Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul

Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul

Hamley in de sneeuw
Series Number: 3
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 110
Categorie├źn: , ,
ISBN13: 9789464208474
Vandaag doe ik weer mee aan een blogtour! Deze keer doe ik mee aan de blogtour rond het boek Hamley in de sneeuw geschreven door Sandra J. Paul. Het is ondertussen al het derde deel in deze leuke reeks rond het zwarte katje Hamley. Ik deed tot nu toe mee aan iedere blogtour en steeds wanneer er een nieuw deel wordt aangekondigd kan ik niet wachten om het te lezen.
In Hamley in de sneeuw volgen we weer het kleine katje Hamley. Het is december en opeens gebeuren er rare dingen in het huis waar Hamley met haar mama en zussen woont. Het lijkt wel alsof Betty, Henry en Viola gek zijn geworden. Overal heerst er gekke muziek met belletjes in huis en dan haalt Henry een boom vanuit de tuin naar binnen waar Hamley niet in mag gaan liggen of plassen. Kleine Hamley snapt er helemaal niets meer van. En dan wordt er opeens “sneeuw” voorspelt, maar wat is dat? Hamley vraagt het aan haar mama en aan B-boy maar ze zeggen allebei dat Hamley het wel zal ontdekken als het moment daar is. Plots gebeurt er iets magisch op de nacht waarin de eerste sneeuwvlokjes neer dwarrelen in de tuin…
Hamley in de sneeuw is weer een zeer leuk deel in de jeugdreeks voor kinderen vanaf 8 jaar en staat helemaal in het teken van de leukste tijd van het jaar. Deze keer was ik des te nieuwsgieriger naar het nieuwe deel in deze reeks omdat ik echt enorm van de feestdagen hou en me het liefst helemaal onderdompel in de kerstsfeer door zoveel mogelijk kerstboeken te lezen. Ik schreef me dan ook onmiddellijk in voor de blogtour toen ik deze voorbij zag komen. Toen ik begon met lezen kreeg ik wel een feestelijk gevoel maar bleef ik een beetje op mijn honger zitten. De eerste 2 delen hadden namelijk allemaal een avontuur waar Hamley in verstrikt raakt en in het begin van dit boek waren het gewoon de normale dingen die komen kijken bij de feestdagen en mistte ik dat avontuur een beetje. Maar ik had te snel een oordeel klaar want in het tweede deel volgt er wel degelijk een avontuur. Hoewel dit avontuur iets kleiner is dan in de vorige delen vond ik het wel een hele leuke toevoeging en zorgde dit voor de ultieme kerstmagie. De illustraties zijn in dit deel ook weer prachtig en iedere keer wordt dit weer overtroffen.
Hamley in de sneeuw is een perfect boek om cadeau te geven aan jonge lezers vanaf 8 jaar om ook te kunnen genieten van een heerlijk kerstavontuur. Ontdek samen met Hamley de wondere wereld die de decembermaand te bieden heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review