Weekly reading blog #15

Vandaag heb ik weer een weekly reading blog voor jullie (deze is van ongeveer 2 weken geleden aangezien ik afgelopen week en deze week heb gevlogd – dit zie je dan ook binnenkort op Our never ending story!)

Maandag 4 januari: Maandag bleef ik veel te lang op, de vakantie modus stond nog steeds aan en dan heb ik altijd een niet bestaand slaapschema. Sinds eind vorig jaar heb ik ook live reading sprints ontdekt op Youtube wat vaak tot in de late uurtjes doorgaan. Uiteindelijk las ik toch heel wat namelijk 111 pagina’s van Twilight geschreven door Stephanie Meyer en hiermee had ik ook meteen mijn vierde boek van het jaar erop zitten. Ook schreef ik nog een blogpost, dus ik had toch nog een semi productieve dag. ‘S avonds ging ik wel vroeger naar bed aangezien ik Dinsdag namelijk vroeg op moest voor school.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Maandag: 111 pagina’s


Dinsdag 5 januari: De vakantie was officieel om en dat heb ik ook wel gevoeld, toen mijn wekker om kwart na zeven afging was ik wonder boven wonder toch energiek en klaar om er weer in te vliegen. Toch ga ik de vele leesuurtjes wel missen nu ik terug moet studeren, lessen volgen en taken moet maken. Ik had les van 8:30 tot 12:30 het voelde enorm productief en na mijn lessen was het tijd om tijd vrij te maken en wat te bloggen. Ik werkte dan ook een hele avond lang aan een blogpost (mijn 2020 reading wrap-up, dit duurt altijd heel lang aangezien het een enorme blogpost is) Toen was het tijd om in mijn bed te kruipen en nog wat te lezen, er waren weer online lees sprints waardoor ik gemotiveerd raak. Ik las Casa dell’Amore van Saskia M.N. Oudshoorn. Dit was mijn 5de boek van dit jaar en ik gaf het 5 sterren (HIER kun je de recensies van deze serie lezen want ik doe namelijk mee aan de blogtour) Na het uitlezen van dit boek was het tijd om naar bed te gaan.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Dinsdag: 81 pagina’s


Woensdag 6 januari: Woensdag was ik niet zo energiek, ik was eigenlijk te laat gaan slapen en toen mijn wekker afging wou ik ook echt niet opstaan. Ik heb mezelf uiteindelijk uit bed weten te sleuren om toch naar de les te gaan en eenmaal met mijn ontbijt en koffie achter mijn bureau was ik klaar voor de dag. Ik had les van 8:30 – 14:30 (met een uur pauze tussendoor) en kreeg in mijn eerste les al meteen goede feedback op een van mijn examentaken – dit maakte het toch waard om uit bed te komen. Toen mijn lessen eindelijk gedaan waren was het weer tijd om productief te zijn voor de blog. Ik typte een recensie en begon met het klaarzetten van content in WordPress – dit is een enorme taak die ik zeker wekelijk zou moeten inlassen aangezien dit het een stuk makkelijker maakt voor mezelf. Na het bloggen was het tijd voor me-time, ik kroop in een heerlijk warm bad met mijn boek. Ik lees deze week namelijk Girl online on tour samen met Irene (mede blogger hier op Leesmeemetmij & De Leesfabriek) en las 74 pagina’s van dit boek. Toen ik de sectie wat we hadden ingedeeld voor die dag had gelezen ging ik ook verder in mijn re-read van After 2: Je kan niet leven zonder hem geschreven door Anna Todd, er komen namelijk spin-off boeken in deze serie waardoor ik de boeken echt wil hebben gelezen voordat de nieuwe delen uitkomen.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Woensdag: 105 pagina’s


Donderdag 7 januari: Donderdag was ik echt een zombie, toen mijn wekker ging dacht ik even om mijn les over te slaan maar uiteindelijk heb ik mezelf uit bed weten te sleuren om toch maar naar de les te gaan. Ik had 4 tussenuren en had mezelf een dutje beloofd als ik nog moe was tegen dan. De les was zelfs een uur eerder gedaan dan gepland waardoor ik uiteindelijk 5 vrije uurtjes had. Na mijn ontbijt (met koffie uiteraard) was ik niet meer moe en besloot ik er een productieve namiddag van te maken. Ik plande een aantal recensies in, werkte al wat aan deze blogpost, typte mijn notities van bepaalde boeken over en typte uiteindelijk nog een recensie. Tussendoor las ik een beetje in Girl online on tour maar omdat ik ’s middags toch een klein dipje kreeg lukte me het niet om op mijn boek te focussen. Ook werkte ik aan een van mijn examen opdrachten (we hebben namelijk 2 grote opdrachten die meetellen voor ons examencijfer) voordat ik aan een livesessie rond dit vak meedeed (omdat het namelijk zo’n grote opdracht is zijn er livesessies met de leerkracht zodat we in deze sessies de nodige vragen kunnen stellen) Deze sessie duurde 2 uur waarin ik heel wat vragen heb kunnen stellen en feedback kreeg over mijn taak. Deze feedback zou ik later in het weekend verwerken zodat mijn taak eindelijk af zou zijn (na weken hard werken hieraan)Na deze late avond sessie ging ik eten en waren er enkele leessprints op Youtube. Maar ik deed maar eventjes mee aangezien ik vroeg mijn bed in wou (ik was namelijk om 19 uur al doodop) Toen mijn ogen om 20:40 uur dichtvielen was het dan ook echt tijd voor mij om te gaan slapen. Hierdoor las ik niet zoveel als ik wou maar kreeg ik wel voldoende nachtrust.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Donderdag: 53 pagina’s


Vrijdag 8 januari: Vrijdag werd ik fris en fruitig wakker aangezien ik maar liefst 12 uur heb kunnen slapen (met onderbreking ’s nachts tussendoor van ongeveer een uur) Ik was dan ook klaar om mijn dag te beginnen. Ik maakte me klaar, maakte ontbijt en ging klaar zitten voor mijn bureau. Ik had les van 9:30 – 14 uur met 1 uur pauze tussen. De lessen vlogen voorbij en voordat ik het wist was het weekend alweer aangebroken. Ik had een druk (afwisselend) weekend voor de boeg, ik wou namelijk heel wat taken van mijn lijstje afschrappen. Ik werk namelijk altijd aan mijn taken in het weekend zodat de workload doorheen de week niet te veel wordt en ik mezelf deze avonden rust kan gunnen. Maar ’s avonds was het tijd voor leessprintjes. Ik las heel wat uit Girl online on tour voordat ik tegen 2 uur ’s nachts in slaap viel. (Wat ik na middernacht las tel ik bij het aantal pagina’s van zaterdag)
Totaal aantal gelezen pagina’s op Vrijdag: 103 pagina’s


Zaterdag 9 januari: Zaterdag was een zeer productieve dag! Ik maakte een van mijn grote examentaken af met de verkregen feedback zodat ik deze zondag enkel hoefde na te lezen. Ik werkte nog een kleinere taak af en diende deze in. Ook begonnen ’s middags al enkele leessprints waardoor ik heel wat heb gelezen. Ik las namelijk 2 boeken uit! Ik las Girl online on tour uit en ik las Het geschenk van Happiness uit. Toen er ’s avonds sprints begonnen hadden we het over de film VS serie van Stad van beenderen waardoor ik enorm veel zin kreeg om de film te herbekijken, ik heb dan ook tot een kot in de nacht deze film gekeken voordat ik mijn bed in kroop.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Zaterdag: 264 pagina’s

Zondag 10 januari: In de loop van zaterdag op zondag heb ik een oogontsteking gekregen aan mijn rechteroog. Hierdoor ben ik zondag niet zo “productief” geweest als dat ik wou. Maar ik heb toch enkele dingen klaar gekregen aangezien ik vroeg wakker werd doordat mijn oog dicht zat. ‘S ochtends had ik een videogesprek met Valerie zodat we ieder aan ons werk voor onze opleiding konden werken ( dit doen we vaker aangezien we elkaar zo aanmoedigen op productief te zijn en we in onze pauzes een spel kunnen spelen op onze Nintendo Switch lite) Tijdens deze sessie schreef ik enkele ideeën op voor aankomende blogposts en werkte ik al een idee uit (nog niet volledig maar toch al aardig wat) Ook belde ik even met mijn zus (ze is namelijk verpleegkundige dus vroeg ik haar wat ik het beste kon doen met mijn oog) Hierna irriteerde ik me zo hard aan mijn oog en het feit dat ik niet veel gedaan kreeg dat ik besloot om een middagdutje te doen – zodat ik mijn oog ook wat rust gunde. Nadat ik wakker werd van mijn dutje was ik klaar om erin te vliegen. Ik maakte een taak voor school af, las mijn grote examenopdracht na en diende beide opdrachten in. Hierna besloot ik nog wat te werken aan de blog en typte ik een recensie. Toen we eindelijk klaar waren met onze to-do lijst van die dag speelde Valerie en ik nog even Among us voordat we gingen lezen. Er waren namelijk weer live leessprints op Youtube waar ik aan mee deed. Tijdens deze sprints las ik een beetje van Oscar & Felix en toen mijn oog niet meer fysiek wou lezen stapte ik over naar het luisterboek van After 2. Al bij al is Zondag ondanks mijn oogprobleem toch nog op gang weten te komen en heb ik veel gedaan gekregen.
Totaal aantal gelezen pagina’s op Zondag: 127 pagina’s

Wrap-up van de week:

Twilight – Stephanie Meyer 383 p (5 sterren)

Twilight 1 -   Twilight

Casa dell’Amore – Saskia M.N. Oudshoorn 96 p (5 sterren) RECENSIE

Casa dell Amore

Girl online on tour – Zoe Sugg 312 p (5 sterren) RECENSIE

Girl Online 2 - Girl online on tour

Het geschenk van Happiness – Holly Martin 270 p (4,5 sterren)

Happiness-serie 2 -   Het geschenk van Happiness

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *