Weekly reading blog #16

Ik heb alweer een tijdje geen weekly reading blog gedaan en het leek me wel weer eens leuk om de komende weken dit terug op te pakken. Deze week had ik het redelijk druk, ik had namelijk mijn laatste 2 examens van het studiejaar vooraleer ik eindelijk de vakantie kon inluiden. 

Deze weekly reading blog is van 21 juni – 27 juni.


Maandag:

Maandag stond helemaal in het teken van leren, ik had samenvattingen gemaakt van mijn vak waar ik dinsdag een mondeling open boek examen over had. Omdat het een mondeling open boek examen was en ik met mijn permanente evaluatie al heel wat punten had opgehaald was ik niet zo zenuwachtig voor dit examen en leerde ik ook niet zo veel als dat ik anders zou doen. Mijn metekindje was er ook op maandag waardoor ik tijdens mijn pauzes ook wel wat met hem heb gespeeld. Ook kreeg ik goed nieuws, nadat ik mij op zaterdag had ingeschreven op de wachtlijst voor een COVID vaccinatie kreeg ik op maandag een berichtje dat ik op woensdag mijn vaccinatie mocht gaan laten zetten. ‘S avonds keek ik ook naar de voetbalmatch van de rode duivels op het EK. Ik las uiteindelijk 41 pagina’s van De tweede stem geschreven door Elin Meijnen. 


Dinsdag:

Dinsdag was het dan zover. Ik had mijn mondeling open boek examen wat supergoed ging. Iedere keer als ik een examen dag heb zorg ik ervoor dat ik na het examen wat me-time pak en mezelf wat rust gun van het studeren. Ik besloot dan ook om lekker wat te lezen en Youtube te kijken. Ik las 44 pagina’s van De tweede stem geschreven door Elin Meijnen. 

Woensdag:

Woensdag was D-day. De dag van mijn COVID vaccin, maar vooraleer ik om 16:08 mijn spuit kreeg moest er ook nog geleerd worden voor mijn examen van donderdag. Op donderdag had ik weer een mondeling open boek examen waarbij ik mijn digitale notities mocht gebruiken, hierdoor moest ik weer niet zo intens leren aangezien ik wel wist waar alles ongeveer stond. Voordat ik het wist was het al tijd om naar het vaccinatiecentrum te trekken en mij te laten vaccineren. Tijdens mijn 15 minuten wachttijd na mijn vaccinatie las ik verder in De tweede stem geschreven door Elin Meijnen. Ik las 88 pagina’s van De tweede stem geschreven door Elin Meijnen. Waardoor ik het boek ook uitlas. 

Donderdag:

Donderdag was het tijd om mijn laatste examen te maken. Ik snakte wel naar vakantie en kon dan ook niet wachten tot het mijn beurt was om mondeling de vragen op te lossen. Om 13:00 logde ik uit en wist ik dat ik zeker geslaagd zou zijn door de goede feedback die ik kreeg van mijn lector. VAKANTIE TIJD! Wat had ik hier naar uitgekeken. Doordat ik redelijk slecht had geslapen (niet door mijn vaccinatie) beloonde ik mezelf op een middagdutje. Nadat ik wakker werd was het tijd om mijn boek erbij te pakken. Ik zou namelijk samen met Valerie proberen om de hele Huisgenoten reeks te lezen op 5 dagen, 1 boek per dag dus. Ik slaagde erin om Eén huis, vijf vrouwen geschreven door Emma Zomer uit te lezen en dit zette al meteen 188 pagina’s op de teller. Ik hoop dat dit zich de rest van de zomer ook zo voortzet aangezien ik niets anders wil doen dan lezen en even helemaal niet aan school te denken. 

Vrijdag:

De eerste dag van de vakantie. Mijn metekindje was er weer de hele dag terwijl mijn zus moest werken. Dit betekende veel knuffeltijd en spelen vooraleer hij naar bed moest voor een middagdutje. Na Leon zijn middagdutje was mijn zus al terug van haar werk en hebben we de vakantie goed ingezet met frietjes en wat family quality time. Ook was het de seizoensfinale van Familie (ik ben geen trouwe kijker maar de seizoensfinale kijk ik ieder jaar) en toen deze was afgelopen trok ik naar boven om in mijn boek (en bed) te duiken. Ik mocht namelijk verder in de huisgenoten reeks met Eén huis, vijf dates.Ik las 92 pagina’s van Eén huis, vijf dates geschreven door Emma Zomer. Het hele boek lukte niet voordat de klok 12 sloeg maar de rest zou ik in de ochtend wel inhalen aangezien ik vroeg uit de veren moest voor een hele leuke geplande dag met Valerie. 

Zaterdag:

Zaterdag hadden Valerie en ik een hele leuke dag gepland. We gingen namelijk naar een boeken outlet in Mechelen. Hierdoor moest ik vroeg opstaan, mij klaarmaken en vertrekken naar Ham waar ik met Valerie had afgesproken. Op de boeken outlet kocht ik wel maar 4 boeken (aangezien ik mij moest inhouden omdat we op zondag mijn boekenkast gingen opruimen) Na de boeken outlet trokken we terug naar Valerie haar thuis. Na ongeveer een halfuurtje trokken we naar Leopoldsburg waar we even gingen shoppen en gezellig wat terrasjes passeerde. We aten een bubble wafel met een milkshake en even later zette we ons op een terras om heerlijk te aperitieven. We hebben de vakantie goed ingezet en keerde ook weer even terug naar ‘het normale leven’ na COVID. ‘S ochtends las ik 97 pagina’s van Eén huis, vijf dates geschreven door Emma Zomer alvorens ik vertrok naar Valerie.

Zondag:

Zondag sliep ik uit nadat ik enkele nachten redelijk slecht had geslapen of vroeg op moest. Daarna kwam Valerie langs om te helpen met mijn boekenkasten. Er was namelijk dringend nood aan een grote schoonmaak. Omdat ik ongeveer 5 boekenkasten heb staan verdeeld over 2 verdiepingen is dit een hele karwei en de hulp werd dan ook enorm geapprecieerd. Ik unhaulde meer dan 130 boeken en hierna was het tijd voor ontspanning. We pikte de laatste minuten van de match Nederland – Tsjechië mee waarna we in spanning zaten te wachten tot de match België – Portugal zou beginnen. Door het noodweer bleef Valerie ook onverwachts slapen waardoor we een ongeplande sleepover hadden. We keken in spanning naar de match België – Portugal en waren dan ook blij toen we wonnen. Hierna waren we beide toch wel wat moe van het harde werk wat we hadden verricht en besloten we om te gaan slapen. Ik las op zondag 89 pagina’s van Marlies geschreven door Ria Maes.

Wrap-up van de week:
De tweede stem – Elin Meijnen 173 p (3,5 sterren)
Eén huis, vijf vrouwen – Emma Zomer 188 p (4 sterren)
Eén huis, vijf dates – Emma Zomer 189 p (4 sterren)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *