Weekly reading blog #4

Deze week heb ik weer een reading blog (vorige week postte ik er eventjes geen aangezien ik mijn wrap-up/blog van de Leesmeemarathon had gepost) Ik heb besloten om reading blogs te doen wanneer ik iets interessants heb om te laten zien. (anders komt er toch veel hetzelfde voorbij en dat is ook niet interessant voor jullie)

Deze week zijn er namelijk achter de schermen wel een aantal leuke dingetjes gebeurt, vandaar dat ik deze week dus een reading blog heb voor jullie.

Maandag:

Maandag was een vrij rustige dag, ik was nog een beetje in een leesdipje aangezien ik zaterdag zoveel had gelezen. Ik besloot om mijn wrap-up/blog van de Leesmeemarathon te schrijven en te posten. Doorheen de dag las ik dus niet zoveel maar na mijn series ’s avonds (Home and away, Familie en Blind getrouwd – voor de mensen die zich misschien afvragen wat ik allemaal kijk doorheen de week) besloot ik toch dat het tijd was om iets te lezen. Ik begon Koninginnen geschreven door Kendare Blake maar las hier uiteindelijk maar 46 pagina’s van (2 hoofdstukken)

Dinsdag:

Dinsdag werd ik vrolijk wakker, er lag namelijk een pakketje onder op mij te wachten. In het pakketje zat Het verhaal van Caro geschreven door Jan Ruysbergh, dit is het boek van de serie #Likeme. Ik had dit boek gepre-ordered en keek er dan ook enorm naar uit om deze te beginnen. Ik begon het boek dan ook direct en ik las er 103 pagina’s van. Ik kroop ook redelijk vroeg mijn bed in aangezien ik de dag erna een leuke dag had gepland met Valerie

Woensdag:

Woensdag stond ik vroeg op aangezien ik om 10:15 uur op de bus moest naar Hasselt. Hier had ik namelijk afgesproken met Valerie (van Valeriesboekenwereld) want we hadden een “meeting/vergadering” (klinkt zo serieus haha) over een idee wat we wouden ontwikkelen. Dat idee was een leesclub die wij wouden organiseren in Hasselt. We brainstormde over de naam,locatie,datum,logo en welk boek we wouden lezen. We besloten ook om even langs 2 Hasseltse boekhandels te gaan aangezien ik een locatie nog nooit had gezien namelijk boekhandel Grim – deze stond aan de top van onze locatie lijst. We e-mailde uitgeverijen en de boekhandel en gingen ook nog even spulletjes inslaan voor leuke goodiebags. Ook creëerde we de Facebookpagina en Instagram voor Magical Stories (de naam van de leesclub) Maar we wouden het nog niet bekendmaken aangezien we nog geen antwoord hadden van de boekhandel. Tijdens de busritten heen en terug las ik 94 pagina’s van De bullshit oorlog geschreven door Will McIntosh. Toen ik thuiskwam was ik redelijk moe en na mijn series ging ik dan ook naar bed. *tik op de foto om ze scherp te zien*

Donderdag:

Donderdag stond ik al op met zeer goed nieuws. Boekhandel Grim keurde ons project goed! 1 april gaan Valerie en ik dan ook samen naar Hasselt om alle details met de boekhandel te bespreken (zodra er iets bekend is delen wij dit op onze Instagram/Facebookpagina) Nu we wisten dat boekhandel Grim akkoord ging maakte we het ook bekend op Instagram en Facebook. We kregen al een aantal zeer leuke reacties wat mij zeer blij maakte. Ook besloten Valerie en ik om woensdag weer af te spreken om iets leuks te doen (dit zien jullie natuurlijk op Instastories en de weekly reading blog van volgende week) Op donderdag ontving ik ook 2 pakketjes (ik had namelijk boeken besteld op Bol.com – kinder/jeugdboeken aangezien ik meer genres wil lezen voor op mijn blog. Ik kocht de Violetta dagboeken (Deel 1 en 3) – de gewone Violetta boeken staan ook in mijn project re-read dus vandaar. Ik besloot deel 1 al meteen op te pakken en las het in een dag uit (is ook niet zo moeilijk aangezien het een boek is met illustraties) Violetta: mijn dagboek had 187 pagina’s en dat is alles wat ik las op donderdag. *tik op de foto om ze scherp te zien*

Vrijdag:

Vrijdag had ik een drukker dagje, ik moest namelijk werken om 13:00 uur. En aangezien ik in een horeca zaak werk weet ik nooit wanneer ik gedaan heb. Het was een lange dag van 13:00 uur – 22:45 uur. Hierdoor las ik ook niet zoveel namelijk maar 30 pagina’s van Het verhaal van Caro.

Zaterdag: 

Op zaterdag moest ik niet werken maar voelde ik me niet zo goed. Ik besloot dan ook om het rustig aan te doen. Ik las de laatste 31 pagina’s van Het verhaal van Caro en besloot de rest van de dag een film te kijken met mama. We keken Girl – wat ik wel een goede en sterke film vond. Daarna besloot ik met Ken (een boekenvriend) te videochatten. Ook kreeg ik zeer leuk nieuws namelijk ik en Tessa (van Belgiumbibliophile) gaan 30 juni naar Yaltival samen. AHHH dit maakte mijn dag meteen stukken beter! Ik wou namelijk zo graag gaan (maar ikzelf ben een ramp als ik met het openbaar vervoer moet reizen) en ik had ook niemand om mee te gaan – want alleen is ook maar alleen. En toen stuurde Tessa mij dus een berichtje, zo lief! ‘S avonds kroop ik mijn bed in met K van Klara: Hartsvriendinnen geschreven door Line Kyed Knudsen dit boek had maar 43 pagina’s en stond op Storytel. Dit bracht mijn totaal gelezen pagina’s van zaterdag op 74.

Zondag:

Ik las na middernacht – technisch gezien dus zondag ook K van Klara: Wil je verkering met mij? geschreven door Line Kyed Knudsen uit. Deze had maar 52 pagina’s en las dus ook heel vlot. In de ochtend keek ik de nieuwste aflevering van Like Me. Ook begon ik in Durf te schrijven geschreven door Carry Slee en hier las ik een beetje van voordat ik moest gaan werken (om 13:00 uur) Ik moest werken tot 20:00 uur en toen mocht ik al naar huis, het was een drukke dag geweest op het werk en stiekem was ik dus wel blij toen ik op de bank kon neerploffen. Ik keek Ambulance met mijn mama en daarna kroop ik in bed. Ik las verder in Durf te schrijven en las op zondag uiteindelijk 88 pagina’s hier van. Dit bracht mijn totaal op 140 pagina’s gelezen op zondag.

Deze week las ik dus 674 pagina’s en 4 boeken uit.

De boeken die ik las:

Violetta mijn dagboek – Disney 187 p (3,5 sterren)

Image result for violetta mijn dagboek

Het verhaal van Caro – Jan Ruysbergh 164 p (4 sterren)

Image result for het verhaal van caro

K van Klara: Hartsvriendinnen! – Line Kyed Knudsen 43 p (2,5 sterren)

Image result for k van klara hartsvriendinnen storytel

K van Klara: Wil je verkering met mij? – Line Kyed Knudsen 52 p (2,5 sterren)

Image result for k van klara wil je verkering met mij storytel

Blogposts van deze week:

#Leesmeemarathon Ronde 1

Project re-read

Friday five: Boeken die perfect zijn om te lezen in de lente

Recensie: Emma wil leven – Josha Zwaan

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *