens terug te denken aan welke boeken ik doorheen de jaren las. Omdat de lijst redelijk lang is geworden heb ik besloten om dit in te delen in 5 delen. Iedere maand deel ik dan ook een stukje van de tijdlijn met jullie met vandaag het tweede stukje:

Het 1ste & 2de middelbaar:

Dat ik het leesvirus te pakken had bleek wel in mijn eerste jaren op de middelbare school. Mijn school lag kortbij een boekhandel en vaak vroeg ik dan ook aan mama of we eventjes konden stoppen bij de Standaard boekhandel om te neuzen tussen de boeken. Hier ontdekte ik Mijn bonzend hart, een boek wat gaat over een meisje met een hartafwijking en dit boek las ik dan ook later meerdere keren opnieuw. (ik denk dat ik door dit boek ook wel vaker boeken lees over mensen met een ziekte of beperking)

Mijn allereerste boekbespreking deed ik rond het boek Verkeerd moment, verkeerde plaats geschreven door Luc Descamps. Dit puur om de reden dat mijn zus dit boek had gekocht tijdens een signeersessie van school en we het dus thuis hadden liggen (we hadden vroeger niet echt enorm veel boeken aangezien mijn zussen en broer ook geen grote lezers waren) Aan deze boekbespreking denk ik nog vaak terug aangezien het zo’n leuke opdracht was en ik hierdoor echt begon te houden van lezen. We moesten een “blackbox” maken – wat vliegtuigen ook hebben. En we moesten de doos zo versieren dat het paste bij de cover van het boek en we moesten deze doos dan vullen met spulletjes die te maken hadden met het boek. Omdat dit boek gaat over een fietsongeluk maakte ik met strijkparels een fiets en een standaard om deze op te zetten en verzon ik nog enkele voorwerpen die te maken hebben met dit boek.

In het tweede middelbaar vond ik tijdens een tripje naar de boekhandel een pocketversie van het eerste boek in de Twilight reeks. Omdat een van de laatste films in deze reeks pas was verschenen had iedereen het opeens over de boeken. Toen ik zag dat het pocketboekje maar 5 euro koste kon ik hem niet laten liggen. Ik kan me tot op de dag van vandaag nog steeds herinneren dat ik tijdens het lezen van dit boek in zo’n trance zat dat ik pas merkte dat ik de hele nacht had doorgelezen toen mijn papa zijn wekker afging.

Omdat mijn mama vaak iedere week bij de boekhandel moest stoppen en ze vaak een halfuur moest wachten besloten we dat een goed alternatief een e-reader was. We zagen in de promotie bij de Kruidvat een goedkope bebook e-reader voor 60 euro met een beschermhoes inbegrepen. Toen mijn mama hier na haar werk mee thuis was was ik door het dolle heen! Eindelijk kon ik boeken lezen zonder rechtstreeks naar de boekhandel te moeten, ik kon namelijk met enkele klikken eboeken bestellen en deze meteen lezen. Ik las dan ook de rest van de Twilight reeks op mijn ereader.

Ook ging ik vaak naar de bibliotheek in die tijd. Hier ontdekte ik Het rampzalige verhaal van jou en mij. Dit boek was absoluut een keuze gebaseerd op de cover, toen ik het boek uit de rek nam en de cover zag MOEST ik hem mee naar huis nemen. Hoewel ik in die tijd graag las had ik nog een grotere passie voor muziek. Ik maakte eindeloze Spotify playlists en luisterde dagelijks uren naar muziek. Toen ik zag dat in dit boek ieder hoofdstuk begint met een titel/stukje van een liedje werden deze twee passies plots gecombineerd. Het verhaal van Brie heeft me uiteindelijk nooit los weten te laten aangezien ik er nog vaak aan terugdenk en ik dit boek dit jaar heb herlezen omdat het zo’n goed boek is!

Als ik terugkijk naar deze periode zie ik wel een trend vormen: het zijn bijna allemaal boeken (buiten Twilight) waarbij het hoofdpersonage een ziekte/beperking heeft. Doorheen de jaren is dit stukje van wie ik ben geworden als lezer wel gebleven aangezien ik nog vaak boeken lees over een ziekte/beperking.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *