Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon

Zoals jullie wel weten hou ik zaterdag 16 maar mijn eigen 24-uur leesmarathon genaamd #leesmeemarathon. En om jullie allemaal aan te moedigen heb ik vandaag voor jullie een aantal tips om de perfecte 24-uur leesmarathon te hebben. Laten we snel beginnen…

 • Slaap wanneer nodig

Vele van jullie horen 24-uur leesmarathon en denken dat je 24 volledige uren moet lezen. Voor mij is slaap heilig dus ik neem dan ook mijn rust wanneer nodig. Als je geen hele blok tijd wilt besteden aan slapen kan je dit ook in kleine stukjes breken en een paar dutjes tussendoor houden. Je moet je lichaam ook voldoende rust gunnen want ander geraak je snel vermoeid en kan je je niet zo goed concentreren op wat je bent aan het lezen.

 • Neem pauzes tussendoor

Het is heel belangrijk dat je soms ook even kleine pauzes inlast om je ogen wat rust te gunnen. Ga even lekker wandelen (als je dan wilt blijven lezen kan je ook een luisterboek opzetten tijdens je wandeling) Neem een lekkere snack, maak jezelf een heerlijke kop thee of koffie (of gewoon iets te drinken wat je lekker vind, of gun jezelf even tijd om een aflevering van je favoriete serie te kijken. Als je 24 uur alleen zou focussen op het lezen geraak je een beetje burned out en heb je later geen zin meer om te lezen of kom je misschien zelfs in een slump te zitten. (Over eten gesproken: je kan ook een superleuk/lekker snackpakket samenstellen voordat de leesmarathon van start gaat. Ga lekker winkelen en dingen die jij lekker vind om tussendoor te snacken, ook boekenwurmen hebben powerfood nodig 😉 )

 • Lees boeken waar je enorm naar uitkijkt

Wanneer je naar een aantal boeken uitkijkt wil je deze enorm graag lezen en lees je ze dus ook met plezier. Gun jezelf dus echt een boek waar je al een tijdje naar hebt uitgekeken (of koop een nieuw boek om helemaal in de leesstemming te komen)

 • Lees graphic novels tussendoor

Ja graphic novels, manga’s en strips tellen uiteindelijk ook mee voor je reading challenge. Dit is een heerlijk tussendoortje om je even ergens anders op te focussen dan alleen maar tekst. (En zo gun je je ogen ook weer een klein beetje rust win-win situatie dus!)

 • Luister naar audioboeken wanneer je een taak moet uitvoeren waarbij je geen fysiek boek kunt lezen

Luisterboeken zijn ook echt top voor een 24-uur leesmarathon! Zo lees je toch een boek zonder echt fysiek te moeten lezen. Moet je in de avond koken? Luister dan toch lekker naar een boek, zo vang je 2 vliegen in 1 klap!

 • Praat met mensen over de boeken die je leest.

Dit kan zowel in real life of via social media. Als je samen met mede boekenwurmen praat over boeken geraak je juist meer in een leesstemming omdat je erover kan praten en je mening kan uitwisselen met anderen.

(Tijdens de #leesmeemarathon is er ook een groepschat via Instagram zodat je samen met mede boekenwurmen kan communiceren over onze gezamenlijke passie BOEKEN! Zo wordt de boekcommunity ook voor een dag eens herenigd aangezien lezen meestal maar een eenzame activiteit is 🙂 )

 • En het voornaamste: HEB PLEZIER! 

Een 24-uur is dan wel kort maar het is vooral een dag waarop je mag relaxen en lekker veel kunt lezen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je strest maar dat je plezier hebt! Het doel is vooral om gewoon eens meer te lezen dan je normaal doet. Met social media betrappen we onszelf toch wel vaak op eindeloos scrollen, deze tijd kan je soms beter in lezen spenderen omdat dit ons ontspant en we dit dan ook graag doen!

 

Zo dit waren mijn tips om een perfecte 24-uur leesmarathon te hebben! hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en hebben jullie iets aan deze tips. Doen jullie ook mee zaterdag 16 maart?

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. 11 maart 2019

  […] Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon […]

 2. 13 maart 2019

  […] start. Vorige week gaf ik jullie een aantal tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon (Deze kan je hier vinden) En vandaag geef ik jullie 24 specifieke boekentips die perfect zijn voor een 24-uur […]

 3. 26 maart 2019

  […] Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon […]

 4. 14 mei 2019

  […] Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon […]

 5. 13 januari 2020

  […] Tips voor de perfecte 24-uur leesmarathon […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *