Weekly reading blog #17

Vandaag weer een nieuwe reading blog, deze is iets later aangezien ik vorig weekend moest werken en ik nog geen tijd had gehad om dit volledig uit te typen maar bij deze een weekly reading blog van een hele leuke week. 


Maandag (5 juli 2021):

Maandag moest ik werken maar ik had maar een korte shift voor de boeg namelijk van 10-15 uur stond ik ingepland. Ik stond al heel vroeg op aangezien ik ongeveer 20-30 min rij naar mijn werk en eer ik klaar ben duurt ook nog wel even + ik wou mezelf 30 minuten leestijd geven (dit doe ik meestal voordat ik moet werken aangezien ik dan toch vroeg moet opstaan en ik zo iets leuks eraan kan koppelen) Mijn wekker stond om kwart na zeven maar ik werd onverwacht al rond zes uur wakker waardoor ik meer geplande leestijd had. Ik las 1 uur en 20 minuten uit Het hotel op de rots geschreven door Mel Hartman en las deze hierdoor ook uit voordat ik begon met werken. Toen was het tijd om naar het werk te vertrekken. Eenmaal hier aangekomen zag ik dat het vrij rustig was, na het ontbijt is het zelfs helemaal stilgevallen waardoor ik al een uurtje eerder mocht stoppen.

Toen ik thuis kwam heb ik een middagdutje gedaan (whoops de vermoeidheid sloeg toe) en hierna heb ik een beetje geblogd. ‘S avonds heb ik dus niets meer gelezen. 

Ik las op maandag 168 pagina’s van Het hotel op de rots geschreven door Mel Hartman.

Dinsdag (6 juli 2021):

Dinsdag had ik een vrije dag. Ik maakte van deze dag dan ook gebruik om wat te bloggen, ik plande de hele week wat ging komen in en las ook nog in Fallen van Lauren Kate. ‘S avonds keek ik naar de halve finale van het EK voetbal. 

Ik las op dinsdag 73 pagina’s van Fallen geschreven door Lauren Kate.

Woendag (7 juli 2021):

Woensdag moest ik weer werken (dezelfde shift als op maandag 10-15 uur) Ik stond dan ook weer wat vroeger op om te kunnen lezen. Ik begon de dag met Fallen geschreven door Lauren Kate. Dit boek las ik uiteindelijk ook uit voordat ik me moest klaarmaken voor het werk. Het was een goede werkdag, de tijd vloog dan ook voorbij en voordat ik het wist was het tijd om mijn kassa te tellen en naar huis te gaan.

Thuis aangekomen was het tijd om mijn koffer te maken (ik ging namelijk een heel weekend naar Valerie aangezien we naar Gent gingen voor Niels Destadsbader). In de avond was het weer tijd voor nog een halve finale van het EK voetbal, in de pauzes las ik een beetje in 67 seconden geschreven door Jason Reynolds maar omdat de match zo spannend was las ik hier maar 28 pagina’s van. 

In totaal las ik op woensdag 107 pagina’s.

Donderdag (8 juli 2021):

Donderdag stond ik redelijk vroeg op, ik ging namelijk al een dagje eerder naar Valerie zodat ik al daar kon slapen aangezien we de vrijdag al vroeg zouden vertrekken naar Gent. We hadden ook een blogdagje ingepland, zelf blogde ik niet erg veel (inspiratieloos? of gewoon geen zin? wie zal het zeggen lol) Wel las ik heel veel. Ik las namelijk 162 pagina’s van Anna & de French kiss geschreven door Stephanie Perkins.

We gingen ook naar de Carrefour aangezien we wat roadtrip snacks wouden inslaan voor de dag erna. Het was dus al een hele gezellige eerste dag van het weekend. Ik las ook nog 54 pagina’s van 67 seconden geschreven door Jason Reynolds. 

Dit bracht mijn totaal op donderdag op 216 gelezen pagina’s, niet slecht voor een dag waarop ik niet thuis was.

Vrijdag (9 juli 2021):

Vrijdag was D-day, we werden redelijk vroeg wakker en maakte ons klaar om te vertrekken naar Gent. Toen we checkte hoelang het zou duren om naar Gent te rijden hadden we al een route van minstens een uur en 40 minuten voor ons. We besloten dan ook om snel te vertrekken voordat er meer file zou zijn (little did we know dat het bouwverlof ook werd ingezet op die dag en we dus in een enorme file kwamen te zitten 😉 ) We hadden ondanks dat het bijna 2 uur duurde toch een hele leuke rit naar Gent aangezien we helemaal los gingen op enkele Niels Destadsbader nummers – een voorproefje naar de avond die we gepland hadden)

We checkte in in onze kamer van de bed and breakfast wat we hadden geboekt. Omdat het lunchtijd was en Domino’s pizza op de hoek lag hebben we ook nog een pizza uitgehaald en hierna hebben we ons met de pizza genesteld in onze kamer en hebben we een aflevering gekeken van Crime scene: the vanishing at the cecil hotel. Hierna was het stilaan tijd om ons klaar te maken, we hadden namelijk een tafeltje geboekt met een Wonderbox bon die ik had gekregen bij Jack’s burgers. Hier aangekomen bestelde we een menu, het eten was superlekker maar aangezien we al een pizza hadden gehad zaten we nog redelijk vol waardoor we niet al te veel hebben gegeten – we wouden natuurlijk niet met buikpijn naar Niels vertrekken. 

Na onze heerlijke burgers was het tijd om naar de Ghelamco arena te vertrekken. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot aangezien we ons meermaals hebben vergist van route maar uiteindelijk kwamen we nog te vroeg aan en hadden we nog voldoende tijd om onze drankboxen te gaan afhalen en ook kochten we een leuke trui (voor als het fris zou worden) 

De avond was echt perfect, alles voelde weer eventjes normaal. Na het jaar dat we hadden gehad was dit dan ook een perfecte uitstap. 3,5 uur hebben we plezier gehad en hebben we mee liggen blèren met de nummers van Niels Destadsbader. Toen we eenmaal terug waren in onze kamer waren we nog niet moe en besloten we onszelf wat te kalmeren met een boek.

Ik las Anna & de French kiss uit. Dit bracht mijn totaal aantal gelezen pagina’s op vrijdag op 42. Niet al te veel dus maar oh wat ik heb ik toch genoten van deze dag en dat is het allerbelangrijkste.

Zaterdag (10 juli 2021):

Zaterdag hadden we nog een dagje Gent ingepland – als we dan toch helemaal naar Gent rijden kunnen we net zo goed er een 2 daagse trip van maken dachten we. Toen we wakker werden gingen we naar beneden waar een ontbijt voor ons stond uitgestald. Hierna was het tijd om alles terug in te pakken en te vertrekken naar de auto. We gingen namelijk de stad wat verkennen en wat shoppen.

De eerste winkel waar we binnen gingen was de Fnac – hier kochten we beide enkele boeken. Ik zag dat deel 3 & 4 van de Lisa boeken waren verschenen dus ik kon dan ook niet anders dan deze mee te nemen, ook waren er enkele boeken die waren afgeprijsd. Ik kocht 6 boeken en ook nog de DVD van Fallen, na het lezen van het boek ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de film.

Rond 13 uur besloten we dat het tijd was om te lunchen. We hadden een tafeltje geboekt bij De bavet, een leuk pasta restaurant. We waren net op tijd binnen aangezien het toen heel hard begon te regenen. Na onze lunch trokken we verder de stad in, we stopte ook eventjes bij de Primark, de Lush (mijn allereerste keer en dit is toch echt de hemel voor bad liefhebbers) en The body shop. Hierna hadden we wel genoeg geshopt. We besloten nog eventjes wat donuts en drinken uit te halen bij Dunkin’ donuts voor onze trip naar huis.

De trip naar huis verliep al stukken vlotter en we waren in 1,5 uur al terug bij Valerie. S’ avonds speelde Valerie en ik een nieuw spel genaamd Silencio, een heel leuk kaartspel wat wel even tijd kostte eer we het volledig doorhadden. Hierna hebben we nog eventjes in bed wat gelezen voordat onze ogen van de vermoeidheid dichtvielen. 

Ik las 31 pagina’s van De volksjury geschreven door Silke Vandenbroeck & Laura Scheerlinck op zaterdag.

Zondag (11 juli 2021):

Zondag was het opruimdag, we gingen namelijk Valerie haar boekenkasten opruimen. Dit duurde eigenlijk minder lang dan we hadden verwacht aangezien alles heel vlot liep. Daarna hadden we dan ook nog wat tijd om een terrasje te doen zodat we het weekend in stijl konden afsluiten. Na het terrasje was het tijd om te eten en naar huis te vertrekken. Eenmaal thuis was het tijd voor de finale van het EK voetbal, een match die langer duurde dan verwacht. Na verlengingen en strafschoppen won Italië en was het tijd om in mijn bed te kruipen. Ik heb een geweldig weekend achter de rug en deze wou ik dan ook graag op papier zetten zodat ik me dit nog kan herinneren en teruglezen later.

Zondag las ik maar 18 pagina’s van De volksjury.

Wrap-up van deze week:

Het hotel op de rots – Mel Hartman 205 p (4 sterren)

Cover van Het hotel op de rots geschreven door Mel Hartman. We zien een hotel op een afgrond met de zon op de achtergrond.

Fallen – Lauren Kate 303 p (4 sterren)

Cover van Fallen geschreven door Lauren Kate. We zien een huilend meisje in een donker bos, ze draagt een lange donkere jurk.

Anna & de French kiss – Stephanie Perkins 270 p (5 sterren)

De cover van Anna & de Frenck kiss geschreven door Stephanie Perkins. We zien een roze lucht met op de achtergrond de Eiffeltoren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *