Weekly reading blog #18

Vandaag weer een weekly reading blog, deze week las ik heel wat. Het was ook eens heel zomers weer en dan lees ik altijd meer omdat ik dan heel wat tijd in de tuin spendeer. 

Maandag ( 19 juli 2021):

Op maandag kwam mijn zus samen met mijn metekindje Leon op bezoek. Voordat ze kwamen (rond half 3 kwamen ze pas) las ik een heel stuk in Het familiehotel van Sapphire Bay geschreven door Holly Martin. Het was weer heerlijk zomers weer wat betekende dat we het meeste van de dag/avond in het zwembad hebben gespendeerd. ’s avonds werd de barbecue aangezet. Toen mijn zus ’s avonds naar huis ging besloot ik om verder te lezen in Het familiehotel van Sapphire Bay en las ik deze uiteindelijk ook uit. 

Ik las uiteindelijk 194 pagina’s op maandag, een heel goed begin van deze week dus! 

Dinsdag ( 20 juli 2021):

Dinsdag kwam een van mijn most anticipated releases van de maand uit namelijk Cinder & Ella: Lang en gelukkig? geschreven door Kelly Oram, het tweede deel in de Cinder & Ella duologie. De hele dag zag ik dit boek voorbijkomen op social media en ik had immense FOMO, na het een hele dag te hebben uitgehouden besloot ik dan ook om ’s avonds dit boek als ebook aan te schaffen zodat het meteen kon lezen. Door de dag las ik 58 pagina’s van Draming of the boy next door in het zwembad maar dit boek werd ’s avonds dan ook snel ingewisseld voor Cinder & Ella: Lang en gelukkig? Hier las ik nog 119 pagina’s van voor de klok 12 uur sloeg en er een nieuwe dag aanbrak. 


Op dinsdag las ik dan ook 177 pagina’s. 

Woensdag ( 21 juli 2021):

Woensdag was het de nationale feestdag, mijn papa en ik besloten om nog even een tour te rijden aangezien ik de dag erna mijn praktijkexamen voor mijn rijbewijs had. De autorit verliep heel vlot waardoor ik gelukkig niet al te veel stress had voor het examen. In het zwembad las ik verder in Draming of the boy next door (aangezien ik mijn ebook van Cinder & Ella was aan het luisteren en ik dit niet mee kon nemen in het zwembad) Maar tussen het zwemmen door maakte ik genoeg tijd vrij om Cinder & Ella: Lang en gelukkig? uit te lezen. 


Woensdag was een zeer productieve (lees)dag aangezien ik 299 pagina’s in totaal heb weten te lezen.

Donderdag ( 22 juli 2021):

Donderdag was D-day, ik ging voor de tweede keer op voor mijn praktijk examen voor mijn rijbewijs, deze keer had ik veel minder stress waardoor het een rustigere rit was. Toen we terug aankwamen bij het examencentrum dacht ik dan ook dat ik geslaagd zou zijn, helaas bleek dit niet zo te zijn. Ik was weer enorm teleurgesteld maar had wel al veel minder opmerkingen. Ik ging dan ook huilend naar huis en toen ik thuis aankwam was het tijd om rijlessen in te plannen (na 2 keer niet geslaagd te zijn moeten we hier in BelgiĆ« 6 uur rijlessen volgen alvorens we een derde keer mogen opgaan voor een rijexamen) Hoewel ik niet geslaagd was gingen we toch uiteten aangezien mijn papa (die bij mijn examen aanwezig was) wel vond dat ik het heel goed had gedaan en ook dacht dat ik geslaagd zou zijn. De rest van de dag door ik met mijn neus in een boek. Ik las uiteindelijk ook mijn boek uit wat ik was begonnen namelijk De zomer waarin alles veranderde geschreven door Jenny Han. 


Donderdag was dus een drukke dag en ondanks de teleurstelling las ik wel een heel boek wat mijn totaal aantal pagina’s voor die dag op 256 bracht.


Vrijdag ( 23 juli 2021):

Vrijdag stond ik vol goede moed terug op, een nieuwe dag gevuld met (hopelijk) goede herinneringen. Het was nog steeds heel goed weer wat betekende dat het weer een zwemdagje was. Ik las verder in Dreaming of the boy next door en begon ook in een nieuw boek namelijk De academie geschreven door Astrid Boonstoppel. ’s avonds had mama heerlijk avondeten gemaakt, we hadden namelijk Amerikaanse hamburgers op het menu. En we kregen ook nog een heerlijk ijsje met verse aardbeien als dessert. Het was dus zeker een geslaagde dag aangezien ik voor de derde dag op rij een boek wist uit te lezen. 


Ik las op vrijdag maar liefst 257 pagina’s in totaal. 


Zaterdag ( 24 juli 2021):

Zaterdag moest ik gaan werken, wat al meteen minder leestijd betekend. Toch besloot ik om op zaterdag wat vroeger op te staan – ik moest namelijk pas om 13 uur beginnen wat betekende dat ik kon lezen tot 12:20. Ik las voordat ik opstond 19 pagina’s van Dreaming of the boy next door. Tijdens mijn ontbijt besloot ik om te luisteren naar Escape game geschreven door Maren Stoffels. Dit boek las ik dan ook uit voordat ik moest vertrekken naar het werk. Ik moest werken tot sluit wat betekende dat ik hierna niets meer las aangezien ik de dag erna ook vroeg moest opstaan voor het werk. 


Uiteindelijk las ik op zaterdag nog steeds 135 pagina’s wat best goed is voor een dag waarop ik moest werken.


Zondag ( 25 juli 2021):

Op zondag moest ik vroeg opstaan (8:15 ging mijn wekker) aangezien ik vroeg moest werken. Er is namelijk iedere zondag in de vakantie een markt waardoor ik op zondagen moet werken. Gelukkig had ik maar een korte shift (van 9:30 – 14u) waardoor ik na het werk nog wel wat tijd had om te lezen. Toen ik klaar was met werken ging ik even kaarten met mijn mama en papa – iets wat we wel vaak tijdens de zomermaanden doen. En daarna keken mama en ik een TV programma namelijk Vakantiehuis for life. Hierna trok ik even naar mijn kamer om wat te lezen. Ik begon in Verleid me geschreven door Stefanie Van Mol aangezien ik graag dit boek wil herlezen voordat ik de andere twee delen oppak. 


In totaal las ik 73 pagina’s van Verleid me op zondag.


Deze week was dan ook een hele goed leesweek aangezien ik in totaal 1391 pagina’s heb gelezen en 5 boeken wist uit te lezen. Dit is waarom ik van de zomer hou aangezien ik tijdens de warme dagen veel meer lees dan anders. 

Wrap-up van de week:

Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin 318 p (4,5 sterren)

Het familiehotel van Sapphire Bay

Cinder & Ella: Lang en gelukkig? – Kelly Oram 399 p (5 sterren)

Cinder & Ella 2 -   Lang en gelukkig?

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han 256 p (4 sterren)

De academie – Astrid Boonstoppel 245 p (4 sterren)

De Academie

Escape game – Maren Stoffels 116 p (4 sterren)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *