Weekly reading blog #2

Vandaag heb ik weer eens een weekly reading blog (ik heb deze ook eens in de zomer gedaan maar toen heb ik dit nooit volgehouden) Ik ga terug proberen deze zo vaak mogelijk te doen aangezien het toch weer een “achter de schermen” kijk geeft in mijn leven.

Deze week was een zeer moeilijke week voor mij, ik heb namelijk een zeer moeilijke keuze gemaakt wat ook gevolgen gaat hebben in de toekomst (hopelijk positief).

Maandag

Maandag begon ik met volle moed aan de week, ik had namelijk maar 3 uurtjes les. Ik begon de ochtend dus redelijk vroeg (6:00 uur) en ik las verder in Verschijning geschreven door Joany De Vries. Na mijn 3 uurtjes les besloot ik ook nog eventjes op schol te blijven en wat Frans te leren, ook ontdekte ik hier een nieuw lievelingsnummer door namelijk Hij is van mij door Kris Kross Amsterdam. Deze zette ik dus op repeat tijdens het Frans studeren. Nadat het echt niet meer ging (veel te verward met mijn cursussen) besloot ik toch dat het tijd was om naar huis te gaan. Ik ging ook eventjes langs bij mijn zus, zij heeft 2 katten (waarvan maar 1tje op de foto) en vissen. ‘S avonds was het ook weer tijd voor Blind getrouwd (top programma!) Op maandag las ik uiteindelijk 73 pagina’s.

Dinsdag 

Dinsdag was ook weer een schooldag (wat betekend dat ik om 6:00 uur opstond). Dinsdag was mijn lange dag op school (van half 9 tot 10 voor 6) Hierna kwam ik ook zeer uitgeput thuis waardoor ik echt even nood had aan een pamperavondje. Uiteindelijk las ik op dinsdag in de bus en tijdens mijn pamperavond 55 pagina’s en las ik Verschijning uit.

Woensdag

Woensdag nam ik een zeer moeilijke beslissing. Ik besloot namelijk om te stoppen met mijn opleiding. De opleiding was toch niet echt wat ik er van verwachtte en ik merkte dat ik zeer veel stress voor mezelf hield en dit dan ook opstapelde. Woensdag ontplofte ik dan ook zo’n beetje waardoor ik besloot dat het beter voor mij zou zijn om mijn opleiding niet meer verder te zetten. Om mijn gedachten wat te verzetten besloten mijn mama en ik om even naar een winkel te gaan en daar kasten te kopen voor in de kelder (i know zoooo boeiend haha) En omdat het geweldig weer was heb ik ook 2 uurtjes heerlijk in de zon gelezen. Ik las Kies voor elkaar geschreven door Stefanie Van Mol uit (deze begon ik tijdens mijn 24-uur lees marathon maar kwam er maar niet aan toe om hem uit te lezen.) Ik las 71 pagina’s op woensdag.

Donderdag

Donderdag ging het al iets beter met mij. Er was een enorme last van mijn schouder gevallen en ik voelde me voor het eerst in 2 maanden tijd echt als mezelf. Ik had ook een afspraak bij de kapper en hierna besloten mama en ik om ook even langs de Carrefour te gaan en lekkere kinder bueno ijsjes mee te nemen (een echte aanrader trouwens!) Ik maakte ook mijn allerlaatste taak voor mijn opleiding(was een groepswerk)  Ik las uiteindelijk nog 71 pagina’s op donderdag (van verschillende boeken).

Vrijdag

Vrijdag was het dan zo ver, ik reisde voor de laatste keer naar mijn hoge school (onderweg las ik Zes seconden geschreven door Daniëlle Bakhuis) Ik gaf mijn groepswerk aan een groepsmaatje en besloot om afscheid te nemen van een paar klasgenoten. Vrijdag wist ik ook zeker dat dit de juiste keuze is geweest aangezien ik met een grote glimlach naar huis ging. Natuurlijk ga ik het aan een kant ook wel missen maar aan een kant was het te veel stress en nam ik dit ook altijd mee naar huis. Op de terugweg las ik Zes seconden uit. Toen ik thuiskwam was er een pakketje voor mij van L&M Books – hierin zat Dit is hoe het ging geschreven door Astrid Boonstopel. Ook begon ik in Niet nu Laura geschreven door Laura Janssens en deze las ik na al mijn series te hebben gekeken (waaronder de voice van Vlaanderen en 9-1-1 – deze staat op de foto) dan ook uit.

Zaterdag

Zaterdag was een heerlijk rustig dagje. Ik besloot om weer lekker te gaan bloggen en lekker te lezen. Ik begon in het boek Gewoon geen bullshit geschreven door Will McIntosh. Ook hield ik weer een heerlijke pamperavond met een heerlijk bubbelbad met een bathbomb. Daarna keek ik samen met mijn mama de film A monster calls, ik had hier namelijk het boek van gelezen en de film was laatst op TV dus hadden we hem opgenomen. Ik vond het een zeer goede verfilming van het boek aangezien het de boodschap wel goed overbracht. Ik las 101 pagina’s van het boek Gewoon geen bullshit op Zaterdag.

Zondag

Zondag had ik een trage start, ik werd pas wakker om half 11 een keek even de aflevering van #Likeme. Daarna heb ik lekker ontbeten (croissants en fruitsap mmmm) Ik had op de planning staan dat ik naar de carnavalstoet ging kijken met mijn papa, mijn zus en haar vriend. Maar omdat mijn zus zich niet zo lekker voelde hadden we besloten gezellig thuis te blijven en de mannen naar de carnavalstoet te laten gaan. We hadden dus een heerlijk meidendagje waarin we gezellig veel hebben gekletst. Na de carnavalstoet zijn we lekkere frieten en hamburgers gaan uithalen (want dat hoort nu eenmaal bij carnaval eh :p ) Daarna zijn mijn zus en haar vriend naar huis vertrokken en heb ik nog even wat gelezen. Daarna keek ik nog Ambulance en las ik weer verder in Gewoon geen bullshit, deze las ik uiteindelijk ook uit. Ik las ook nog het eerste hoofdstuk van De bullshit oorlog onder het genot van een heerlijk kinderbueno ijsje. Ik las op Zondag dus 120 pagina’s

Deze week las ik dus 735 pagina’s in totaal en las ik 5 boeken uit.

De boeken die ik las:

Verschijning – Joany De Vries 304 p (4 sterren)

Kies voor elkaar – Stefanie Van Mol 168 p (5 sterren) REREAD Recensie

Afbeeldingsresultaat voor kies voor elkaar

Zes seconden – Daniëlle Bakhuis 190 p (4 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor zes seconden

Niet nu Laura – Laura Janssens 95 p (5 sterren)

Afbeeldingsresultaat voor niet nu laura

Gewoon geen bullshit – Will McIntosh 208 p (4 sterren)

Blogposts van deze week:

5 teleurstellingen van 2018

Recensie: Niet volgens het script – Jennifer Murgia

Februari Wrap-up

Recensie: Het magische eenhoorn genootschap – Selwyn E. Phipps

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 11 maart 2019

    […] Weekly reading blog […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *