#Leesmeemarathon

Ah eindelijk is hij er! De bekendmaking van mijn eigen 24 uur leesmarathon. Dit idee kreeg ik omdat jullie mijn laatste 24 uur marathon zo tof vonden en graag zouden willen meedoen.

Ik begon dus met brainstormen en kwam op een paar leuke ideeën en zo is #Leesmeemarathon tot stand gekomen!

Wat is de #Leesmeemarathon?

Dit is een 24 uur leesmarathon die ik vanaf nu maandelijks zou willen houden om zo je jaarlijkse reading challenge een boost te geven. Het is dus de bedoeling dat je zo veel mogelijk probeert te lezen in 24 uur.

Wanneer is #Leesmeemarathon?

De eerste ronde van deze marathon zal op zaterdag 16 maart gehouden worden. Het begint om 12 uur ‘s nachts en eindigt om 12 uur ‘s nachts.

Zijn er challenges? 

Momenteel heb ik nog niet echt nagedacht om challenges te creëren maar moesten jullie dit willen mogen jullie dit altijd laten weten en dan kan ik er wel bedenken voor volgende rondes.

Hoe kan ik meedoen met #Leesmeemarathon?

Meedoen is zeer simpel! Je kan in je eentje deze marathon doen en wanneer je ergens op post kan dit met de hashtag #Leesmeemarathon. Of je kan samen met mij en andere mensen meedoen door me een DM te sturen via Instagram. Ik maak dan een groepchat aan waarin ik ook de leessprints zal houden en waarin je met andere mensen kunt praten over wat je aan het lezen bent. Deze groep wordt nadien ook gewoon verwijdert en iedere ronde is er een nieuwe groep waar je je voor kunt opgeven.

Wat zijn leessprints?

Een leessprint is wanneer ik een bepaald tijdstip geef en we voor dat aantal minuten samen zoveel mogelijk zullen proberen te lezen. Zo lees je samen met verschillende mensen en dit geeft je een boost om even echt te focussen op het lezen. Na de leessprint kan je in de groep zeggen hoeveel je hebt gelezen tijdens deze sprint.

Let op! deze sprints worden dus alleen gehouden in de groepchat van mensen die samen willen lezen en dus een DM sturen via Instagram. Zo blijft dit ook overzichtelijker en wordt de rest niet gespamd op Instagram.

Waarom doe ik deze leesmarathon ?

Deze leesmarathon is ontstaan toen ik in de maand februari spontaan 24 uur wou focussen op lezen. Ik wou zoveel mogelijk proberen te lezen omdat ik de laatste tijd heel veel op mijn gsm zit en ik vond dat ik deze tijd beter aan lezen zou kunnen spenderen dan nutteloos scrollen op social media. Vele van jullie reageerde hierop dat dit een leuk idee was en dat ze dit wel vaker zouden willen zien en dan zelf ook zouden willen meedoen. Zo is deze leesmarathon ontstaan.

Waar kan ik #Leesmeemarathon vinden?

Tijdens de leesmarathon zal ik meer focussen op mijn Instagram platform omdat ik het hier de laatste keer ook op hield en ik daar ook de meeste mensen bereik. Als je geen Instagram hebt kan je dus nog steeds meedoen en kan je hieronder altijd laten weten wat je TBR is. Er zal ook deze keer weer een wrap-up online komen van alle boeken die ik tijdens deze marathon las en daar kan je dan ook op reageren hoeveel boeken en welke boeken jij toen las.

 

De week voor de leesmarathon komen er ook een aantal leuke blogposts online die jullie kunnen helpen tijdens de #Leesmeemarathon.

Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden en zelf mee willen doen. Doe jij mee? Laat het me dan zeker weten en als je in de groep wilt stuur me zeker een DM op Instagram!

Alwaysbeyourself X Chelsey

You may also like...

3 reacties

 1. Floor schreef:

  Nooo precies op de dag dat ik een dagje op pad ga met mijn familie nog voor mijn verjaardag haha! Hopelijk kan ik de volgende keer wel meedoen <3

  • leesmeemetmij schreef:

   Ah jammer! Maar gelukkig is er iedere maand een nieuwe ronde, misschien dat je volgende maand wel kan meedoen 😀

 1. 24 februari 2019

  […] Organisator: leesmeemetmij.be […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *