Weekly reading blog #10

Na een tijdje zijn ze dan eindelijk weer terug, de weekly reading blogs. In deze reading blogs neem ik jullie niet alleen mee doorheen de week om mijn leesproces te tracken maar geef ik jullie ook een kijkje achter de schermen van Leesmeemetmij. Hoewel ze terug zijn wil ik wel even vermelden dat ik deze niet iedere week ga doen aangezien dit gewoon niet haalbaar meer is, maar ik hoop ze zo vaak mogelijk te kunnen doen. Deze is trouwens van een tijdje geleden namelijk de week van 8 juli t.e.m. 14 juli – ik heb namelijk even in een blogdipje gezeten waardoor ik wel artikels heb getypt maar niet heb gepost dus deze hadden jullie nog te goed van me.

Deze week was het leesclub week dus was het doorheen de week redelijk rustig maar had ik een druk weekend in het verschiet. Laten we maar gewoon beginnen…

Maandag:

Maandag was het een van mijn vrije dagen (de horeca zaak waar ik een studentenjob heb is namelijk dicht op maandag en dinsdag) en besloot ik het op een rustig pitje te zetten. De laatste tijd ben ik namelijk niet echt mezelf – mensen zullen dit niet snel merken als ze me zien maar ikzelf merkte dat ik het weer een tijdje rustiger aan moet doen en daarom gunde ik mezelf wat rust. Toch heb ik wat gewerkt aan de leesclub – ja dat moet ook gebeuren eh haha – ik las de vragen van Valerie na en voegde een aantal vragen die ik had opgeschreven toe. Ook brainstormde ik over toekomstige leesclubs. Ook besloot ik een banner te maken voor een superleuk event – die later die avond ook online ging. Het event kan je hier vinden.

Nadat ik het event online had gezet op zowel Facebook als op Instagram ging ik nog even een tourtje met mijn papa rijden – het is een tijdje stil geweest aangezien ik onder andere rijlessen heb genomen en ik hier mijn tijd wou insteken ik heb sinds kort dan ook een voorlopig rijbewijs maar oefen toch nog even met mijn ouders voor ik echt de baan op ga.

Na het tourtje kwam ik thuis en mocht ik de geweldige reacties op ons event lezen. Ik ben danĀ  ook erg blij dat Valerie en ik deze kans hebben gekregen met Magical Stories.

Op maandag las/ luisterde ik 72 pagina’s van Vijf stappen van jou geschreven door Rachael Lippincott. En het trok meteen mijn aandacht – ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar wat de rest van het boek in petto heeft.

Dinsdag:

Dinsdag had ik nog steeds vrij maar kwam ik vrijwel niet mijn bed uit. Ik voelde me namelijk zeer moe en besloot veel te rusten. ‘S avonds wou ik wel iets nieuws proberen namelijk diamond painting, ik had hier al veel van gehoord en had het liggen. Ik zette een luisterboekje op (Kanjerguusje geschreven door Lowie Van Gorp) en besloot te beginnen aan mijn diamond painting. Wel 2 uur heb ik non-stop gediamond paint, ik las tijdens het luisteren 60 pagina’s. Maar na 2 uur merkte ik wel dat het tijd was om echt te gaan slapen. Morgen een nieuwe dag.

Woensdag:

Woensdag was ik niet ingeroosterd op het werk waardoor ik nog een onverwacht extra dagje vrij had. Woensdag skypte ik wat met Valerie over Magical Stories, deed ik al mijn boeken van mijn boekenkast op zolder in dozen (ze gaan namelijk het plafond isoleren waardoor alles moest worden opgeruimd zodat er plaats zou zijn en mijn boeken niet onder het stof zouden komen te zitten) Na onze skypesessie ging ik weer verder met mijn diamond painting en luisterde ik verder naar Kanjerguusje. Ik las woensdag nog 30 pagina’s waardoor ik op pagina 90 terecht kwam.

Donderdag:

Donderdag moest ik wel werken, maar ik stond pas op om om 17 uur te beginnen. Altijd wanneer ik laat opsta treuzel ik veel waardoor ik uiteindelijk me toch enorm moet haasten. Ik ging in bad – met Sara deel 2 geschreven door Ria Maes, ruimde mijn kamer op en maakte mijn koffer voor het weekend. Daarna was het alweer tijd om te vertrekken naar mijn werk. Rond 23 uur was ik klaar met werken en ging ik naar huis om mijn bed in te kruipen en wat te slapen. Uiteindelijk kon ik de slaap niet vatten waardoor ik pas rond 2 uur ’s nachts in slaap viel.

Ik las op donderdag enkel 30 pagina’s van Sara deel 2.

Vrijdag:

Om half 9 ging de wekker, uhgggg ik was nog zoooo moe. Maar ik moest me enorm haasten aangezien ik nog een aantal dingen moest inpakken, vragenkaartjes moest printen+lamineren voor zaterdag, het drinken nog moest inpakken voor zaterdag en ik mijn bus moest halen om 10:15 uur. Ik ging namelijk naar Hasselt waar Valerie mij kwam oppikken om haar boekenkasten te herorganiseren. Ik had gelukkig mijn bus gehaald woohoo!

Op de bus las ik Sara deel 2 geschreven door Ria Maes uit. En luisterde ik verder naar Vijf stappen van jou geschreven door Rachael Lippincott, hier las ik uiteindelijk nog 38 pagina’s van op de bus.

In Ham aangekomen was het tijd om erin te vliegen, we hadden namelijk veel werk aangezien Valerie een enorme boekencollectie heeft. Het hielp echter niet dat ik maar 6,5 uurtjes had geslapen aangezien ik ZOOOO moe was haha. Maar uiteindelijk was het ons toch gelukt en zagen de boekenkasten er prachtig uit!

We aten frietjes, Valerie zocht naar boeken die ze niet meer wou (hier mocht ik uit kiezen wat ik wou – superlief!) en we besloten om een paar in te pakken en als blind date boeken weg te geven als prijs op zaterdag. Zo hadden we toch nog net de laatste puntjes op de i kunnen zetten de dag voor de leesclub.

Zaterdag:

Zaterdag was het leesclub tijd! Na het ontbijt maakte Valerie en ik me klaar om te vertrekken naar Hasselt. Onderweg maakte ik in de auto ook een aantal pakketjes klaar voor de Boekenjagers. Eenmaal in Hasselt aangekomen dropte we deze onderweg naar de boekhandel.

In de boekhandel aangekomen stond er al vanalles voor onze leesclub klaar. Valerie en ik zette de chips, cupcakes, cola en fanta klaar en toen was het wachten op de deelnemers.

Toen iedereen er was konden we eraan beginnen!

Na een zeer toffe leesclub besloten Valerie en ik nog even rond te kijken in de boekhandel. we kochten ieder 2 boeken (ik kocht Een schitterende chaos geschreven door Claire Christian & Vervloekt geschreven door Mel Wallis De Vries) daarna was het alweer tijd om terug naar Ham te vertrekken.

Bij Valerie thuis aten we heerlijke kip-curry met pasta en speelde we samen met Valerie haar mama een spelletje Rummikub. Hierna was het alweer tijd om te gaan slapen.

Zaterdag las ik dus niets.

Wil je een gedetailleerd verslag lezen van onze leesclub? Deze is 15 augustus online gekomen en kan je dus lezen op de blog!

Zondag:

Zondag stonden we redelijk laat op – we hadden dan ook afgesproken om uit te slapen haha. Echter werd ik wakker met een volle blaas en besloot ik dat het toen maar tijd was om op te staan en niet meer terug te gaan slapen. Toen we naar beneden gingen werd ik verwent met een heerlijk ontbijt! Na dit heerlijke ontbijt gingen we nog even een spelletje op onze gsm spelen (terwijl de mama van Valerie naar de winkel was) Toen de mama van Valerie terug was speelde we nog 2 spelletjes Cluedo – die ik allebei verloor haha! Na Cluedo gingen Valerie en ik ons klaarmaken aangezien we naar een boekenmarkt gingen in Borgloon.

Bij de boekenmarkt aangekomen scoorde we een aantal boeken – eerst dachten we dat we redelijk weinig zouden vinden maar toen kwamen we aan bij een kraam met een aantal hele goede YA boeken.

Na de boekenmarkt besloten we heerlijk te gaan lunchen – we moesten namelijk de broer van Valerie gaan ophalen aan het station in Diest en hadden nog 1,5 uur voor we moesten vertrekken. Ik at heerlijke pasta en Valerie nam croque bolognaise.

Nadat we Valerie haar broer hadden opgepikt, thuis hadden afgezet en we Valerie haar kamer hadden opgeruimd besloten we naar Valerie haar kot te vertrekken – aangezien ik de dag daarna naar huis zou gaan en Hasselt korter bij ligt.

Op Valerie haar kot keken we een aantal afleveringen van #Likeme, aten we pizza en speelde we een aantal spelletjes op onze gsm. Daarna was het tijd om te gaan slapen.

Ook op zondag las ik niets.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *