Mijn boeken tijdlijn #3

Toen ik laatst eens probeerde te brainstormen voor nieuwe ideeën voor blogposts kwam ik al snel op het idee om een boeken tijdlijn te maken. Welke boeken hebben een enorme impact gehad op wie ik nu als lezer ben? Deze boeken ga ik in deze post allemaal uitlichten aangezien ik het wel erg leuk vind om eens terug te denken aan welke boeken ik doorheen de jaren las. Omdat de lijst redelijk lang is geworden heb ik besloten om dit in te delen in 5 delen. Iedere maand deel ik dan ook een stukje van de tijdlijn met jullie met vandaag het derde stukje:

Het 3de – 5de middelbaar:

In het 3de middelbaar las ik echt iedere dag wel, ik had ook besloten om naar een school verder weg te gaan namelijk in Hoeselt wat betekende dat ik iedere dag ongeveer een uur in de auto zat, vaak besloot ik dan ook om deze tijd te benutten en mijn boek erbij te pakken. In de zomervakantie tussen het tweede & derde middelbaar las ik De hongerspelen. De eerste film was het jaar daarvoor verschenen en hierdoor zag ik deze reeks vaak voorbij komen. Tijdens een hittegolf spendeerde ik dan ook veel van mijn vrije uurtjes buiten en las ik deze boeken. Ik was een complete fangirl en was in de ban van deze reeks.

Die winterperiode las ik De wolven van Mercy Falls reeks geschreven door Maggie Stiefvater. Deze reeks deed me terug enorm hard denken aan Twilight aangezien het ook ging over weerwolven. Onder de kerstboom met het licht van alle kleine lampjes verslond ik deze reeks en ik weet nog dat ik nadien er erg vaak aan terugdacht omdat het zo’n leuke serie was!

In 2013 begon ik mijn blog (in november) maar boekcontent begon ik pas echt te posten in de lente van 2014. Een van de eerste boeken die ik las toen ik mijn blog begon was Wings. Een van mijn vriendinnen in het tweede middelbaar had me dit boek aangeraden en toen ik de reeks in de bibliotheek zag staan besloot ik om het een kans te geven. De reeks was iets totaal anders dan wat ik normaal las aangezien het over feeën gaat maar toch vond ik het een enorme leuke reeks. Later kocht ik deze ook voor in mijn boekcollectie en ik hoop deze reeks binnenkort eens te herlezen om te kijken wat ik er nu van vind.

Rond deze periode begon ik ook met het kijken van booktube en dat heeft er dan misschien wel voor gezorgd dat ik momenteel een beetje Youtube verslaafd ben maar ik heb wel altijd een hele waslijst boeken om te lezen hierdoor. De boeken die op dat moment erg populair waren was De kronieken van de onderwereld reeks. Ik kwam erachter dat deze boeken ook vertaald waren en begon meteen met lezen. Boek na boek verslond ik en voordat ik het wist had ik het vijfde deel uitgelezen en moest ik wachten op het zesde en laatste deel. Toch duurde dit nog even waardoor ik uiteindelijk nooit het laatste deel las. Misschien toch maar eens tijd voor een re-read zodat ik deze reeks kan uitlezen.

In de zomer van 2014 las ik de Iron Fey reeks geschreven door Julie Kagawa. Ik kocht deze reeks in een boxset en toen ik begon met lezen dat ik meteen in de wereld van Meghan en de wereld van de fae. Op de website van HarperCollinsNL kon je toen ook nog de kleine novelles gratis downloaden en ook deze verslond ik. Voor het eerst bingede ik een boekenreeks met tussendelen.

Diezelfde zomer las ik ook Een weeffout in onze sterren op vakantie. Ik herinner me nog goed dat we een weekend aan zee hadden geboekt en ik dit boek las op het strand en ’s avonds in bed uitlas. De plottwist op het einde raakte me zo hard en ik kon dan ook niet stoppen met denken aan dit boek. Toen ik thuis kwam keek ik dan ook meteen de film aangezien die dat jaar was verschenen.

In februari 2015 las ik Girl online. Wie mijn blog al langer leest weet dat dit een van mijn absolute favorieten boeken is. Aangezien ik al enkele jaren Youtube keek volgde ik ook de “originele youtubers” zoals Zoella. Ik hield van haar video’s en toen ze vertelde in een van haar video’s dat ze een boek was aan het schrijven hoopte ik dan ook dat deze vertaald zou worden. In 2015 zag ik het boek dan ook liggen in de boekhandel en ik mocht hem meteen kopen van mijn mama. Eenmaal thuis begon ik direct met lezen. Ik herkende me enorm in de verhaallijn en zwijmelde enorm over het liefdesverhaal van Penny en Noah. Dit is een van de eerste boekenreeksen waar ik zo hard van hield dat ik moest wachten op de vervolgdelen en deze dan ook meteen kocht bij verschijning en in een ruk uitlas. Ieder jaar wanneer het vervolgdeel verscheen las ik ook de delen erop. Helaas werd het een trilogie en moest ik na 3 jaar afscheid nemen van mijn favoriete personages.

In deze periode greep ik enkele keren terug naar het vertrouwde (boeken over ziekte/berperkingen & het fantasy/paranormale genre) maar leerde ik ook kennismaken met een nieuwe wereld namelijk de wereld van de fae. Ook begon ik dagelijks meer te lezen en dat zag ik ook wel in mijn leesstatistieken. Ik begon mijn blog en kan me niet meer inbeelden om dit niet te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *